Прескочи до съдържание

Доломитите през лятото - има ли желаещи?


sndos

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

С един приятел започваме да обмисляме една седмица в Доломитите през лятото. Все още нямаме конкретен план и период, но търсим 1-2 спътници за нашата кола. Може и повече стига да имат кола. Със сигурност клоним към по-лежерна програма - кратки преходи, повече лифтове и автомобил, без скални катерения и т.н.  Ако и на вас ви се въртят планове за тази дестинация, казвайте...

Връзка към мнение

Абонирам се за темата. Интересно ми е да споделите маршрута за тази лежерна програма (кратки летни преходи, повече лифтове и автомобил, без скални катерения)

Връзка към мнение

Аз също имам голямо желание за Доломитите това лято, най-вече през август. Колко дни би искал? На мен ми се струва по-удачно да са поне 9 дни, 1 седмица с 2 уикенда отпред и отзад. Тъй като все още моите приятели не е ясно дали ще успеят с отпуските и да се напаснем във времето, затова не мога да потвърдя, че ще отида. 

Освен това за мен и финансовата част на нещата е важна и не бих дала много пари, за да спя в къща долу в ниското. Цените са главозамайващи за август и избор вече няма никакъв. Намерих само една изгодна къща, но от нея трябва поне 3 часа на ден да се шофира до всяко място (отиване и връщане) и това не ми допада. Затова по-скоро съм се ориентирала към спане по хижи. Там цените са между 24 и 32 евро най-често, има и по-скъпи стаи, които са по-малки - например за по 2-4-6 души, които вече са на хотелски цени. Аз нямам проблем да спя в големите стаи в хижите. Има и карти за отстъпки 50% в тях, които ти дават и планинска застраховка - към италианското планинско дружество - 45 евро струват. Може и по-евтин вариант да измисля, но още не съм сигурна в него. 

Не съм сигурна дали бих искала да ползвам лифтове изобщо, защото според мен те са ориентирани към туристите, които искат да спят долу в ниското, а аз и да искам, не мога да си позволя тези къщи и хотели. 

Има достатъчно страхотни живописни пътища и безброй леки маршрути, които могат да се направят без лифтове, защото самите пътища стигат много високо. 

На мен ми се правят и поне 2-3 по-тежки преходи до върхове над 3000 м, наред с останалите. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.