Прескочи до съдържание

Пулия - по към тока на ботуша


Огнян

Препоръчани мнения

Здравейте,

Предстои ни дълъг уикенд в Пулия и виждайки тази тема искам да споделя идеите ни и да почерпя опит пътувалите вече по тези земи.

В предишно пътуване бяхме минали през Бари, Матера и Алберобело.

Сега отиваме към тока на ботуша - полуостров Саленто, с акцент върху Остуни и Лече.

Програмата, която съм подготвил е следната:

Ден първи: Wizz Air 23/03/19 - кацане в Бари 13.20, наем на кола, един час в Полиняно, час и половина в Монополи, настаняване, вечеря и нощувка в Остуни;

Ден втори: лежерно из Остуни. Мисля си, обаче че цял ден за Остуни ще е много и се чудя дали да не го съчетая с нещо по път за Лече, където ще имаме две нощувки. Не знам дали си струва отбивката да бъде в Бриндизи?

Ден трети: Лече - Имам същото усещане, че цял ден е много за Лече и се чудя дали е удачно да се съчетае с отскачане до Отранто, да речем или Галиполи.

Ден четвърти:  На път към летището Мартина Франка, оставяне колата и регистрация за полета (полетът е в 18.35).

Бих се радвал на всякакви съвети за оптимизиране на маршрута, хубави заведения, други препоръки.

Благодаря предварително за отделеното време 🙂

 

 

 

Редактирано от Огнян
Връзка към мнение

За Лече ден не е много

 като цяло за броя дни, сте избрали достатъчно на брой градчета, но винаги може да мръднете ако ви стане скучно

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Таранто е много красив град, и старата, и новата част. Може последния ден рано от Лече-Таранто-Мартина Франка. Но може да не ви стигне времето, преценете го. Или направете Таранто 3-тия ден, със сигурност ще го уплътните добре, много е хубав града. От Отранто нямам лични впечатления.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Преди 2 дни бях в Полиняно а Маре и Монополи. На нас повече ни хареса Полиняно а Маре, нищо че Монополи е по-голямо. И за двете градчета основната забележителност са старите градски части и намиращите се там църкви. Голям кеф е да се скиташ из тесните улички. В Полиняно а Маре, няма как да отидете до плажа Lama Monachile, всичко живо прави снимки там. Отделно в старата част има 3-4 панорамни площадки, от които се откриват интересни гледки.

В Монополи е същата история, там също има стара част, която е по-голяма. Ние посетихме 2-3 църкви, пообиколихме крайбрежната алея. За съжаление хванахме обедната почивка на Замъка на Карло V и го снимахме само отвън.

Щом ще сте с рент а кар, между Полиняно и Монополи има доста места, където може да спрете и да се разходите по морето, ние бяхме с влак и поради тази причина ги пропуснахме.

 

В Монополи мога да препоръчам малко китно ресторантче за хапване, намира се почти в центъра извън старата част. Казва се Cime Di Tapas, вътре има 5 маси, а отвън 2-3 масички. Всеки ден си имат меню за деня, което е на доста прилични цени, около 5-6 евро за ястие. Ние там опитахме супа от леща, паста с картофи и бекон, а също и телешно месо с нещо си 🙂

Ние нямахме време за Мартина Франка, но пък разгледахме Локоротондо. Който също ни хареса, но там бяхме в неделя следобяд и почти нямаше хора, и повечето неща бяха затворени.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.