Прескочи до съдържание

Регламент 2017/458 и последствията от прилагането му


Препоръчани мнения

Снощи случайно попаднах на интересна информация относно предстоящото прилагане на нов регламент на ЕС в Гърция. Според гръцките власти от 7 април тази година в съответствие с Регламент 2017/458 по летищата ще започнат систематични проверки в съответните бази данни за пътни документи, които са били откраднати, незаконно присвоени, изгубени или невалидни, с цел да се гарантира, че тези лица не прикриват истинската си самоличност. Обект на проверките ще бъдат лицата, които съгласно правото на Съюза се ползват с право на свободно движение, тоест всички ние, в случай, че при пътуването си пресичаме границата на Шенгенското пространство. Излишно е да напомням, че България е извън това пространство.

Според гръцките власти тази нова мярка вероятно ще доведе до удължаване на времето за обработка на пристигащите и заминаващите по съответните направления, така че те съветват пътуващите да си предвидят допълнително време за преминаване на паспортния контрол. Пътуващите по вътрешни маршрути в Гърция, както и тези, които пристигат/заминават от/до друга държава-членка на Шенген, ще останат незасегнати от новата мярка.

Не знам дали прилагането на новия регламент ще стартира на 7 април само в Гърция или и в други държави от Шенген, но мисля, че е хубаво да си имаме едно наум за тази подробност при планиране на бъдещите ни пътувания.

Редактирано от Goal & Boss
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.