Прескочи до съдържание

9 дни в Сицилия


jblaze

Препоръчани мнения

Здравейте,

началото на септември пътуваме група от 4 възрастни (включва бъдеща майка в 6м) и дете на 6г. за Сицилия. Но първо имаме трансфер с нощувка в Милано и след това полет до Палермо. 

Към момента програмата е:

1 ден - пристигане следобед в Палермо - наемаме кола от Голдкар и 1 нощувка в Палермо

2 ден - 6 ден - разглеждане на Палермо и/или Монреале и се настаняваме за 5 нощувки в Сан Вито Ло Капо - тук ще ни е базата. Решили сме да комбинираме плаж, мързел и разходки наблизо. Набелязали сме Трапани/Ериче, Кастелмаре дел Голфо, евентуално Марсала и Чефалу (под въпрос предвид, че е на повече от 2ч в посока)

7 ден - тръгване към Агридженто и Скала дей турчи (по пътя спираме в Менфи за по един много горещо препоръчан сладолед Ariston) - нощувка в Ликата

8 ден - разглеждане на Сиракуза - настаняване в Катания (връщаме колата)

9 ден - разходка из Катания и вечерен полет към родината 🙂

 

Съответно въпросите:

1. Какво още може да се вмъкне за разглеждане в близост до СВЛК? Реално за Чефалу ще загубим половин ден в път и ще е по-добре да го сменим. Циганският резерват (Зингаро) удачен ли е предвид бременната жена?

2. Goldcar - имаме резервация за клас SUV (Nissan Juke, Renault Captur or similar) за 400Е с Mega Relax Cover, но тук съм чел препоръки да се чака последния момент за по-добри цени. В момента проверявам и за избраните дати излиза съобщение, че нямат свободни коли. Има ли смисъл да проверявам отново или цената е ок?

3. Има ли приложение за ZTL за телефон? Намерих линкове към едно старо тук във форума, но ми дава грешка при инсталиране.

4. Цялостни препоръки и съвети към програмата

 

Благодаря предварително за помощта!

 

Връзка към мнение

Активните сицилианци да налазват, сигурен съм че дори програмата да е перфектна, поне може с един коментар да го потвърдите 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Пътешествието ни приключи преди няколко дни. Останахме много доволни от видяното и преживяното, но най-вече от изядената вкусна храна и множество сладоледи. Най-запомнящият се сладолед ядох (2 пъти 🙂) в Милано тук. За храна най-вкусно беше в този ресторант на брега на морето в Ликата. Постарахме се да опитаме повече типични храни - паста ала норма, капоната, паста ала трапанези, аранчини, сладолед в питка, каноли и очаквано всичко ни хареса. 

Колата от Голдкар беше Ситроен С4 Кактус и беше идеална за нуждите ни. Нямахме никакви проблеми с паркиране, ZTL и придвижване (надявам се и КАТ Италия да споделя това мнение :D) . Очакванията ми бяха за по-голяма лудница по пътищата, а извън градовете си беше доста спокойно. Ползвахме Waze за навигиране и понякога показваше нелогични ограничения, които спазвахме, но въпреки това "лудите италиански шофьори" не ни изпреварваха двойно без видимост в завой и мъгла, както гласят легендите. В градовете Палермо беше най-натоварен от към трафик (събота вечер към 7ч) и си беше леко предизвикателство да пазиш всичките скутерчета, навиращи се покрай колата. Като изключим този момент на другия ден беше спокойно, както и в Сиракуза и Катания. 

"Базата" Сан Вито Ло Капо е спретнато малко градче с красив плаж с впечатляващата скала в далечния край, който през деня се пълни с много хора. Както и вечер по улиците и с десетките ресторантчета и места за хапване. Даже за момент кара да се зачудиш къде са настанени всички тези хора в това привидно малко място. 

От първоначалния план изпълнихме стигнахме до Трапани (уви без Ериче), Турските скали, Сиракуза и Таормина. Ако трябва да определя фаворит това е Таормина. Много красиви гледки, хубав парк Giardini della Villa Comunale, готини странични улички. Не ми допаднаха многото туристи (основно американци) и модните магазини (вероятно следствие от янките). Другата голяма изненада беше Катания - бях чел, че Палермо и Сиракуза я превъзхождат, но за мен вечерната разходка из препълнения с живот център беше страхотна. Както и изненадващите задръствания по улиците в събота вечер в 22ч. 

Ето и няколко снимки от тук и там.

IMG_20190906_111657.jpg

IMG_20190904_194125.jpg

IMG_20190901_123613.jpg

IMG_20190902_185400.jpg

IMG_20190908_105314.jpg

IMG_20190908_123627.jpg

IMG_20190908_165016.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.