Прескочи до съдържание

9 дни с база в Бреша - идеи, съвети, препоръки


stormbringer

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци, 

когато преди година се връщахме от Тропеа през Бергамо и се отбихме във Верона, (с тогава едногодишната ни, а от днес двугодишна дъщеря), се замислихме, че така или иначе плануваме да отидем в Италия с родителите на половинката, от много време насам и все не можем да изберем къде да отидем, хем да им хареса, хем да не е абсолютна лудница, хем да не трябва да препускат като луди по обекти, хем ние да не го познаваме като петте си пръста и решихме, че тази част на Италия май е добра идея. Разбира се - наличието на полети на ryanair от Бургас беше доста  предразполагащо обстоятелство, тях вече ги няма, ама идеята ни влезе категорично, беше сложена в календарите, оставаше цените на билетите да станат прилични. Това е малко спорно, дали стана, връщанията ги купих преди месеци за по 30 лв на човек, ама това отиване в края на август се оказа по-трудна задача. В крайна сметка, билетите са купени, нощувките също - на 29.08 летим за Бергамо, на 07.09 летим за София. Последната вечер ще спим в Бергамо, за да не си правим експерименти със сутрешния полет, а всички нощувки преди това ще са в Бреша. 
Още от миналата година си го бях харесал за база, а и местата за настаняване там, ми се сториха по-подходящи за средно голяма група, с малко дете, пък и на по-добри цени. Сега остава да съставя приблизителен план на действие, който да не е много напрягащ и прекалено ангажиращ. Лора е малка за Гардаланд, т.е. това ще го пропуснем този път. На Комо сме били, страхотно е, ама по-скоро Гарда и Исео ми се иска да се насочим този път. 
Грубо си го представям нещо такова, като разпределението по дати след ден 1, е абсолютно свободно. Придвижването ще е с влак, защото сме 6 души

 

29.08 Бергамо - кацаме, обядваме там, разхождаме се, и късен следобед отиваме в Бреша 
30.08 Бреша
31.08 Верона 
01.09 Лодка по Лаго ди Гарда (не съм измислил детайлите - до коя част, къде да се слиза, и пр.. ама на Комо бях във възторг и просто трябва и тук) 

02.09 Мантуа (?) 

03.09 Лаго Исео

04.09 Бреша (rest day) 

05.09 Сирмионе

06.09 Отиваме в Бергамо 

07.09 Летим за София 

 


Теоретично може да включим Милано, ако родителите на половинката искат, ама аз конкретно не държа. Билетите за тайната вечеря бяха sold out още през юни, а друго там не ми се прави. 
Отворен съм за всякакви препоръки, места за разглеждане, места за хранене, сладоледи и пр.. От тези места, познаваме сравнително добре само Бергамо, били сме там 3 пъти вече, за всички други имаме много слаба представа. С две годишно дете сме, хайкове по Алпите и Доломитите няма да правим 🙂 



 

Връзка към мнение

Аз да кажа нещо, което сигурно и сами сте установили - колкото по-малко плануване с малко дете, толкова по-добре 🙂 Ние като ходихме с детето до Бари ми беше доста разтоварващо да не бързам за никъде, че дори да сме планирали да ходим някъде няма нищо задължително и няма никакъв проблем да се приберем по-рано в апартамента и да прекараме един следобед в ядене на пица и гледане на телевизия, докато навън вали. 

 

Иначе нямам опит по изброените места, но програмата ми изглежда идеално балансирана между езера и градове с малко лежерно темпо, чудесно за разширена семейна почивка. 

 

 

Връзка към мнение

Ако имате възможност включете и Малчезине, както и качване до Монте Балдо в слънчев ден с лифта. Горе освен гледки, имаше лами. На детето би му било интересно.

На мен и Сало ми хареса. Спокойно, красиво с дълга крайбрежна алея. Където и да отидете, красиво е.

Наистина планирайте ден за ден.

Връзка към мнение

На 02.09 вместо Мантуа може да помислите за Виченца. И двата града са част от списъка на Юнеско, но на мен лично Виченца доста повече ми допадна. Ако решите да й отделите един ден, не пропускайте да посетите Teatro Olimpico  - един от многобройните шедьоври на Андреа Паладио в града.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.