Прескочи до съдържание

Виена по Великден


black_stone

Препоръчани мнения

Здравейте ,

на 20.04.19летим до Братислава и на 21.04 пътуваме за Виена.Купих билети за flixbus .

Тъй като 21.04. е Великден ,какво можем  да посетим този ден ?

Програмата която съм замислисла е следната:

1 ден .Настаянвяне и разходка в центъра и по Ринга ,след обед до Гринцинг ,вечеря .

за следващите два дена ще вземем Виена Пас

като 2 ден -разходка с Хоп он автобусите и към обед Шонбрун и Зоологическата ,почивка в сладкарницата с демонстрация за приготвяне на Виенски щрудел.Вечерта -базара пред Шонбрун.Може да ползваме влакчето в Шонбрун .Дали си заслужава? или ще загубим време.Искаме и кулата .Оставям е за финала на вечерта тъй като работи до 00.00ч.

3 ден  - Пак хоп он ,разходка с корабче /на по-вечето места пише ,че не си заслужава/ или Хундерввасер или Природоисторическия музей ,след обед Пратера -Мадам Тюсо ,Колелото ,разходка с влакчето и вечеря в Швейзарската къща.

4. ден .свободна програма и след обед полет Виена Варна.

Постижимо ли е всичко това или да коригирам?

Разбира се и карта за транспорта ще вземем за 72 ч.

Благодаря !

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 

преди 43 минути , black_stone каза:

Вечерта -базара пред Шонбрун.Може да ползваме влакчето в Шонбрун .Дали си заслужава? или ще загубим време.Искаме и кулата .Оставям е за финала на вечерта тъй като работи до 00.00ч.

Базара пред Шонбрун и кулата (предполагам Danube tower) са съвместими за една вечер (т.е. базара не е голям, и освен ако не сте някакви запалени маниаци да разглеждате всяка джунджурийка, се обикаля бързо). На кулата има ресторант (за който се изисква предварителна резервация) и кафене, в което може да похапнете (по спомен цените не бяха високи).

 

преди 50 минути , black_stone каза:

разходка с корабче /на по-вечето места пише ,че не си заслужава/

За мен си заслужава, но аз съм фен на всякакви плавателни съдове, и където има река/море/океан и организирани турове с корабчета - задължително ги ползвам. Всеки един град изглежда по-различно, гледан от към водата 🙂

 

преди 50 минути , black_stone каза:

или Хундерввасер или Природоисторическия музей

В природо-историческия музей не ми стигна един ден 😏

 

Според мен, програмата ти е постижима в стегнато темпо, без излишно размотаване. Корекции на място бихте могли да направите - ако ви хареса едно място, останете повечко време, насладете му се. А ако не ви хареса - отивате към следващото. През пролетта люляците са нацъфтели навсякъде из Виена, поседнете в някой парк на слънце 🙂

Била съм точно по време на техния Великден във Виена, в централната туристическа част - всичко работи, но в кварталите - не.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря. Това исках да чуя. Не сме фенове на музеи и галерии. Така че на място ще преценяваме. Ако някъде ни хареса оставаме, ако не към следващия обект. А първия и последния ден сме го оставили за свободно шляене. 

А с влакчето може ли да разгледаме Шомбрун и Зоологическата? Питам за да зная колко време да му отделим. 

Връзка към мнение

Моля, препоръчайте ми хубав и сравнително бюджетен хотел със закуска във Виена! Още не мога да преценя в кой район е най-добре да отседнем и се лутам из цяла Виена, виртуално за сега.

Единственото ми задължително изискване е собствена баня и тоалетна.

Редактирано от Dreamm
Връзка към мнение
На 29.03.2019 г. в 19:00, black_stone каза:

А с влакчето може ли да разгледаме Шомбрун и Зоологическата?

Не знам, не съм ползвала влакче. Вътре в двореца си ходите пеша, взимате си аудио гидове, и във всяка стая/зала си пускате съответния номер, за да чуете каквото имат да ви казват. В зоологическата градина пак си ходите пеша.

 

Ако някой е ползвал влакчето, може да се включи с обяснение 🙂

Връзка към мнение

Влакчето ( безплатно с ВиенаПас) се ползва за вътрешен транспорт в градините на Шонбрун, но с него не може да разгледате двореца и зоото - има си спирки пред всеки от тях и трябва да слезете и да се разходите с пеша.  Такава обиколка ще ви отнеме поне 4-5 часа, като препоръчвам да се отбиете до глориет. 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.