Прескочи до съдържание

home swap какво да направим


mariyan

Препоръчани мнения

"Ползвала" не съм все още технически, защото тези с които се разменихме вече отседнаха при нас есента, ние още не сме били при тях - предстои.

 

Малко е сложно, защото аз имам къща за гости и не разменям гостувания или симултанни размени на дома , в който живея, с други хора. Просто безплатно настанявам някой, който ще ме настани мен безплатно в своя ваканционен имот. Това според мен е най-добрия вариянт. Има огромен брой хора, които практикуват това, особенно хора с ваканционни имоти в чужбина, които не ползват непрекъснато и искат да разнообразят почивките си.

 

Има много сайтове, едно време имаше и много безплатни, но не ги препоръчвам, сайтовете с абонамент са много по-надеждни. За краткото ми пребиваване на безплатен сайт бях заливана от безумни предложения от всякакъв характер (често нямащ нищо общо с идеята).

Абонаментните сайтове са на принципа на годишна такса и имат съпорт, проверка, рейтинг и т.н. И като цяло на тях се регистрират сериозни хора, истински собственици с хубави имоти, а не световната студенция.

Аз харесвам този сайт. Лесен за търсене, много добри предложения, лесен за напасване. Не съм се качила на него, защото в момента нямам възможност да пътувам толкова, колкото предложения получавам. Подходящо е за дълъг престой, а аз нямам такава възможност на този етап.

 

Единствената размяна, която съм осъществила до сега е с едни две мили дами, които имат резорт на Филипините. Те бяха 3 седмици при мен, аз все още не съм била при тях (за това лято отпадна), но едва ли ще мога повече от 10 дена. Което не е проблем, по принцип към този вид размени трябва да се подходи с идеята, че нещата ще са относителни, а не точно премерени като стойност и продължителност, идеята е друга - за размяна на ваканционни преживявания, а не финансова изгода.

 

Понеже ми беше за пръв път, помолих дамите да реферират някой, който е правил размяна с тях - да ми драсне два реда, че всичко е било ОК. Веднага получих мейли от семейства от Париж и Копенхаген, които потвърдиха, че всичко е било супер и ми предлагаха също размяна. Явно е наистина доста популярно...особенно за млади пенсионери с много време и имоти...

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.