Прескочи до съдържание

Паркиране околко гребната база в Пловдив (за Hills of Rock)


Георги

Препоръчани мнения

В другата тема, която пуснах за нощувки покрай Hills of Rock стана дума, че паркирането е доста проблемно. Е, оказа се че на нас нощувки не ни трябват, ще посетим фестивала петък и неделя, и веднага палим обратно към София. 

 

Тук се появява проблемът с паркирането. За съжаление се борим с един пострадал глезен, за това ни е важно да сме максимално близо до сцената, така че все пак концертите на хедлайнерите да могат да се преживеят на крак и да пристигнем до там и да си тръгнем от там все пак в някаква читава кондиция. Не страдам от илюзии, че ще хванем няколко от десетината места покрай гребната база и стадиона, които видях на street view, но все пак бихте ли ме ориентирали в коя посока да са лутаме и да се надяваме да изскочи място в рамките на 10-15 мин пеша от фестивала? 

 

Мол Пловдив не е вариант, защото паркинга затваря в 23:30. 

Връзка към мнение

Можеш да провериш между МОЛ Пловдив и Кауфланд, там има доста улички, които не се ползват все още много (строежи и паркче с площадки), както и на самия Кауфланд. Иначе по-близко може би по булевард Свобода, от двете страни на братската могила...

Сетих се и за една детска площадка в парка зад Братската могила (до т.нар. Розариум), нова новеничка, до нея има паркинг, който е доста закътан...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На ул. Младежка, която е от другата страна на линията може би ще има свободни места и е на 5 мин от Гребната. Или в уличките около нея. Обикновено винаги има места, но като се има впредвид, че ще има концерти, може да е малко по-трудно, но като цяло в квартала винаги може да се намери местенце да се паркира.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Опасявам се, че още доста народ ще иска да се паркира близо до гребната. Оставяш човека с глезена до входа и отиваш да си търсиш място 🙂

По бул. Марица също може да се паркира. И по продължението му към Хангарите - 42°09'09.5"N 24°43'14.9"E

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Към Хангарите, където беше басейн Балона се води платен паркинг (2лв на час). Ако не се намерят места на паркинга на стадион Пловдив, може да се пробва от другата страна на тенис кортовете на Локомотив. Иначе като, че ли най-сигурно е от другата страна на линиите в района на ул. Младежка.

Паркинга на Мол Пловдив според мен трябва да работи до по-късно, защото е обвързан с киното, а 100% има прожекции след 23:30. Въпроса е ще имат ли достъп апарат за плащане на таксата за паркинга. Между Мол Пловдив и Кауфланд също има доста паркоместа. Друга алтернатива там е малкото място за паркиране през сградата на РЗИ Пловдив (бившото ХЕИ).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Погледнах на голям екран аз картата и се изненадах как въпросната детска площадка с паркинг до Розариума липсва 😆 Може би имаш по-добри шансове за там (най-близо ми се струва), но пък излиза на мобилната версия (някой ако ми обясни защо се различават?!):

 

363113138_Screenshotfrom2019-06-2409-33-44.png.51434a961cb950dbbbc7a3095211067f.png

 

А това имах предвид под бул. Свобода, чааак до зад УМБАЛ Св. Георги, там има доста място (защото по другия ръкав на булеварда шансът е твърде малък):

 

1239423865_Screenshotfrom2019-06-2409-55-03.png.b76ab97fa3bf55f2a67ba32316c5048e.png

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

1723381319_Screenshot(49).png.00303e8047371072c33d248ce5a2ac26.png

 

735502087_Screenshot(50).png.d7c269b4e01a76880e93f3fdbb0e4087.png

 

Ето тук, инфо за събитието.

 

Миналата година имахме гости, дето ходиха на събитието, ходеха пеш от къщата на мама, на Четвъртък пазара.

Единия път бяха опитали с колата, не стигнали до никъде.

Та, много ме съмнява, да се намери място, освен, ако не се отиде много часове по-рано.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да, прочетох я официалната информация и аз. За съжаление ще сме сам за хедлайнерите, така че нито може да отидем рано, нито такситата са ни кой знае какъв вариант. Въобще, обстоятелствата са ни на контра на здравия разум, ама поне да имам представа в кой район да се лутам. Мерси 🙂

Връзка към мнение

Знам,че днес е последната вечер, но тази година има по-малко хора от минала и на ул."Тракийски юнак" снощи в 21.00часа имаше много места за паркиране. Миналата година и там беше пълно. Паркирате, минавате под линиите и сте на мястото 10-15мин. до влизане на фестивала.

Ние в петък бяхме на волейбол и нямам впечатления как беше Hills of Rock, но снощи имаше места.

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)
На 30.06.2019 г. в 10:53, Mamas каза:

Знам,че днес е последната вечер, но тази година има по-малко хора от минала и на ул."Тракийски юнак" снощи в 21.00часа имаше много места за паркиране. Миналата година и там беше пълно. Паркирате, минавате под линиите и сте на мястото 10-15мин. до влизане на фестивала.

Ние в петък бяхме на волейбол и нямам впечатления как беше Hills of Rock, но снощи имаше места.

Точно на "Тракийски юнак" паркирахме и двата дни. В петък тръгнахме към "Младежка" според препоръките и лека полека се завряхме в околните улички и така се оказахме на юнака. Бях се нагласил на обръщалото за автобусите да паркирам, доста широчко ми изглеждаше, ама едни местни ми казаха, че автобусите имали хоби да събират огледала и врати, нищо че има място, защото било забранено. Аз знак не видях, но не исках да рискувам дали блъфират или не, пък и се оказа, че с много малко ровичкане места се намираха 🙂

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.