Прескочи до съдържание

Проблеми с Goldcar


Препоръчани мнения

Георги Матеев

Само да вметна, че Goldcar наистина са измамници.

 

Взехме кола в Мадрид с ограничение 350 км на ден, като за 3 дни имахме право на 1050 безплатни км.

 

Шофирахме общо 650 км. При връщане на колата това беше отбелязано, пича каза всичко ОК и че ще пратят финалния протокол на мейла, който разбира се удобно никога не дойде.

 

Ден по-късно ми удържаха 35 евро от депозита. Звъннах по тел. и казаха - шофирали сте повече от безплатните км и затова сме ви таксували допълнително. След като кипнах ми пратиха на мейла финалния протокол, в който обаче вече пишеше, че сме шофирали 1470 км... Абсолютна 100%-ова измама.

 

И след като по никакъв начин не можех да докажа, че сме изминали само 650 км, се наложи да ги преглътна тези 35 евро. Но определено зачеркнах завинаги Goldcar от бъдещите си планове. Измекяри.

  • Харесвам 6
  • Шок 3
  • Браво 1
Връзка към мнение
21 minutes ago, Георги Матеев said:

И след като по никакъв начин не можех да докажа, че сме изминали само 650 км, се наложи да ги преглътна тези 35 евро. Но определено зачеркнах завинаги Goldcar от бъдещите си планове. Измекяри.

В такива случаи явно трябва да се снима километража в началото и края...

Връзка към мнение

антената, километража, индикатора за гориво, резервната гума, триъгълника, пожарогасителя, тасовете ...

то по-просто да не се занимаваш с тях

май само AlexandraKo няма проблем с тях, ама тя им прави разни подаръчета, явно там е ключа към бараката

  • Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Не знам защо ги хвали AlexandraKo, но факт е че GoldCar е една от двете официално глобени фирми за нечестни практики. Оттук насетне всеки има рамене на главата си да решава дали да се хваща с тях, да сключва или не тяхната застраховка и пр.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз също (като @AlexandraKo ) ще продължа да ги ползвам, въпреки че съм имал два инцидента с тях. Да не ги повтарям подробно, само в резюме:

- В Пиза - измислена от тях щета, тъй като отказах да им платя тяхната допълнителна застраховка. С външния застраховател WWI нямах никакви проблеми - изплати ми цялата сума, взета от Goldcar.

- Сицилия - чисто нова кола на 10-на километра. Одраскаха десния калник на паркинг. Goldcar дръпнаха 420 евро. После, при уточняване на документи, кое колко струва, защо 420, как се е образувала тази сума (всичко това беше необходимо на WWI за да ми платят) изведнъж Goldcar написаха че имали грешки в техни вътрешни процеси (нещо такова беше) и ми върнаха 420 евро. Междувременно и WWI ми ги възстановиха. В последствие информирах WWI и още ги чакам да вземат решение т.е напред съм с 420 евро.

Извода, който съм си направил е, че без документ с подпис че всичко е ОК при връщане на колата да не си тръгвам.

Да, знам че не винаги това е възможно. Последното наемане в Акаба, Йордания, докато взема подписа на арабчето бая зор видях.

Бизнеса с rent-a-car-ите е тегав.

 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

След колко време отблокират депозита от Голдкар след като си върнал колата и си получил протокола? Вече минаха 8 работни дни при мен и още са ми блокирани средствата. Да пиша ли да ги натискам или да почакам още няколко дни?

Връзка към мнение
преди 2 минути , oli_mali каза:

След колко време отблокират депозита от Голдкар след като си върнал колата и си получил протокола? Вече минаха 8 работни дни при мен и още са ми блокирани средствата. Да пиша ли да ги натискам или да почакам още няколко дни?

В условията им пише до 21 дена. Но има значение и банката.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@AlexandraKo винаги си купува пълната им застраховка, затова никога и няма проблеми с тях. Ако обаче човек откаже да им плати обирджийските застраховки, използват и най-мръсните номера в учебниците, за да откопчат още пари.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Освен застраховките,дето им ги плащам,винаги си снимаме километража /ако има лимит на километрите/ и резервоара при предаване.Освен това, винаги, искаме да напишат на протокола накрая O.K.и името на този,който я приема,и да се подпише.

