Прескочи до съдържание

Краткосрочна българска виза за чуждестранен гражданин


Препоръчани мнения

Някой сблъсквал ли се е с това бюрократично животно, да сподели мнение от личен опит как да стане най-евтино и безболезнено? Първоначално се бях насочил към варианта с изпращане на лична покана, ама там е една тежка бюрократщина с изискването на един куп малоумни документи, все едно кандидатстваш най-малкото за южноафриканска виза. Нямам време и нерви да се занимавам с тъпотии, тъй че отпада като вариант. Като алтернатива може ли да се ползват услугите на някаква туристическа организация, която да се яви канеща страна срещу съответната комисиона? Разбира се всякакви други идеи и препоръки и съвети са добре дошли. Благодаря предварително. 

 

Връзка към мнение

Ако чуждестранният гражданин притежава румънска, кипърска, хърватска или шенгенска виза, може с нея да влезе в България.

 

https://mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane-bulgaria/viza-bulgaria

 

Цитат

Безвизов режим за притежателите на шенгенски визи за престой до 90 дни

От 25 януари 2012 г. Министерският съвет на Република България прие решение, съгласно което до датата на пълното си присъединяване към Шенгенското пространство България едностранно ще прилага безвизов режим спрямо притежателите на валидни шенгенски визи. Те ще имат право да влизат и пребивават на територията на Република България за период от не повече от три месеца в рамките на всеки шестмесечен период, считано от датата на първото влизане, без да е необходимо да притежават  българска  виза за краткосрочно пребиваване. Решението влезе в сила от 31.01.2012 г.

 

Безвизов режим за притежателите на валидни визи и разрешителни за пребиваване, издадени от Румъния, Кипър и Хърватска  за престой до 90 дни

От 03 юли 2014 г. Министерският съвет на Република България прие решение № 459 , съгласно което до датата на пълното си присъединяване към Шенгенското пространство България едностранно ще прилага безвизов режим спрямо притежателите на валидни визи и разрешителни за пребиваване, издадени от Румъния, Кипър и Хърватска  за престой до 90 дни. Те ще имат право да влизат и пребивават на територията на Република България за период до 90 дни в рамките на 180 дни, без да е необходимо да притежават  българска  виза за краткосрочно пребиваване.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 8.05.2019 г. в 8:57, Goal & Boss каза:

Ако чуждестранният гражданин притежава румънска, кипърска, хърватска или шенгенска виза, може с нея да влезе в България.

 

https://mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane-bulgaria/viza-bulgaria

 

 

Ако притежава Е-виза за някоя от изброените държани, дали се класира за безвизово влизане в България по горното условие?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.