Прескочи до съдържание

Китай за 14 дни през Септември/Октомври


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

След като изчетох всичко по темата тук, из Гугъл, по тур агенциите и техните програми, и главата ми бръмна в последните дни 🙂 , изготвих  програма за разглеждане на Китай за 14 дни...или поне местата, които нас ни вълнуват.

Ще пътуваме от 22.09.-07.10 София- Пекин-София (тъпа грешка, вместо да взема връщане от Шанхай, че и я повтарям за втори път - с Мароко сглупих по съшия начин)

Бих била благодарна, ако някой има време и попрегледа програмата, да ме посъветва за пропуски, или неправилно изчисление на времето, или дали да включа и пропусна нещо, което не е инстересно. Нищо не съм буквала още. Нямаме и виза. Ще резервирам поне хотела в Пекин, за да ги помоля да ми изготвят покана. Дано го направят.

Прилагам програмата. В червено са датите, в жълто тези места, за които не съм сигурна, че искам. За чънгду и Шаолин не остават дни 😞 но мисля, че планиата Тианмен ги замества изцяло, поне като усещане за мен. Разбрах, и че улучваме Golden week, което не е в наш плюс, заради тълпите от хора навсякъде. Лошо.

 

1 ден (22.09.)

14:35 Полет от София до Варшава – 15:30. Прекачване. 1 ч. престой.-излита в 16:30 ч.

 

2-4 ден - (23.09.-25.09.) ПЕКИН  

Кацане в Пекин в 06.35 ч. 

Разходка по известната Wangfujing Street, посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), Забранения град, Летния дворец

 

3 ден - ПЕКИН (24.09.)

Посещение на Великата китайска стена.(30 долара целодневна екскурзия)

 

4 ден - (25.09.)  ПЕКИН – СИЯН (Sian/Siyang или Xi'an)  -влак 6 ч.   

5 ден - СИЯН (Sian или Xi'an) 25.09. – разглеждаме града

 

6 ден 26.09. -Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия, разходка из стария град.  Xianyang (ако е същият град, дано е, има полети до ГУИЛИН (2 ч.), 70 USD

 

7 ден 27.09. СИАН – ГУИЛИН (Квилин/ Guilin) (ctrip.com – нощувка)

СинПин? С автобус (за завоя на река Ли) последен автобус наобратно 18:30 ??? Ако кацнем в 8:30, ще имаме ли време да го направим този тур?

 

8 ден 28.09. Li River Cruise to Yangshuo - От Гуилин с корабче по река ЛИ до ЯНГШУ (420 юана (8 ч.)- нощувка в ЯНГШУ

9 ден 29.09. YANGSHUO (или Guilin) – Zhangjiajie (има ли влак?)

 

10 ден 30.10. Zhangjiajie - TИАНМЕН, стъклената пътека и Вратата към Рая - работи от 8-4 (258 йоана) (вземем храна) – цял ден отнема – билети задължително предварително и от агенция!!!???

 

11 ден (01.10.)  Zhangjiajie - ШАНХАЙ  със самолет 2 ч.(211 USD), само вечерни полети, (или с влак -20 ч.)

 

12 ден (02.10.) ШАНХАЙ  

https://www.hotels.com/ho249932/zhong-xiang-hotel-shanghai-china/; Pullman Skywalk hotel

The Bund за нощни гледки, Шанхайската Витошка ТВ кула, градините Юан, храма на Нефритения Буда, вечерен Шанхай

13 ден (03.10.) Дневна екскурзия до водно село - Nanxun, Tongli, Xitang, Luzhi  ???

 

14 ден (04.10.) ШАНХАЙ - Shanghai Zoo

15 ден (05.10.) ШАНХАЙ- ПЕКИН влак 6 ч., самолет (111 USD) 2 ч.-има сутрин, обед, вечер полети

16 ден 06.10. ПЕКИН  - ЗОО (ако в Шанхай не сме отишли)

Чаена церемония ???

 

17 ден 07.10. 8:45 полет до Варшава

 

Благодаря много предварително!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 14 минути , lyubovcheto каза:

1 ден (22.09.)

 

14:35 Полет от София до Варшава – 15:30. Прекачване. 1 ч. престой.-излита в 16:30 ч.