Напоследък редът им е такъв:

След наемането идва мейл със схема на колата,отбелязано е,ако има някъде нещо.

След предаването,също идва мейл,пак със схема.

Блокираните пари за гориво се освобождават до седмица,така се е случвало до сега.

Освен,при предишното наемане,когато се забавиха и писах гневен мейл.

После се оказа, че парите са ги върнали два пъти - веднъж,в моята КК, с която платих онлайн, при резервацията. И втори път,в КК на мъжа ми,от която бяха дръпнали този депозит.

Това, че ние сме доволни от тях,моля,да не се приема,като реклама или препоръка.

Всеки си има глава на раменете,да си преценява сам.

За 15+наемания,не сме си имали проблеми,те се държат мило с нас и ние с тях.

Освен това, мога да направя сравнение, при количеството наемания,в годините от коя ли не фирма и посредник.

Само за протокола,искам да отбележа:

На Шарлероа наехме от Юръпкар,че нашите ги няма там.

Платихме всякакви застраховки. Освен,сто и кусур евро за гориво,блокираха и 400 евро депозит.Разблокираха се сами,след месец.

Нищо,че писах подсещащи писма.

 

 

 

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Имаме  проблем с работното време на офиса на Голдкар в Ханя. Същият отваря в 7.00ч и няма кутия за да оставиш ключовете на колата и да тръгнеш. Офисът е на около 2.5км от летището и наоколо няма и стоянка  за такси. Вариантът беше да вземем от летището такси и да се върнем в офиса да оставим колата и отново газ на летището. Оказа се обаче , че не става. Това било възможно само ако имаш пълна застраховка, а нашата е от WWI и категорично отказаха да оставим колата  на техния паркинг , а ключовете в жабката. Заявиха , че при евентуален инцидент няма да ни издадат протокол и респ. да можем да заведем клейм. Предложиха , мъжът ми да ни остави с багажа на летището и после в 7 ч  шателът да го докара само него. Притеснява ме обаче, дали от 7 ч до затварянето на гейта(което е около 45 Мин), дали ще успее да мине секюрити и паспорт контрол? Изобщо патова ситуация . Мислех вариант просто да им шътнем колата на паркинга, пък каквото стане. Обаче рискът да ми натресат някакви глоби и сметки за вреди е много голям. Не се съгласиха и на частично плащане на пълна застраховка- примерно за 1 ден-  не  могло ....  а не ми се плащат 150€ за пълна за целия период  ( при положение ,че вече платих ). Според вас възможно ли е за 45 мин да се стигне до гейта и навреме да се качим на самолета.  

Тия от Райън колко и те ги отнесоха.... всичко си беше ОК , допреди да сменят часа на полета. Направо нямам идея какво да правим....?

Връзка към мнение
преди 49 минути , liliya каза:

Мислех вариант просто да им шътнем колата на паркинга, пък каквото стане. Обаче рискът да ми натресат някакви глоби и сметки за вреди е много голям. ?

Зарежи този вариант. Съвсем реален сценарий си описала. 

 

преди 50 минути , liliya каза:

 Заявиха , че при евентуален инцидент няма да ни издадат протокол и респ. да можем да заведем клейм. ?

Точно така е. В момента съм завела клейм към WWI и протоколът е задължителен. 

 

преди 51 минути , liliya каза:

Предложиха , мъжът ми да ни остави с багажа на летището и после в 7 ч  шателът да го докара само него. Притеснява ме обаче, дали от 7 ч до затварянето на гейта(което е около 45 Мин), дали ще успее да мине секюрити и паспорт контрол? ?

Не познавам летището, но за мен това е много рисковано. А ако имате щета? Ще отнеме време да се напише протокола... 

 

преди 52 минути , liliya каза:

Направо нямам идея какво да правим....?

Ако нямате друг избор освен кола под наем, платете пълната застраховка. Това е моето предложение. Ако ви е скъпо, не ползвайте Goldcar, защото пак ще ви излезе скъпо почти сигурно...

Връзка към мнение
Боян Димитров
На 14.06.2019 г. в 16:04, ven62 каза:

Последното наемане в Акаба, Йордания, докато взема подписа на арабчето бая зор видях.

