Прескочи до съдържание

Средно срочен наем в САЩ?


neuromancer

Препоръчани мнения

Как стоят нещата с по-дългосрочен наем в САЩ? Има ли минимален срок за наемане и какъв е?

Трябва ми за Чикаго, за около 5-6 седмици, но с Airbnb ще ми излезе прекалено много...

Някакви идеи къде да търся?

Връзка към мнение

Знам, че в Щатите доста по-използвано е homeaway. Може да се свържеш с 10-тина хоста и да ги питаш каква отстъпка могат да ти направят за подобен период.

Връзка към мнение

Всъщност с airbnb пробва ли? Имат си настройки за дългосрочен наем, аз видях такива оферти като търсех за племенницата ми в Холандия миналата година.  

 

В САЩ обаче, не съм сигурен дали е до конкретен щат, но имаше някакво правило, че след Х месеца престой придобиваш едва ли не права на постоянен жител и наемодателя не може  да те изгони дори да не си плащаш наема. Звучи тъпо така като го пиша, но точната формулировка ми се губи в момента, @akair може би да помогне. Абе като цяло имаше някаква причина хората да не предпочитат да отдават за средносрочен период. 

Връзка към мнение

Не знам дали е каквото търсиш, но в САЩ има и така наречените Extendеd-Stay-Hotels, които в общия случай са като апарт хотели със съответните удобства и включени различни услуги, можеш да погледнеш дали ще намериш нещо на подходящи цени, просто като още един вариант.

Редактирано от Adventurer
Връзка към мнение

Това със статута се различава от щат до щат. Общо взето, (в повечето щати) винаги могат да те изгонят, ако докажат, че не си плащаш наема, дори това да ти е единствено жилище. По-главната причина наемите да са за 1 година е, защото това дава известна сигурност на наемодателя и на наемателя - цената е фиксирана за следващите 12 месеца и никой не трябва да се притеснява, че може да го изгонят - има някаква предвидимост на събитията.

Extended Stay America (https://www.extendedstayamerica.com) е най-популярната верига за апарт хотели, но те често са далеч извън града и не е задължително вътре да е много комфортно. Цените зависят от локацията, но за по-атрактивните локаци често не са никак евтини за качеството, което предлагат.

VRBO (https://www.vrbo.com/) е алтернатива на homeaway. За по-авантюристично настроените е TrustedHousesitter (https://www.trustedhousesitters.com) - ситърите получават безплатни престои в къщи, грижейки се за кучета на стопани, които пътуват.

Връзка към мнение

Extended stay ги погледнах, и има прилични цени по $60 на ден, ама са на брутално разстояние от града. Airbnb и homeaway ги видях, но ми излизат някакви брутални цени от $4000-15000 за месец, a настройки за дълъг срок не видях... Ще пробвам да пиша, ама от $4000 дали ще падне наполовина ме съмнява малко...

Доколкото разбрах от агенти за недвижими имоти има т.нар. sublets, т.е. понеже ти си вързан с цяла година, а ти се налага да се преместиш, може да отдадеш под наем на някой друг за по-кратко време, та ще прегледам и това

Връзка към мнение

Extended stay са така в повечето случаи за съжаление, далеч от града на някоя магистрала в нищото, затова и цените им са такива.

 

преди 51 минути , akair каза:

(https://www.trustedhousesitters.com) - ситърите получават безплатни престои в къщи, грижейки се за кучета на стопани, които пътуват.

А виж това е много интересно и може явно и рибки, кокошки други неща да гледаш. :unsure:  Освен това има и хора от България, които използват платформата, но си има годишна такса за участие, процес за одобрение и т.н. 

 

Не че от нещо се учудвам вече, но точно това не ми беше хрумвало, не знам дали може и цветята да ти полива някой... :rolleyes:

Връзка към мнение

Те са го сметнали - 6 х 7 х 60 = 2520

                                     + 800 за кола = 3320

                                     + гориво/паркинг = 3500 ~ 4000

Чикаго, бъдейки трети по големина, е голям и скъп град. Не очаквай да намериш евтини места на Мичигън авеню. Ако има някой екстендед стей, който да е до градски транспорт / влак, това е нелоша опция.

Погледни и в https://chicago.craigslist.org/  -> housing -> `apts/housing. Но там може да има и доста съмнителни обяви...

Някаква идея (незадължително добра) е да потърсиш в социалните мрежи групи на българи, живеещи в Чикаго и да ги питаш дали някой не дава стая под наем. Но българската диаспора е предоминантно разположена в Дес Плейнс (Des Plains), което е до летище  О'Hare (ORD) - също не е близо до града.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
На 5.03.2019 г. в 11:12, akair каза:

Погледни и в https://chicago.craigslist.org/  -> housing -> `apts/housing. Но там може да има и доста съмнителни обяви...



Да питам пак... Взех да търся sublets, защото доколкото разбирам иначе срока е много по-голям... И точно в Craigslist намерих няколко обяви, но да питам някой има ли представа как работи това нещо, т.е. минава ли се през фирма за недв. имоти или е на юнашко доверие, Craigslist доколкото знам е точно като обява във вестник и не гарантира нищо? Да питам тук първо някой ако има опит да не изглеждам съвсем бос като си комуникирам с хората де 🙂

Другия вариант е да взема някоя обява, която няма да използвам и да разпитам човека подробно как стават нещата 🙂

Иначе цените са дооста по-ниски, отколкото с Homeaway или Airbnb, съизмерими с дългосрочен наем

Връзка към мнение

Най-големите скамове са именно в Креглист, сигурно има и читави обяви, но нямам идея как може да ги отсееш качествено ...

Връзка към мнение

Обявите в Крейгслист обикновено са от собственик, ако са истински. Чувал съм и за скамове - да. Но има и агенции, които пускат обяви там, защото са безплатни - ако видиш повтарящ се номер за връзка го гугълни и ще видиш дали е агенция

Връзка към мнение

ми така като гледам са частни лица

ще го мисля, аз по-скоро бих поел риска да отида и той да го е дал на друг, отколкото да платя депозит на сляпо примерно $1000 един месец предварително

по принцип sublet знаете ли как се прави, т.е. дали минава през агенция или се договаряш със човека директно?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.