 

 

Усещането ми за подобно пътешествие е в противоречие с един час престой преди важния полет за него.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 19 минути , Doctor Who каза:

Усещането ми за подобно пътешествие е в противоречие с един час престой преди важния полет за него.

е то сигурно е на един билет, ако не - категорично не се прави така, ама е късно

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 3 часа, lyubovcheto каза:

Ще резервирам поне хотела в Пекин, за да ги помоля да ми изготвят покана. Дано го направят.

Вече не е задължително да имате покана, в онлайн формата за виза се попълват вместо това хотелите, в които ще се отседне по време на пътуването

преди 3 часа, lyubovcheto каза:

Разбрах, и че улучваме Golden week, което не е в наш плюс, заради тълпите от хора навсякъде. Лошо. 

Аз уцелих дните около първи май и беше брутално по забележителностите. Опашки, чакане, блъскане...

 

преди 3 часа, lyubovcheto каза:

10 ден 30.10. Zhangjiajie - TИАНМЕН, стъклената пътека и Вратата към Рая - работи от 8-4 (258 йоана) (вземем храна) – цял ден отнема – билети задължително предварително и от агенция!!!???

 

11 ден (01.10.)  Zhangjiajie - ШАНХАЙ  със самолет 2 ч.(211 USD), само вечерни полети, (или с влак -20 ч.)

Да се отиде до Zhangjiaijie и да се посети само Tianmen Mountain е грехота. Аз бих освободила един ден от Xian или Shanghai, за да посетя и Zhangjiajie National Forest Park.

20190503_120830.thumb.jpg.a0732df41d4bb764f4098ef0bd369fcc.jpg

 

За Tianmen билети на място, няма нужа от агенции, само имайте предвид, че ако нацелите празник и искате в едната посока да вземете лифта трябва да отидете по-рано сутринта, защото билетите свършват и остават само такива за автобус в двете посоки (което не е толкова лошо).

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ще изкажа лично мнение по плана, тъй като първите 10-12 дни припокриват в голяма степен нашето пътуване от преди 1,5-2 години:

-          Не съм сигурен дали посещението на летния дворец през втория ден е постижимо. Той се пада по-встрани, пред него има езеро с лодки за гребане, трудно ще се вмести след Забранения град;

-          За китайската стена препоръчвам по-отдалечен участък, например Jinshahling , няма толкова хора и също се покрива за един ден;

-          Не разбирам дали 4-ия ден ще бъде прекаран в път или ще бъде прекаран в Пекин или Сиан. Ако имате възможност за избор – нека да е Пекин, а пътувайте късно или през нощта. Ако целият ден е предвиден за път – препоръчвам междинно спиране в Луоянг. Пещерите са изключително интересни. Ние така направихме и е постижимо, без напрежение.

-          Градът Сиан се разглежда преспокойно за един ден. Препоръчвам каране на колело (или тандем ако сте двама) по крепостните стени. Приятно е и дава възможност за поглед на града;

-          За Zhangjiajie – имайте предвид, че там има два участъка за разглеждане: паркът Zhangjiajie, което пейзажът от Аватар, който изглежда по-впечатляващ и планината Тианмен, където са стъкления мост и стъклената пътека. Това са различни паркове, с отделен входен билет. Ако сте за два дни - или трябва да изберете едно от двете или да си купите билети и за двата парка.

-          Ние също летяхме  ШАНХАЙ – Zhangjiajie и билетите бяха доста по-евтини. На практика няма бърз влак и трябва да се сменят няколко влака. Струва ми се убийствено да пътувате 20 часа с влак вместо да летите 1,5 часа.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Малко уточнение - в планината Тианмен има 3 участъка със стъклени пътеки. В Zhangjiajie Grand Canyon е големият стъклен мост Zhangjiajie Glass Bridge - посещение там би изисквало 3-ти ден. Тианмен и Аватарските планини могат да се вместят в 2 дни, ако няма време за повече.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 14 часа, Doctor Who каза:

Усещането ми за подобно пътешествие е в противоречие с един час престой преди важния полет за него.

Здравейте и благодаря за мненията. Уикенда нямам компютър вкъщи и ще ги прочета внимателно и пренаредя програмата в понеделник. 

Бързам да уточня, че и мен малко ме притеснява 1 час престой, но се надявам да успеем, пътуваме с лот, билетите са си взети заедно. 

Може би про тях е все така, защото и за Чикаго пътувах през Варшава  пак търчах... 

