Прескочи до съдържание

Армения


alexnpopova

Препоръчани мнения

Здравейте, след месец - два ми се налага да пътувам по работа до Армения. Може би ще останем около 10 дни и ми се иска да пообиколя максималко страната. Мъжът ми е арменец, но от дете не е ходил там и искаме да съчетаем работата с приятното опознаване на страната. Но свекърът ми ни понаплаши, че там било доста опасно в момента. Иска ни се освен в Ереван, където ще пристигнем, да обиколим и до храма Татев, но нямаме представа как. Дали можете да ми дадете някакви съвети. Също така от къде ще ми препоръчате да взема самолетен билет. От България се безумно скъпи от сорта на 600лв на човек, а от Истанбул излизат около 400лв. Дали има по-евтин вариант за отиване до там. Мислихме и за вариант с кола до там, за да може да отиде до Тбилиси и да се насладим и на Грузия, но пътят май ще е доста и бил малко гаден. Като пари сигурно ще излезне около 900лв като гориво и такси магистрални, но пък ще се видят доста повече неща. Вие какво ще ме посъветвате? Проблемът е, че не знаем точната дата на пътуването и всичко ще се прави в последният момент и това намаля шансовете за добра цена на билетите. Благодаря много.

Връзка към мнение

Ами... надявам се да не звучи грубо, но аз като цяло не вярвам на оценки за опасност, дадени само от над 50-годишни 🙂 Не мисля, че е по-опасно от България, дори и по пътищата нямаше кой знае какви драми.
Този свекър в Армения ли живее и няма ли да е така мил да даде кола за няколко дни 😉 Автобусите изглеждаха страшно бавни, а влаковете са прекалено нарядко и не стигат до почти нищо интересно. Кола под наем... преди 5 години ползвахме Caravan rent a car, цените бяха ок, много неща причинихме на колата , но издържа геройски.

На мен лично ми харесаха най-много манастирите Хор Вирап, Татев и Нораванк, както и няколко по-забутани други, като Санахин, иначе посетихме над 10. На езерото Севан е приятно, без да е страшно забележително. Градовете не са особено забележителни, въпреки че и от тях видяхме доста.

Пътят до Тбилиси е с много завои, но е добър. От грузинска страна качеството става много хубаво. Тбилиси е доста красив град, а от града има доста маршрутки и трансфери
до Ереван, предполагам и от самото летище може да се организира. Преди 5 години платихме около 40 долара за цяла кола в посока Ереван-Тбилиси. Ако някой арменец помогне да уговори такси да ви чака в Тбилиси, за 4-5 часа сте в Ереван.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

ами не, той живее в България от 20 години. За това се и чудим дали направо да не се яхнем на колата ни и от Пловдив да тръгнем за Ереван. Общо са 2200 км в посока, не е малко въобще, но пък и там ще сме мобилни, а и по пътя смятам че има какво да се види. От България тези полети с прехвърляне в Атина нещо въобще не ме съблазняват, а и времето което ще се изгуби в чакане и мотане по летищата също няма да е малко. И за това сега сме в голямо чудене как да направим пътуването изгодно, приятно и пълноценно

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@Ivaylo A. това не е вариант, защото  в Азербайджан не е много ок да ходя с мъжа ми арменец 😄 а и то пътя въобще не е малко от там до Ереван и се обезсмисля цялата хамалогия.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 10 минути , alexnpopova каза:

не е много ок да ходя с

Направо е невъзможен този вариант. Още в София ще откажат чекиране на арменки граждани.  Може да спестите малко средства с полет на Пегасус Истанбул-Тбилиси-Истанбул за около 290 лева/човек с вкл. багаж се намират билети.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 1 минута , epetkov каза:

Може

да, то май това ще е най-добрия вариант- от истанбул до ереван има полети, които са около 380лв двупосочен /малко по-скъпи от тези до тбилиси/  и после от тбилиси - истанбул. Вариантът с кола все още ще го мислим, заради удобството там да сме с превозно средство, но ще търсим и билети ако има изгодни.

Връзка към мнение

а в Тбилиси 2 дни дали ще са ни достатъчни за основните забележителности и какво бихте ми препоръчали?

И до храма Татев с какво бихме могли да отидем ако сме без кола

Връзка към мнение

До Татев ние отидохме с такси от Горис, където нощувахме. От Горис хванахме маршрутка до Ехегнадзор. Там се намира манастира Новаранк, който също е много хубав. После от Ехегнадзор отново с маршртука се придвижихме до Ереван.

Връзка към мнение
На 10.05.2019 г. в 15:11, alexnpopova каза:

а в Тбилиси 2 дни дали ще са ни достатъчни за основните забележителности и какво бихте ми препоръчали?

В Тбилиси 2 дни са достатъчни, въпреки че аз толкова много се влюбих в този град, че бих прекарал и седмица там. 

Прекрасен град с много история.

Планирайте времето внимателно и за 2 дни ще успеете 

Връзка към мнение

От 9-ти юли до края на август има полети от Варна до Ереван.

България Еър и Еъркомпани Армения.

Но билетите миналата година бяха едни цени.....

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 14 часа, Tim каза:

От 9-ти юли до

и от Бургас има, но по 400евро двупосочен. Аз за тези пари до Бали ще отида 😄 А то докато отида до Варна, ще ми е доста по-бързо Истанбул честно казано, от Пловдив като тръгвам

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.