Прескочи до съдържание

Посещение на ЕВРО 2020 в някой от градовете домакини


Йосиф Милчов

Препоръчани мнения

Йосиф Милчов

Поради мащабите на предстоящото Европейско първенство по футбол, реших да отворя тази тема. Предполагам на много от вас им се е искало да присъстват в държава или град домакин на такъв форум, дори и без да са на стадиона, заради самата атмосфера. Какъв по хубав повод от предстоящото първенство, което ще се проведе на територията на 12 държави, съответно в 12 града, като най-близката дестинация е Букурещ, Румъния. Колко от вас би им било интересно да посетят някой от градовете домакини и мислили ли сте за такова посещение изобщо. Ние сме се спряли на Баку, Азербайджан с поне един от мачовете в груповата фаза. Вие сте на ход.

Връзка към мнение

Не съм сигурен дали атмосферата няма да пострада от това разпръскване на градовете домакини. Мисля, че голяма част от колорита на първенствата, поне по начина показан по телевизията, защото не съм присъствал лично, идва от смесицата между много и различни фенове, а не само тези които ще играят конкретен мач, в конкретна група. По-компактното разпределение предполага и много фенове пътуващи за различни мачове, незадължително на техния любим отбор, а сега някак не виждам някой да се вдигне от Дъблин до Баку за случаен мач. 

 

Но това са просто някакви базови размишления на страничен наблюдател. Ще ми са интересни коментари на хора присъствали на европейски и световни първенства, как според тях ще се отрази новия формат на атмосферата на живо. 

 

Иначе и на мен ми е мерак, както и на олимпийски игри да присъствам. Но с предполагаемите цени на самолетните билети и нощувките, май най-практично ще бъде с кола за някой от мачовете в Букурещ. А какво те кара да избереш Баку? Мисля си, че фенската култура там няма да е много силна, но и това е малко приказка наизуст...

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Йосиф Милчов
преди 22 минути , Георги каза:

А какво те кара да избереш Баку?

Избора на Баку, беше съвсем случаен. От както знам за сезонните полети на Бута, се гласим да посетим Азербайджан. Така, говорейки си с жената преди няколко дни, че догодина вече трябва да посетим Азербайджан на мен ми изникна в главата, че Баку е домакин на 3 срещи от група А на предстоящото първенство. Което се оказа и не малък бонус към предстоящето ни посещение. Като човек, който обича да си прави планове за около година напред, за нас е решена дестинацията. Чакам новите полети на Бута и действаме.

Относно атмосферата нямам ни най-малка идея как ще е. Надявам се на такава. Освен това, хубавото на форума е, че с пускането на такава тема идеята е не само да се отиде и съпреживее, но и примерно аз да усетя чрез друг съфорумец точно атмосферата в Дъблин да кажем, а пък той същата в Баку. Ясно е, че няма как да присъстваш едновременно в Рим, Баку, Букурещ, Лондон или Мюнхен, а ако има и други луди като мен можем да го направим поне виртуално.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Това са градовете домакини. Освен между Рим и Баку не виждам особено трудности в преодоляването на разстоянията. А според мен колоритните фенове, които всички виждаме при директните включвания по телевизията подкрепят основно своята нация. Освен ако не си някой пиян до козирката англичанин,м човек би отишъл на неутрален мач, за да се наслади на играта, да се потопи в атмосферата и да чуе как пеят чуждите агитки, но той няма да е част от създаването на тази атмосфера. С други думи се съмнявам атмосферата да пострада особено.

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.