Връзка към мнение

Благодаря много за мненията, сега ще започна с пренареждане на програмата, може нещо да отпадне. Ще опитам да приоритизирам- Тианмен и рекла Ли за моента са ми фаворити.

Отново да поитам за визите- вече запазих хотел в Пекин, но смятам за другите градове да запазя по-натам. Ще приемат ли формуляри, ако нямам резервации до края на престоя, или е добре да финализирам програмата по-скоро, за да букна и местата, където ще спим?

На ‎14‎.‎6‎.‎2019‎ г. в 23:26, Carrie каза:

Тианмен има 3 участъка със стъклени пътеки. В Zhangjiajie Grand Canyon е големият стъклен мост Zhangjiajie Glass Bridge - посещение там би изисквало 3-ти ден. Тианмен и Аватарските планини могат да се вместят в 2 дни, ако няма време за повече.

Не знам дали за Тианмен ще можем да отделим 3 дни все пак. Също така бих искал да попитам ходенето много ли е? Или са го улеснили? Питам, защото има вероятност да не съм много във форма за дълги разстояния пеша, и да си направя сметката. Не знам кое си заслужава повече- стъкленият мост, или стъклените пътеки?

На ‎14‎.‎6‎.‎2019‎ г. в 22:53, deyan каза:

Не разбирам дали 4-ия ден ще бъде прекаран в път или ще бъде прекаран в Пекин или Сиан. Ако имате възможност за избор – нека да е Пекин, а пътувайте късно или през нощта.

Благодаря и на Деян за подробната информация - за 4-тия ден и аз не бях сигурна, но щом ще е полет, то тогава предпочитам да заминем от Пекин, защото и на връщане имаме ден и половина в него. (Щом пак ще летим).

 

Изчезвам да планувам 🙂

Връзка към мнение

Относно визите без покана, трябва да се попълни по дни къде ще се отсяда град + адрес, визите са валидни за 6 месеца след издаване, така че има достатъчно време да си резервирате всички нощувки и тогава да подадете молбата онлайн.

 

За Тианмен е необходим един ден, за Аватарските планини (Zhangjiajie National Forest Park) още поне един, за Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge още половин/един в зависимост коя е началната точка. Ако нямате три дни пропуснете моста и каньона, отделете 2 дни - един за Тианмен и един за Аватарските планини. Ако сте посетили вече Тианмен, големият стъклен мост може би няма да ви впечатли толкова. За посещението му по принцип има 2 варианта- само моста или моста и разходка из каньона под моста по реката (малка част е и с корабче), това беше по-интересната част за мен.

 

За Тианмен колко ще ходите зависи от това коя опция на билетите си купите:

А) нагоре с лифт, надолу с автобус

В) нагоре с автобус, надолу с лифт

С) с автобус в двете посоки.

 

Най-добър е вариант А, може би си струва да помолите от някой хотел ако може да ви купят билетите онлайн или да отидете по-рано на касите. С автобус в 2 посоки ходенето е повече, като трябва да се качите и слезнете по стълбите до Heaven's Gate:

20190501_110601.jpg.f9081cc519b53bb410da96f3a13ff4ec.jpg

 

Вече горе си зависи от вас колко искате да обикаляте и кои стъклени пътеки да посетите, има и храмове. За всяка стъклена пътека си има отделна опашка, ако не искате да ги посетите, просто заобикаляте.

 

Ето какво представляват стъклените пътеки на Тианмен:

20190501_125119.jpg.e50ac647e60e094ee8a42eaa3e4ad077.jpg

 

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge (по-удобно се стига от Wulingyuan):

20190504_115650.thumb.jpg.6fefa2f0663401dd6315bb866825ef70.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Привет отново, преправих малко програмата, мисля, че я олекотих. Остава ми 1 излишен ден. Мога да ги вмъкна или между Пекин и Сиян - за Шао Лин, Луоянг, както ме е посъветвал Deyan, или за нещо друго...Може би Пекин в крайна сметка...

В Zhangjiajie  резервирах това, което е препоръчал Стефан Русев- до входа на парка. Много добре изглежда и доста прилична цена.

 

1 ден (22.09.) 14:35 Полет от София до Варшава – 15:30. Прекачване. 1 ч. престой.-излита в 16:30 ч.

2 ден - (23.09.) ПЕКИН  Кацане в Пекин в 06.35 ч. 

