Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте 

Плануваме почивка април месец ,аз,мъжа ми и сина ни (тогава ще на 2г и 11м) Искаме да отидем на някое райско местенце,тихо,спокойно и красиво.С прекрасни плажове,чиста вода и всичко което ви дойде на ум за една наистина реализираща почивка.

Притесненията ми са от дългия полет с детето.Той е летял Мнооого пъти със самолет,но само България-Лондон.Не ме притеснява толкова това,че ще ни побърка през тези часове,а това да не се изтощи до толкова,че да ми се разболее още в първите дни от почивката.Важно ми е мястото да е сигурно от гледна точка да няма много комари(първо се бях насочила към Бали,но комарите ме отказаха) 

Да има аптеки,клиники или поне читав доктор наблизо,в случай че се разболее(това ми е най-голямото притеснение) Климата е важен,не знам как ще му се отрази жега+висока влажност,въпреки че живеем в Лондон и тук има висока влажност,но няма такава жега.Всичко ще ми е от полза като съвети за дестинации.

Благодаря

  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Хм, може би Тенерифе се вписва в повечето условия. Цивилизовано място, лесни полети от Лондон, няма да е свръх жега+влага и не съм чул да има проблеми с комари.

 

Може би няма да покрие фактора екзотика, в такъв случай предлагам по-урбанизираните Кариби. Ние като бяхме септември не си спомням да са ни атакували комарите, но може би не е зле да провериш. Погледни специално Anguila. 

Връзка към мнение

Притесненията са ти напразни по отношение на дълъг полет . Освен това  е често срещано явление хора с бебета над 6 месечна възраст с месеци да обикалят топли дестинации, а вашето е дори на 3 години. Аз към момента бих избрал дестинации с минимална или липса на часова разлика, но вашето е по-голямо и може би по-лесно се адаптира. Комари и прочие, не бива да ви плашат, във всяка страна има детски репеленти.

Връзка към мнение

някои хора живеем на места с комари, и деца имаме...

просто гледай да няма малария и жълта треска, ползвайте репеленти и толкова

дългия полет ще е добре да е нощен, изморявате детето на летището (на Хийтроу Т5 има детски кът примерно), по време на полета си спи и готово...

носите си някакви играчки, моливи и подобни за занимавка, докато е будно (Бритиш дават книжка с активности и пастели, но трябва да си поискате)

някаква нова играчка за в краен случай ако другите неща не вършат работа

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 8 часа, stanislavpp каза:

Освен това  е често срещано явление хора с бебета над 6 месечна възраст с месеци да обикалят топли дестинации, а вашето е дори на 3 години.

То с бебета е много по-лесно да се пътува отколкото с 3-годишни...

 

Иначе Кабо Верде има хубав климат, плажове, чиста вода, някаква екзотика - може би (но не очаквайте много палми на по-песъчливите острови, за сметка на това пък няма и кой знае какви комари), лекари ще се намерят, но за по-сериозни неща няма болници на всеки остров. Не на последно място, полетът не е чак толкова дълъг (около 6 часа). Разбира се, зависи много от предпочитанията, защото например Сал е доста туристически, Боа Виста пък се мъчи да го гони и си има своите недостатъци (строежи), та не бързам да препоръчвам, но може да се хвърли едно око в тази посока и да се разгледат и другите островчета 😀

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.