Прескочи до съдържание

Апартамент в Париж през лятото


Erin

Препоръчани мнения

Здравейте! 🙂

Имам въпрос към хората посетили Париж и ползвали апартамент под наем. Моля, дайте идеи в кой район на Париж е добре да се наеме апартамент за седем нощувки през юли. Предпочитаме спокоен и тих семеен район, ще сме с две деца в тийнеджърска възраст, и не ми се иска да видят лошата страна на Париж. Хубаво ще бъде и да е близко до основните забележителности.

Благодаря на всички, които се включат. 🙂

Връзка към мнение

Не знам дали си погледнала в Пътеводителя за Париж, към средата на първия пост има карта на града с описание на районите в скрития текст.

По принцип "тих и спокоен семеен район" и "близо до забележителностите" са почти вазимноизключващи се понятия 😉, особено ако под "близо" разбирате "на пешеходно разстояние". Иначе, с метрото, почти всичко е близо.

На първо четене и по първия критерий бих препоръчала 14-ти и 15-ти райони, които са по-жилищни, също така някои части на 5-ти, 6-ти и 7-ми, както и 9-ти и 10-ти.

Но всичко зависи и от бюджета ви, разбира се (по-централните райони са и доста по-скъпи).

А, забравих да допълня, ако пътувате насам между 14 юли и 15 август, всички райони са тихи - Париж се изпразва от парижани и е един спокоен... (особено ако излезете извън основните туристически забележителности). Но пък, обратната страна на медала е, че много ресторанти и магазини са в лятна отпуска по същото време.

Редактирано от Роца
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Здравей @Роца, благодаря ти, че се включи 🙂 Пътеводителя за Париж го прегледах, но скрития текст ми е убегнал, ако не беше го споменала щях да си остана в неведение 😉 Приятелката, с която ще пътуваме е открила един апартамент в 18-ти район(Монмартър), но във форума прочетох доста негативни отзиви за района. Все пак пускам линк към апартамента, ще се радвам да чуя и твоето мнение 🤗

https://www.homeaway.com/vacation-rental/p57070?adultsCount=2&arrival=2019-07-18&childrenCount=2&departure=2019-07-25&petIncluded=false&fbclid=IwAR1HR4p-KK0kDznzpLOL-hcQMyx5LL_fucNl8g_Xp9Xa8J7ztPpjTOVvRZ0

Иначе ще бъдем в Париж след 18.07., и това че ще се изпразни Париж по това време ще е плюс за нас 🙂

Редактирано от Erin
Връзка към мнение

От трите апартамента, аз бих наела този - https://www.housetrip.com/search-properties/paris-ile-de-france/412923-7440589/

Кварталът е добър, точно жилищен, но има ресторанти, супермаркети, други магазини.

 

Последният апартамент не е в Париж, а в едно от предградията, Puteaux. Самото предградие е добро, особено центъра, но ще ви трябва метро, за да стигнете до Париж, а и самите метростанции са леко встрани от центъра на града (тоест, ще трябва да вървите поне 10 минути, за да стигнете до метрото), ако апартаментът е наистина в центъра на Пюто.

Апартаментът в Монмартър е сравнително отдалечен, а тази част е и малко мулти-култи.

 

Щом ще сте от 18 юли нататък, Париж няма да е още съвсем празен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.