Прескочи до съдържание

Круиз по Босфора


Марин

Препоръчани мнения

Здравейте, може ли малко насоки за кроиз по Босфора. Коя фирма ми препоръчвате? Кой мършрут? Цена? Съгурен съм че някъде е говорено по другите теми но нещо не го намирам.... 🙄

Връзка към мнение
преди 37 минути , Марин каза:

Здравейте, може ли малко насоки за кроиз по Босфора. Коя фирма ми препоръчвате? Кой мършрут? Цена? Съгурен съм че някъде е говорено по другите теми но нещо не го намирам.... 🙄

Искате да се разходите по Босфора ли?

Че това круиз звучи доста по-различно от предлаганото там.

Има няколко варианта за разходка по Босфора:

 

1.С фирма Turyol - корабчетата тръгват на всеки час от Еминьоню, като цената е 25 лири. Разходката е около час и половина - стигат до втория мост и там обръщат, като началната и крайната точка са едни и същи.

 

2.С фирма Şehir Hatları - тук има два варианта - къс и дълъг тур.

Късият тур тръгва в 14,30 от Еминьоню, спира в Юскудар и на Ортакьой и се връща по същия маршрут спирайки а същите места в обратен ред. Цената е 12 лири. Отново отива до втория мост и там обръща.

Дългият тур тръгва в 10,35 от Еминьоню, има няколко спирки по маршрута си и стига до  Anadolu Kavağı, което е много близо до третия мост. Пътуването е продължително и отнема цял ден. Цената е 25 лири за двете посоки. Препоръчително е да се прави в хубаво време за да се насладите на прекрасните гледки по време на пътуването. Стигайки до последната спирка има възможност да се разходите до старата крепост „Йорос“(Yoros Kalesi), откъдето се открива хубава гледка към третия мост над Босфора.

 

3. Различни частни корабчета, които привличат клиенти на пристанището но Еминьоню - веднъж съм ги пробвала и не останах много доволна - беше доста нагъчкано с народ и чакаш да са напълни кораба за да тръгне - нямат разписание.  Нямам представа каква е цената сега, но около 20-25 лири предполагам.

 

4. С фирма Dentur Avrasya - тръгват от пристана на Кабаташ в 10,30, като имат и спирка на Бешикташ. Цената е 20 лири и разходката продължава 1 час и 15 минути.

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Mary благодарско! В последният момент трябваше да си сменя много рязко плановете и сега трябва да организирам всичко за много кратковреме . Спести ми доста  четене 😋

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.