Прескочи до съдържание

Въпрос за Узбекистан


Светославов

Препоръчани мнения

Светославов

Христос Воскресе, съфорумци!

Избистряме една идея за забежка към Узбекистан, та скромно въпросче:

Между Самарканд и Бухара ни се ще да направим 1-3 дневна забежка из гората. Чета, че Гилан  се разработва като турдестинация. Някой ако е ходил натам да сподели, моля. Дали от Самарканд да търсим превоз към Гилан или от Шахрисабз..., ама до там как се стига от Самарканд... 

Идеята е по 5-6 дни на двете места  - Самарканд и Бухара и малка разтуха между тях в храма на Природата. 

Благодаря!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей,

Ще бъде чудо невиждано, ако някой от форума е ходил там.

Вие си знаете най-добре, но защо ви е да ходите точно в Гилан, след като само на няколко часа от Самарканд се намират едни от най-красивите планини на заемята - Фаните.

Ние края на август мисля да ги посетим....

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Светославов

И на теб здравей ! 

Великден е, стават чудеса 🙂

Фанские гори ... ех, мечти... Трябват си едно поне 10-ина дена за тях, не са акцент в този план.

Причината да споменавам Гилан е прозаична до немай къде - обсъждаме "проект"  само за Самарканд и Бухара и с някои условности Хива. И между тях ако може 2-3 дни Балкан за разпускане. Не е задължително Гилан, ама ми се видя най-близо/в  планините, на 2000+м е. 

Връзка към мнение

Може би ще е по-добре да идете във Ферганската долина или около Ташкент. Шахрисабз спокойно може да го пропуснете, нищо интересно, един паметник на Амир Тимур... 

 

 Аз също не съм ходила в Гилан, но като си спомням селцата между Самарканд и Бухара - очаквайте много, много обикновени опции за настаняване, може да нямате обхват на телефона и такива дребни работи.  Всичко прилича на Афганистан - и хората, и къщите, даже полетата с мак. Транспорт и водачи ще си намерите супер лесно - от където и когато решите, който и да питате. Най-лесно от Самарканд.  Въобще транспортът в Узбекистан е много лесен, не го мислете въобще. Всяка втора кола е такси. По-скоро вижте какви са опциите за настаняване и какво може да се види...

 

http://openingnewhorizons.uz/tours/post/etnotur

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Светославов

Благодаря за включването!

Засега не планираме към Ташкент, та и Фергана  не е в сметките.

Шахрисабз го споменах само като евентуален транзитен пункт.  Липсата на обхват е по-скоро плюс 🙂 Жена ми прави чуден сладкиш с маково семе, може да обменим рецепти на място с братята узбеки🙂.

Благодаря и за линка, пратих им някое и друго въпросче за Гилан и наоколо.

 

Връзка към мнение

Дано да ти е от полза, уж пише, че го развивали за туризъм, а едва се намира информация дори на руски в Интернет. Разбирам те за Фергана, наистина не е по път, аз също я пропуснах. Цената за такси за цял ден от Самарканд до Шахрисабз - отиване и връщане е 40 долара - така че за същата цена ще си намерите и някой да ви закара направо до Гилан, но най-добре някой местен да помолите да ви спазари. Аз мога да ти дам един WhatsApp номер на един младеж Али - +998 981604447 - има симпатична къща за гости в Самарканд и много помага на туристи с инфо. Говори само руски обаче, дано не ти е проблем. Пиши му и кажи, че му имаш номера от Съни от България, да видим какво ще ти каже. Тъкмо може и да отседнете при него - ако ви хареса къщата.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.