Прескочи до съдържание

Избор на дестинация - Помощ


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Силно се нуждая от помощ за избор на дестинация през пролетта. Става въпрос за 26.04-04.05 2019 (8 нощувки).

Бяхме избрали Италия, по-конкретно Пулия за пътешествие с кола, през Гърция. Обаче тъкмо да купя билети за ферибота и се оказа, че в Италия има морбили. Тъй като ще пътуваме с бебе, което тогава ще е на 11 месеца, този вариант отпада, защото ваксината за морбили се слага на 13 месеца. И тук вече става сложно, защото по същата причина отпадат Франция, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония..

 

Много ни се искаше да направим пролетен кар трип, но оциите са силно ограничени. Чудя се за Хърватия, но не съм сигурна дали тези дни ще ни стигнат за пътуването и някаква сносна обиколка там, предвид, че сме с бебе и всичко се случва по-бавно. 

 

Ако оставим на страна колата, на прима виста прехвърлих самолетните дестинации, пр. Испания и отново удрям на камък, тъй като нискотарифните са надули цените си до небето за тези дати, понеже са празници. А наистина ще ме дояде да купя билети 2-3 пъти по-скъпи.

 

Та имам нужда от малко помощ да избера подходяща дестинация. Идеята е да е екскурзия, с разглеждане на забележителности и т.н., до колкото е възможно с бебе 😄 Като цяло все пак е добре да не са северни държави, тъй като няма да е много топло все още, а най-малко ми се иска да се затворим с малко дете заради лошо време. 

 

Като цяло имам следните въпроси:

- Дали имам смисъл да мисля за Хърватия с кола или ще е "г*з път да види" с бебето 😄

-  Евентуално за Прага със самолет, как са температурите там по това време, в уики пише 8-10 градуса , което ми се вижда доста хладничко?

- А дали Кипър е вариант, подходящо ли е за екскурзия с бебе и има ли какво да се прави там цяла седмица?

 

Всякакви съвети, препоръки и идеи ще са от полза.

 

  

Редактирано от Надето
Връзка към мнение

Помислете за Босна и Херцеговина. Според мен е идеална дестинация за пътуване с бебе, ние я направихме миналата година, когато нашето беше на 4 месеца и си изкарахме чудесно. Два месеца по-късно ходихме и до Словения и Хърватия, също с бебето, и успяхме да видим доста неща, така че Хърватия също ви е добра алтернатива.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 26 минути , Надето каза:

Също искам да попитам Турция дали според вас е добра опция? Примерно Истанбул и околностите?

Точно се вписва в идеята за "екскурзия, с разглеждане на забележителности и т.н", времето ще е приятно, а и е много красив град, в който обикновено всеки си харесва по нещо или даже повече неща. Също ще може да включите и фериботни разходки по Босфора и до Принцовите острови например.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние по това време мислим да направим Плитвичките езера, Сараево и Златибор. Всички места са страхотни, има какво да се види, ние си ги повтаряме заради храната. Не мисля, че ще е натоварващо за детето, пътуваме с нашето, откакто стана на 4 месеца и половина. С кола с толкова мъничко дете е много удобно, защото всичко, което ти трябва е с теб, спираш когато е необходимо и така. Но предполагам това вече го знаете...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не се отказвай съвсем от първия си план. До пътуването има още 2 месеца, епидемията морбили като нищо до тогава да отшуми. (Имам дете на годинка и нещо, в този филм с ваксините съм;))

Моята препоръка е ЗА пътуване със самолет. Кипър ще е супер, островът е ок с обществен транспорт, преминаването между кипърската и турската част е интересно, мястото е достатъчно за седмица. Плажовете са уредени за деца, жегите няма да са започнали.

Ако държите на пътешествие с кола, планирай времето с повече спирки. Дълги пътувания да седи кротко без спиране на тази възраст вече може да са тегави за детето, по това време са проходили или прохождат и искат много повече да се движат. Нищо общо не са с вързопите, които носиш насам-натам по-рано.

  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 19 часа, Adventurer каза:

много красив град, в който обикновено всеки си харесва по нещо или даже повече неща. Също ще може да включите и фериботни разходки по Босфора и до Принцовите острови наприме

А дали е подходящо екскурзия с бебе? Тъй като до сега не съм ходила в Турция, малко ме притеснява обстановката. Да не би да ни дърпат отляво и от дясно и само да предлагат разни неща и да трябва все да съм на щрек да не ни измамят с нещо. По принцип сме били в такива държави и ако няма бебе всичко 6, даже си е интересно, но сега с малката ми се иска да го нямам това притеснение. Може и да е безпочвено, разбира се 😊

Връзка към мнение
преди 6 часа, Надето каза:

А дали е подходящо екскурзия с бебе? Тъй като до сега не съм ходила в Турция, малко ме притеснява обстановката. Да не би да ни дърпат отляво и от дясно и само да предлагат разни неща и да трябва все да съм на щрек да не ни измамят с нещо. По принцип сме били в такива държави и ако няма бебе всичко 6, даже си е интересно, но сега с малката ми се иска да го нямам това притеснение. Може и да е безпочвено, разбира се 😊

Обстановката в Истанбул специално си е съвсем модерна, цивилизована, нормална... няма нещо особено, даже не бих използвал израза "такава държава" в случая, а в "такива" съм бил. Има класически туристически капани на места като Капалъ Чарши например, често дори устроени от българи, на каквито и аз съм попадал и които просто трябва да се игнорират и това е, няма да досаждат прекалено. Относно измамите, там се приема за нормално да се пазарите за повечето неща по сергиите, но с това бързо се свиква и е добре като плащате в брой да е в лири, защото всички останали курсове ще са според това колко наивни им изгледате, друго няма. За бебето също не виждам проблем, но ето този емблематичен форум може да ви е полезен, ако ви се чете по темата, хората ежедневно пътуват с деца така или иначе. Като цяло мисля, че притесненията са неоснователни и е много атрактивна дестинация, това го казвам като човек, на който често му се налага да прекарва известно време там по работа, а и летището си е хъб, което пък е другата причина често да минавам от там.   

  • Замислям се 1
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

@Roberto Baggio и @elenitta, според вас, ако ще е Хърватия, как да разпределя това време? Евентуално два, три дни за Загреб и ден Плитвичките езера, а останалото време? Чудя се дали ще стигне да се пуснем до крайбрежните градове или по-скоро няма да има време. Ама някак си ми се виждат доста дни само за Загреб.

Редактирано от Надето
Връзка към мнение

Надето, гледам, планирали сте 10 дена - това за мен е страшно много време, разбира се, всеки има различен стил на пътуване, но си мисля, че това време ви е повече от достатъчно да се спуснете по крайбрежието - Задар, Шибеник, Сплит и Дубровник ( най-грубо нахвърлям идеи) и да се приберете през Босна и Херцеговина - Мостар, водопада Кравица, Сараево, Вишеград.Разбира се, няма да имате време за всичко, но имате достатъчно, за да видите доста неща, но не знам какви точно са вашите интереси. На Загреб, аз лично, не бих отделила повече от един ден, при положение, че би ми откраднал времето за някое от изброените по-горе места.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами аз се притеснявам от това, че пътувайки със малката нещата ще се случват доста по-бавно пък и пътят не е малко. Но пък ме карате да се замисля и да се мотивирам за повече 🙂 Благодаря за идеите 

Връзка към мнение

Мисля, че за 10 дни са достатъчни за лежерна обиколка на тези местенца. От мен ще добавя и нощувка в Мокра гора, Сърбия и евентуално ако остане време разходка до Дрвен град с идея да скъсите пътя наобратно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.