Бизнеса с rent-a-car-ите е тегав.

 

 

Аз съм доста лековерен значи. Аз не само подпис не взех, ами дори му оставих 25 йордански в ръка за една пътна глоба, а полицаиите дори ми бяха казали 20 йордански. После един месец бях на тръни. Изисквах си го по банков път, блокирах карти и прочие. Като му тегля чертата нервни клетки изгубих само, но...

Връзка към мнение

Rainy, те вече са там и ползват колата...

@liliya евентуално да върнете колата предишната вечер в работното им време и на сутринта с такси до летището? но пък ако не спите в Ханя последната вечер, сигурно и това ще е проблем - ще трябва да се сменяте последната нощувка

супер тъпа ситуация наистина, с местните фирми май такива неща се избягват, понеже са по-гъвкави и позволяват доста промени

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Боян Димитров
На 14.06.2019 г. в 16:12, neuromancer каза:

и да пишеш, и да не пишеш, след един месец ще се отблокират сами

45 дена е. на 30тия можеш да ги изискваш от банката да ги отблокира.

Връзка към мнение
Преди 1 час, liliya каза:

Имаме  проблем с работното време на офиса на Голдкар в Ханя. Същият отваря в 7.00ч и няма кутия за да оставиш ключовете на колата и да тръгнеш. Офисът е на около 2.5км от летището и наоколо няма и стоянка  за такси. Вариантът беше да вземем от летището такси и да се върнем в офиса да оставим колата и отново газ на летището. Оказа се обаче , че не става. Това било възможно само ако имаш пълна застраховка, а нашата е от WWI и категорично отказаха да оставим колата  на техния паркинг , а ключовете в жабката. Заявиха , че при евентуален инцидент няма да ни издадат протокол и респ. да можем да заведем клейм. Предложиха , мъжът ми да ни остави с багажа на летището и после в 7 ч  шателът да го докара само него. Притеснява ме обаче, дали от 7 ч до затварянето на гейта(което е около 45 Мин), дали ще успее да мине секюрити и паспорт контрол? Изобщо патова ситуация . Мислех вариант просто да им шътнем колата на паркинга, пък каквото стане. Обаче рискът да ми натресат някакви глоби и сметки за вреди е много голям. Не се съгласиха и на частично плащане на пълна застраховка- примерно за 1 ден-  не  могло ....  а не ми се плащат 150€ за пълна за целия период  ( при положение ,че вече платих ). Според вас възможно ли е за 45 мин да се стигне до гейта и навреме да се качим на самолета.  

Тия от Райън колко и те ги отнесоха.... всичко си беше ОК , допреди да сменят часа на полета. Направо нямам идея какво да правим....?

Връщане ден по рано. Нощувка в Ханя. Автобуси Ханя - Летище - Ханя при лятното разписание са през час, 2.50 евро на посока.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 1 час, liliya каза:

Имаме  проблем с работното време на офиса на Голдкар в Ханя. Същият отваря в 7.00ч и няма кутия за да оставиш ключовете на колата и да тръгнеш. Офисът е на около 2.5км от летището и наоколо няма и стоянка  за такси. Вариантът беше да вземем от летището такси и да се върнем в офиса да оставим колата и отново газ на летището. Оказа се обаче , че не става. Това било възможно само ако имаш пълна застраховка, а нашата е от WWI и категорично отказаха да оставим колата  на техния паркинг , а ключовете в жабката. Заявиха , че при евентуален инцидент няма да ни издадат протокол и респ. да можем да заведем клейм. Предложиха , мъжът ми да ни остави с багажа на летището и после в 7 ч  шателът да го докара само него. Притеснява ме обаче, дали от 7 ч до затварянето на гейта(което е около 45 Мин), дали ще успее да мине секюрити и паспорт контрол? Изобщо патова ситуация . Мислех вариант просто да им шътнем колата на паркинга, пък каквото стане. Обаче рискът да ми натресат някакви глоби и сметки за вреди е много голям. Не се съгласиха и на частично плащане на пълна застраховка- примерно за 1 ден-  не  могло ....  а не ми се плащат 150€ за пълна за целия период  ( при положение ,че вече платих ). Според вас възможно ли е за 45 мин да се стигне до гейта и навреме да се качим на самолета.  

