Прескочи до съдържание

Здравейте, пътешественици!


Препоръчани мнения

Ето реших да напиша няколко думи за себе си и пътешествията ми.

 

Докато бях малък, нямаше пътешествия - живял съм във Видин, а после в София, но не сме били никога на разходка през границата. Обаче знаех, че като замина да уча в чужбина (бях с промит мозък за това още от 8-9-ти клас) ще му дойде времето. А и винаги историята и географията са ми били любими дисциплини. Даже може да се каже, че донякъде бях телевизионна звезда в 3-4 канала.

В Бремен попаднах на най-добрия ми приятел, който и досега е по-голям пътешественик от мене (но сякаш няма желанието да стане част от форум като нашия, иначе пише блогове и т.н.). Той ми даде началния тласък за пътешествия с безкрайни регионални влакове из Германия, хостели или безсънни нощи и дрямка по влакове и автобуси, полети с Райънеър тук и там... от пътуванията ни заедно ми остана голямото желание да посещавам по-малки китни местенца и да се радвам как съм ги открил и достигнал до тях. По-късно пък с приятелката ми започнах да харесвам много повече да посещавам изложби, природни забележителности и морета.

 

В последните 14 години съм живял в Бремен, Виена, Сиракуза и, разбира се, Милано вече 10 години, но напоследък много често летя и до София, защото глобализацията разкъсва двойки, но пък лоу-кост полетите ги събират доста успешно 🙂 Иначе работя нещо, което е толкова далече от пътешествията, че не споделям с колегите за някои от тях, защото няма да ги разберат.

Обожавам Европа и Близкия Изток, заради това че усещам по-позната култура около себе си и попивам повече впечатления. Пък и запазената световна история е главно по тези места или поне още не съм бил в Мексико, Китай, Индия и други подобни. Говоря свободно или почти английски, италиански, немски, руски и сръбски, оправям се и с испанския и в много европейски страни наистина се чувствам като у дома си. И въпреки това някои от най-прекрасните ми приключения бяха извън Европа и нямам търпение за нови. Ще споделя и един кощунствен факт за някои магеланци - когато пътувам, храната не ми е сред търсените изживявания. Не отричам, че понякога с облекчение спестявам ценно време и хапвам набързо необходимите калории, че и отгоре, под формата на Макдоналдс или пакет с ядки или вафли.

Не знам кое е най-хубавото място, което съм виждал, но знам кои са ми трите мечтани трудно постижими пътешествия
: island hopping из Френска Полинезия с приятелката ми, road trip с любимата ми коч-компания из Иран и речен круиз по Амазонка с когото успея да подлъжа да ме придружи.

 

  • Харесвам 27
  • Браво 5
Връзка към мнение
На 8.03.2019 г. в 15:43, Венелин каза:

Не знам кое е най-хубавото място, което съм виждал, но знам кои са ми трите мечтани трудно постижими пътешествия: island hopping из Френска Полинезия с приятелката ми, road trip с любимата ми коч-компания из Иран и речен круиз по Амазонка с когото успея да подлъжа да ме придружи.

Какви прелестни пътешествия 🙂 Пожеавам ти ги - и добре дошъл! 

Връзка към мнение
On 3/8/2019 at 4:43 PM, Венелин said:

Даже може да се каже, че донякъде бях телевизионна звезда в 3-4 канала.

 

On 3/8/2019 at 6:02 PM, Фил said:

Дай да видим нещо :smile3:  

Challenge accepted 🙂

Ето "едно материалче" от участието ми в "Минута е много" от 2010 година. Би трябвало да се вижда от всички.
https://drive.google.com/open?id=0B9Xa6JMf5SViWHo1QlJkRFVTR2M
За съжаление спомените от по-ранните ми участия в състезанието от преди 2005 година, както и изявите ми при култовия Къци Вапцаров и пловдивското "Бум" си остават записани само на видеокасети.
И никой да не се смее на някои от грешните ми отговори - "учените твърдят", че човек е най-умен между 30 и 35 години.

  • Харесвам 4
  • Браво 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.