  • Разходка по Wangfujing Street, Тян ан Мън

3 ден - ПЕКИН (24.09.)

  • Великата китайска стена - Jinshahling частта- по-отдалечена, но по-няма толкова хора

4 ден - (25.09.)  Пътуване от Пекин ранен влак за СИЯН (Sian/Siyang или Xi'an/ Xianyang)

5 ден 26.09. Разглеждаме града (с колело препоръчват); гробницата с теракотената армия, разходка из стария град.  

6 ден 27.09. - ранен полет до ГУИЛИН (Квилин/ Guilin)

 

7 ден 28.09. ГУИЛИН - Li River Cruise to Yangshuo - От Гуилин с корабче по река ЛИ до ЯНГШУ - обратно с автобус

 

8 ден 29.09. ГУИЛИН – ДЖАНДЖАДЗЕ -самолет

9 ден 30.09. TИАНМЕН

  • Zhangjiajie Grand Canyon - Zhangjiajie Glass Bridge 

10 ден 01.10. TИАНМЕН National park - стъклената пътека и Вратата към Рая - работи от 8-4;

  • Вечерта на 01.10. Zhangjiajie със самолет до Шанхай

11 ден (02.10.)  ШАНХАЙ

  • The Bund за нощни гледки, градините Юан, храма на Нефритения Буда, вечерен Шанхай

12 ден (03.10.) - ШАНХАЙ  - ЗОО и други

13 ден (04.10.) - ШАНХАЙ- ПЕКИН -самолет

14 ден (05.10.) ПЕКИН - Чаена церемония/Летният дворец

15 ден (06.10.) (имаме 1 ден, който можем да вмъкнем някъде...)

16 ден 07.10. 8:45 полет до Варшава

Връзка към мнение
Преди 1 час, lyubovcheto каза:

9 ден 30.09. TИАНМЕН

  • Zhangjiajie Grand Canyon - Zhangjiajie Glass Bridge 

Малко бъркате понятията - Тианмен и Zhangjiajie Glass Bridge нямат нищо общо, на 60км са едно от друго. Ето карта на околността:

 

bc9f71a457024f7796f3e347.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 7 часа, lyubovcheto каза:

4 ден - (25.09.)  Пътуване от Пекин ранен влак за СИЯН (Sian/Siyang или Xi'an/ Xianyang)

Xi'an   
А защо не спрете за 3-4 часа в  Pingyao щом сте отделили цял ден за това придвижване?  Имайте предвид че гарата за бързите влакове е различна от за нормалните и е извън града но си има и автобуси и таксита. Багажа може да оставите на жп гарата в града в първото заведение вляво. А в скъпарския хотел вдясно малко по-надолу по булеварда правят страхотно кафе и са много услужливи.
П.С. Много дни сте отделили за Пекин.... чак пък толкова ...

Връзка към мнение

Аз точно щях да пиша, че за Пекин имат само ден и то след дълъг полет, може би се бъркаш с първоначалната програма, където за Пекин пише ден 2-4, а на практика е само ден. Но и аз бих наблегнал на природните красоти. 

 

За тура до стената ще трябва да си направите проучване, защото много от тях губят време и те размотават само из магазини. Прави се лесно и самоорганизирано, било то с целодневен шофьор под наем или с по-семпъл тур тип транспорт-разходка-транспорт. Ако е напудрен със спирка тук, спирка там, бягай надалеч. За съжаление не мога да дам съвет коя част на стената се препоръчва сега, защото в един момент им загубих спатиите кое затварят, кое отварят и т.н. 

Връзка към мнение

Да, за Пекин имаме 1 ден след дълъг полет, 2-рият ден ще сме до стената, но ни остават и 2 дни 5-6.10.,много са наистина, единият сигурно ще използвам, за да удъжим някой престой по средата. Т.е. финално ще остане 23.09. и 06.10. (ако летим от Шанхай до Пекин на 05.10. вечерта). В Шанхай ще имаме 3 пълни дни. Тъй като пропускаме Чънду (с пандите), искам единия ден да идем в зоологическата. Или пък да вмъкна Чънду? И аз предпочитам да не се застояваме в Пекин и Шанхай, а да видим по-интересните неща като планините, реката Ли и т.н. За които, впрочем, даже не бях подозирала, че съществуват.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.