Прескочи до съдържание

От България до Доломити


alexnpopova

Препоръчани мнения

Здравейте, обмисляме пътешествие с кола от Пловдив до  Доломитите в Италия. Иска не си по пътя да посетим Котор, Дубровник, Блед, Любляна и Долмитите. Ако някой от вас е правил този маршрут ако може да ми дадете съвети от къде да минем и какво още да видим, както и как точно да направим маршрута, за да е най-добър вариант.

Връзка към мнение
На 5.08.2019 г. в 16:34, alexnpopova каза:

ами мислим 8-9дни

Сметни грубо пътя колко е и след това виж колко "живо" време остава за разглеждане. Смятам, че е доста малко за да видиш всичко изброено. Ние също сме на 9 дни, с тази разлика че имаме два дни за гледане на Формула 1, а вие имате Котор, Дубровник, Блед, Любляна, при това и повече шофиране. Не го виждам как ще стане. За 8-9 дни може би да се видят на юруш само изброените без Доломитите. 

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Аз не смея да казвам колко дни му трябват на човек, но това за 8-9 дни... Постижимо е, ако основно шофирате. 

Ей сега почвам тема за нашето пътешествие. 12 дни. Почти 9 пълни от които в Доломитите. Които дни изобщо не ни стигнаха, но все пак нашата насоченост е малко по-друга. Останалото време в път. 

Но да питате, какво още има да се види по пътя, означава, че хич, ама изобщо не сте си подготвили домашното. Отговорът на въпроса Ви е "Какво ли не!". 

Ще отговарям и тук, ако имате специфични въпроси за Доломитите, щото някак си много хора остават с впечатление, че те са като Витоша или като Пирин. Ами не са. Те са около трийсет отделни планински масива с толкова много проходи, лифтове и маршрути, че свят да ви се завие.

Ако искате информация за това, какво още може да се види в Словения, освен Блед и Любляна, писал съм достатъчно обширна тема в подфорума Западни Балкани. И не само аз.

Има и доста други теми за Котор и Дубровник...но и според мене за времето, което имате, или махате Котор, Дубровник и цяла Далмация, или махате Доломитите и въртите през далматинския бряг.

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.