Прескочи до съдържание

Списък на авиолинии от цял свят, с които летенето е евтино


Препоръчани мнения

преди 51 минути , Adventurer каза:

Точно Southwest бяха първите, които мислех са използвам наскоро, защото бях чул... е настина не беше добра идея, цените не само не бяха нискотарифни и бяха едни от най-високите в онзи момент.

Така е, Southwest наистина отдавна вече не са нискотарифни, но етикетът "нискотарифна" си остана и е забуждаващ за много хора.  В началото, преди повече от 10-15 години, цените им наистина бяха по-ниски, но понастоящем в много случаи са даже по-високи от повечето други компании.

Редактирано от Rumiana
печатни грешки
Връзка към мнение

Един списък с авиокомпаниите по света, пък било то и не нискотарифни, не би бил излишен никога. Всеки да определи за себе си как да го използва, като основен или като помощен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 11 минути , Георги каза:

Не мисля, че има нужда да се дондуркаме чак до такава степен. Съмнявам се някой да живее със заблудата, че дадена авиокомпания винаги е най-евтина по даден маршрут, без дори да си направи труда да погледне останалите. 

Ами добре, нека да пробваме, може да има такава тема, която всички заедно да ъпдейтваме, а и ще е възможност да се коментират някои по-екзотични НТА, за които рядко става дума.

Връзка към мнение

Аз бих препоръчал за Патагония Aerovias Dap Не са непременно много евтини, но не излизат в търсачките и летят по линии непокрити от други авиокомпании с малки самолети. Летят и до Антарктида. Аз съм летял с тях по маршрута Пуерто Наталес - Ел Калафате.

 

За триъгълника Будапеща-Виена-Братислава препоръчвам винаги търсене и до трите места, защото евтино и лесно може да се направи трансфер за няколко часа.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 45 минути , Георги каза:

Т.е е по-добре въобще да не знаем за някоя апокрифна компания

Имам готов пример за апокрифна авиокомпания, за която е по-добре да не знаеш 🙂

Няма я в списъка от 2016, но в списъка за 2018 най-вертиятно щеше да я има.

Cem Air

Сега са затворили магазина, но имаха добри оферти и продаваха билети, повече от месец след като вече бяха приземени от регулатора.

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към мнение
Преди 1 час, домосед каза:

Всъщност пречи! Защото те подвежда да си ограничаваш търсенето до този списък. Пример: В Южна Африка 5+ авикомопани се конкурират по вътрешни линии. Три от тях се рекламират за "нискотарифни", другите - не. Обаче в конкуренцията по цени играят всички наравно.

Имам предвид справочен списък, не стриктноограничителен последноинстанционен. Сега, ако някой държи да провери само авиокомпаниите, фигуриращи в подобен списък, това е друга опера. На мен обаче той (списъкът) повече ми прилича на едно добро начало на търсенията.

преди 27 минути , домосед каза:

Имам готов пример за апокрифна авиокомпания, за която е по-добре да не знаеш 🙂

Няма я в списъка от 2016, но в списъка за 2018 най-вертиятно щеше да я има.

Cem Air

Сега са затворили магазина, но имаха добри оферти и продаваха билети, повече от месец след като вече бяха приземени от регулатора.

Това също е добро попадение! Ако някоя подобна авиокомпания попадне в списъка и човек, запознат с делата ѝ, я забележи, може веднага да докладва за нейната нечитавост, та другите да знаят и да не се опарят. А я си представи, че аз в момента търсех билети и бях попаднал точно на Cem air, че бях ги и купил. Ако не се съм се сетил предварително да питам що за птица е това - горя.

Редактирано от Goal & Boss
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
8 minutes ago, funny said:

Списъка на Уикипедия за НТА, разделен по континенти :

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_low-cost_airlines

 

Доста се изненадах, че Lion air и Gol са на 5 и 6-то място по превозени пътници. В моите представи тези авиокомпании бяха доста по маргинални...

Връзка към мнение
преди 3 часа, Topfly каза:

Аз решавам този проблем, като погледна в Уикипедия кои авиокомпании летят до дадено летище

И аз винаги поглеждам в Уикипедия, а там освен списък на самите авиокомпании има и дестинациите + инфо кои от тях са сезонни. 
Също така, когато има нужда, поглеждам и в https://www.flightconnections.com/  - полезен сайт е, въпреки и не винаги абсолютно изчерпателен.
Понякога може да има доста добри оферти и в сайтовете за споделени полети с малки самолети като wingly или coavmi

А като говорим за списъци с НТА - ето един доста подробен (но и включващ вече закрити АК) - ЦЪК

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Не ми се иска да слагам прът в колелото на прогреса, ама ако ще правим списъци, каква е дефиницията за НТА?

В билета да не е включена храна, регистриран багаж и запазено място? Бритиш еъруейс и почти всички европейски компании къде са? Уиз продават билети по 500 лв на човек, това евтино ли е?

 

Относно бразилските компании в списъка (Гол и Азул), може да са започнали като нискотарифни, но сега по нищо не се различават от ЛАТАМ или другите американски и европейски компании. Цените варират според това дали има конкуренция или не, за багажа и храната е излишно да говорим (всъщност Азул още дават безплатно храна, за разлика от ЛАТАМ). Имат програми за лоялни клиенти, междуконтинентални полети, много различни модели самолети (от АТР72 през Ембраер 195 до Еърбъс А330 само в Азул), продават билети с прекачване, не само точка в точка. Някой ако каже видим за широката публика критерий, по който да разберем дали е нискотарифна ще се радвам да го чуя.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Сега стандарт за НТА се надявам, че няма да въвеждаме, така че можем да се ограничим с това как те самите се определят, a че ярки outliner-и ще има, то това е ясно.

 

А и списъкът няма особени амбициозни цели, като това да бъде особено полезен или да е много по-различен от многото, които вече съществуват, по-скоро, както вече казах е в възможност са си говорим за по-екзотични НТА, за които не всеки е чувал и не излизат във всички търсачки, и на някой евентуално в някакъв момент може да са полезни.

 

Поне това е моето виждане за нещата.
 

Редактирано от Adventurer
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 16 часа, neuromancer каза:

Не ми се иска да слагам прът в колелото на прогреса, ама ако ще правим списъци, каква е дефиницията за НТА?

Авиокомпании, с които летенето е евтино. Никой и дума не е споменал за НТА.

В Карибския басейн и Меланезия едва ли има НТА. Най-евтина авиокомпания (или поне най-евтин полет) - има. А има и такива, които се самоопределят като евтини, а не са. Те също би трябвало да попаднат в списъка, но с отрицателен знак.

Така като видя Gol и Azul, че са с минус отпред, няма да се ограничавам до търсене само на техни билети, ами ще включа и LATAM например. Тоест изборът ми няма да бъде ограничен от списъка, а обратното - разширен.

Редактирано от Goal & Boss
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.