Прескочи до съдържание

Toyosu Market


Valentina 19

Препоръчани мнения

Здравейте мили хора ,

Много е писано и коментирано за Япония , но поне аз не попаднах на много инфо за новия рибен пазар Toyosu. И тъй като преди няколко дни посетихме аукциона на риба тон , реших да  споделя - за нас беше изключително интересно / предлага се замразена и прясна риба тон /. От сайта https://www.japan-guide.com/e/e3013_market.html  се избира  advance reservation - посочени са датите от кога да кога може да се подава заявлението - за присъствие на търга на следващия месец . Само не правете моята грешка - погледнах на две , на три - всичко написано на японски. Че като започнах едно превеждане ......накрая пак опрях до Самурайка . И тя както винаги бързо и абсолютно адекватно ми отговори - "ами отиди до края на страницата". Ей , с дни се смях на глупостта си. Та на края на страницата има линк на английски и само с няколко стъпки се попълва заявлението .

Изчаква се до обявения срок и се получава отговора. Ние бяхме с първата група. Носете си паспортите , проверяват ги. Облякоха ни с нещо като ризи / в един цвят , разбира се/. И така под строй - до аукциона. Японците нали са  по-дребни , ризите им стояха като блузони по-скоро. Но на моят мъж , който е 2 без 2 , ризата си му беше по-скоро като бюстие 🙂 . Тк аукциона е от 5,30  се наложи да хванем такси - ако някой иска долу-горе да си направи сметка за цената - хотела беше на 200 м от гара UENO и до Toyosu market ни взеха 7800 йени.

Ние отидохме по-рано- в 5 бяхме там. Тогава започват да идват и търговците - пробват рибата , оглеждат я.  И към 5,30 започва аукциона . Или по-право да кажа аукционите - на различни места се провеждат, като началото се бележи със звънец . Пак повтарям - за нас беше преживяване - струваше си и таксито , и ранното ставане. А отгоре на сградата , на покрива има градина с невероятна гледка. 

Application from overseas for "Early morning Tuna auction at Toyosu Market"са

 

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

  • Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.