Прескочи до съдържание

Релокация на кемпери, ванове и автомобили


Препоръчани мнения

Предполагам повечето сме чували и сме наясно със сезонната релокацията на круизни кораби, когато компаниите ги преместват от Европа към Карибите или обратно, в зависимост от сезона и по тази причина могат да се намерят еднопосочни круизи на доста добре цени. 

Оказва се, че нещо подобно  има и при кепмперите и автомобилите, поради обстоятелството, че съответните рентал-компании имат нужда да върнат обратно ползваните еднопосчно превозни средства. 
 +++ Плюсовете  (както и при релокацията на круизните кораби) са най-вече ниските цени - може, например, да наемете напълно оборудван кемпер за $1 на ден * по трасето Крайсчърч - Окланд в Нова Зеландия.
image.png.b8e968aa566f06da18315f0cc234ffed.png

Други възможни екстри са, че например в някои случаи може да ви покрият разходите за ферибот (ако има такъв по трасето) , а също може да ви възстановят и разходите (до определена стойност) за гориво, в зависимост от офертата.
- - - Минусите са, че офертите са силно ограничени, много от тях  са "ластминит" - за текущия или следващия месец, или пък в неподхдящ сезон и съвсем логично са за точно определен маршрут и с ограничение за определен брой дни.  С други думи - това доста ограничава възможността да се възползвате от тази услуга когато си планирате някакво пътуване по-далеч напред във времето и въобще вероятността някоя оферта да се окаже много подходяща точно за вашето планирано пътуване не е особено голяма.  Остава и възможността за хора с повече свободно време и гъвкавост да си организират някакво пътуване на базата на някоя от наличните оферти.  Разбира се - не пречи човек да хвърля по едно око когато си планира пътуване, за проверка дали няма нещо, което би му свършило работа. 
* - в офретите на Imoova има и допълнителна такса за резервация £25


Най-много оферти за релокация на превозни средства са появяват за Нова Зеландия и Австралия, намират се също и за Щатите и Канада, а също има и предложения в UK и Европа. 

Подобни оферти могат да се открият на сайтовете на популярните рентал-компании, но има и специализирани  сайтове, които предлагат точно оферти за релокация, ето няколко такива:

http://www.imoova.com/

https://www.europcar.co.uk/deals/one-way-uk.step

https://www.transfercarus.com/
https://www.transfercar.co.nz/
https://www.transfercar.com.au/

 

https://www.hippiecamper.com/reloc.aspx

 

http://www.maui-rentals.com/au/en/motorhome-hire-deals/relocation-vehicles

https://www.drivenow.com.au/onewayrentals.jspc

 

https://www.spaceshipsrentals.co.nz/deals/relocation/

https://deals.vroomvroomvroom.com.au/
 

https://www.jucy.com.au/jucy-deals/relocate-specials

 

https://www.salamandatravel.com/campervans/relocations

https://www.thrifty.co.nz/relocations/

 

 

 

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 2
  • Браво 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.