Прескочи до съдържание

Седмица във Виена през май


Ann

Препоръчани мнения

През май имаме семеен празник и решихме да го отпразнуваме във Виена. За Виена е изписано доста, поразгледах тук-там, тепърва по-обстойно ще чета и ще подреждам програмата, че в този град има много места, които искаме  да посетим, а времето не е много. Разбира се, не храня илюзии, че за няколко дни ще успеем да видим всичко. Желанието ни е да съчетаем културни и исторически забележителности с лежерни разходки в опит да усетим пулса и очарованието на многоликия град. Летим на 11.05. към Братислава и на 18.05. от Братислава обратно.

Засега имам няколко чуденки:

1. Пристигаме към 17.30. Дали да тръгваме веднага към Виена, което ни ограничава откъм хотели, защото трябва да търсим такъв, който предлага късно настаняване, или да останем в Братислава?

2. Някъде четох, че в неделя във Виена освен ресторанти нищо друго не работи. Разгледах работното време на някои от забележителностите, почти всички работят в неделя. За други почивен ден е понеделник. Следователно трябва внимателно да подбера къде да се иде в тези два дни, за да не си губим времето, озовавайки се пред неработещ обект?

3. Купуването на Виенапас достатъчно ли е или някъде трябва да се прави резервация предварително?

 

На връщане ще сме в Братислава на 17ти, тъй като полетът на следващия ден е към 11ч.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.