Тия от Райън колко и те ги отнесоха.... всичко си беше ОК , допреди да сменят часа на полета. Направо нямам идея какво да правим....?

@liliya успокой се , летището в Ханя не е кой знае какво и бързо се минава, макс 10 мин., при нормално натоварване на пътнико поток. Лошо ще е ако има много полети около вашият час, защото гърците не си дават много зор и може да стане малко изнервящо. Мъжа ти ще помоли да го пуснат, че бърза , рядко хората отказват , така че и 20 мин. да го забавят пак ще успее...Спокойно 45 мин е много време ...

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

според мен сменете нощувката и върнете колата вечерта

те както не си дават много зор няма да отворят в 7 а в 7:10, после предаване на колата, пък шатъл до летището... Вероятно ще стане, ама ще е страшно изнервено

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

ако полетът е във вторник сутринта, по същото време има само още един полет - в 8,20 до Атина /https://www.airportia.com/greece/chania-international-airport/departures/20190625/0000/2359//, т.е. на секюрити ще има пътници като за два самолета, не като за 5 или 10... но не знам това дали значи, че времето между 7 и 7:45 ще стигне за предаване на колата, връщане до летището и минаване на проверките, ясно ми е само, че аз лично бих се изнервила жестоко пред перспективата за изпускане на самолета, ако нещо онези се запънат при предаването или не отворят навреме...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 11 минути , antea каза:

... но не знам това дали значи, че времето между 7 и 7:45 ще стигне за предаване на колата, връщане до летището и минаване на проверките, ясно ми е само, че аз лично бих се изнервила жестоко пред перспективата за изпускане на самолета, ако нещо онези се запънат при предаването или не отворят навреме...

Точно такива са и моите аргументи. При последният ми наем с тях те отвориха сравнително навреме, но отне едно половин час на летище Пиза да опишат една драскотина с протокол... 

Връзка към мнение

Рисково си е.Все в последния момент се случват непредвидени неща. Я, служителят ще се успи, я ще спрат движението за нещо си, баш, когато най-бързаш.

Аз бих върнала колата предната вечер.

 

И нека да бъдем  обективни - в случая, проблемът е предизвикан от Раянците.

 

Аз пък, се чудя, що още пътувате с тях, с тия всичките, непрекъснати отлагания, кенсъли, закъснения и всякакви кални номерца.

И що ползвате Голд Кар, като ги смятате за измамници?

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

може би билетите на @liliya са купени доста отдавна, тъй като полетът във вторник е обявен за 8:15 поне от месец и половина /тогава се загледах в Ханя за пръв път и забелязах, че са различни в събота и вторник/

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

доколкото разбрах Райън са сменили часа с по-ранен по някое време, но то абсолютна сигурност никога няма

В смисъл, Райън са втори по големина превозвач от София, та ако ги зачеркнеш тотално се ограничаваш доста сериозно

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 5 часа, antea каза:

Rainy, те вече са там и ползват колата...

@liliya евентуално да върнете колата предишната вечер в работното им време и на сутринта с такси до летището? но пък ако не спите в Ханя последната вечер, сигурно и това ще е проблем - ще трябва да се сменяте последната нощувка

супер тъпа ситуация наистина, с местните фирми май такива неща се избягват, понеже са по-гъвкави и позволяват доста промени

Да , проблемът е ,че не спим в Ханя. В Кисамос сме. Каквото и да мисля все сме вътре с около 100€. Накрая май ще дублирам застраховката и ще я оставим по- прано и с такси до летището. И на мен ми се струва доста рисковано за 45 Мин до гейта , даже невъзможно .....както и да го смятам не ми излизат сметките.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 Билетите  ми са купени отдавна. Преди часът беше 11 сутринта и след това го смениха с 8.15ч.  Това вече няма значение, свършено е. Отделно аз не буквам за първи път от голдкар и бях наясно , че офисът им не е на летището. Просто за първи път ми се случва да няма key box за оставяне на колата в извън работно време. 

Ще мисля и тая вечер ще пиша за развръзката.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.