Прескочи до съдържание

Летищен трансфер/ транзит Бангкок


Десита

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици,

имам нужда от информация и съвет, във връзка с летището в Тайланд  (Suvarnabhumi Airport)

Ситуацията е следната:

Имам билет за полети закупен от Катар : София-Доха-Бангкок- Пукет. Полетите от София до Бангкок са  Qatar airways , а следващият до Пукет ще е с Thаi airways .

Имам 1ч и 35 мин.  време за трансфер на летището в Бангкок за полета до Пукет.

От Катарските авиолинии се опитаха да ми кажат ,ч е трябва да си взема багажа в Бангкок и  да го чекирам за полета до Пукет и да си взема бордна карта .

До момента съм летяла няколко пъти с комбинирани билети , вкл и до Тайланд ( Кох Самуи) и никога не ми се е налагало да си взимам багажа и чекирам за вътрешния полет.

Прочетох информация в нета на страницата на летището в Тайланд , там се коментира, че само ако са купени отделни билети се налага да се прави описаното по-горе упражнение.

Знам, че летището е много голямо и има доста дълга разходка от пристигащи международни до заминаващи местни полети, освен това има митница и т.н , все дейности свързани с чакане.

Ще си извадя виза от тук, за да не чакам и за виза, но силно ме притеснява от една страна късото време, от друга липсата на точна информация, относно трябва ли да си взимам багажа и да се чекирам отново за последния полет.

Ще бъда много благодарна да споделите опит и да дадете ценни съвети, както винаги 🙂

 

 

 

 

Връзка към мнение

Доста късмет ще ти трябва за това упражнение. Според мен напоследък взимането на виза предварително дори е минус за бързо придвижване. На VOA обикновено има по-малко хора, което съвсем се скъсява с плащане на 200 бата за бърз трансфер. Съответно почти всички пристигащи са без визи на други изходи, тези с визи предварително се редят пак при тях. Ако полетът ти е сутрешен, това увелчава шанса много, тогава хората са доста по-малко и няма струпване на полети от закъснения.

 

Чекирането на багаж за вътрешен полет ще изисква минимум 40 минути преди полета да се направи, а много компании го промениха и на час за Суваранабуми (виж конкретно твоите колко са).  

 

Самата разходка след имиграционните не е кой знае колко дълга, просто сменяш етажа.

 

Рекордът ми е 20 минути - това беше голям късмет. Минавал съм и за над два часа. 

 

Щом си на един билет, най-вероятно безпроблемно ще те качат на друг полет безплатно, ако изпуснеш този или после ще те компенсират по някакъв начин.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здравей и благодаря за инфото,

Би ли казал как се процедира с този бърз трансфер, къде се заявява и какво е нужно- тази цена за виза + трансфер от международни до вътрешни полети ли е ?

Т.е някой ме " води за ръчичка" " 🙂 или ?

За мен е странно да се налага да си взимам багажа, чекирам, взимам бордна карта  преди полета за Пукет - до сега никога не ми се е налагало, когато съм на 1 резервация 3 те полета ..

Обмислям опция да пътувам само с ръчен багаж..

Връзка към мнение

В момента VOA  е безплатна. Като си я вадиш се влиза през друг вход в страната. Питат те дали искаш на бързата опашка да я извадиш, която се плаща 200 бата. Вадиш и влиза в страната, после багажа и т.н. както си е стандартно.

Връзка към мнение
Дани Магелани

Мисля, че в София ще ти чекират багажа до Пукет. Не съм сигурна, че в Пукет ще вземеш VOA, май ще можеш само в Бангкок, защото полетът е вътрешен.

 Но е добре да имаш готови попълнени формуляри за визата от тук, снимки и , ако не те чекират до Пукет и се наложи да вземаш багаж и да  вадиш VOA в Бангкок, да стане максимално бързо.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Багажът няма да е чекиран до Пукет - със сигурност. Най - бързият вариант е с VoA през бързата лента и с предварително попълнени формуляри, но пак не е от най - сигурните работи. 
Иначе VoA може да се вземе и в Пукет, но при положение, че ще се излиза на Суварнабхуми за багажа, това не е релевантно. 
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ако катарците са ти продали маршрута на един билет, това би трябвало да значи, че имат споразумение с Thai Airways  и още в София багажа да се чекира до Пукет и да ви се дадат бордни карти до там. Иначе аз съм летял от Сием Реап до Ко Самуи с прекачване в Банкок (с Bangkok Airways бяха полетите) и на летище Suvarnabhumi следвахме табелите за трансфер и минахме паспортен контрол за влизане в Тайланд на гишета встрани от останалите. Доста бързо стана всичко, но имахме вече извадено re-entry permit, тоест вече имахме визи. Багажът си го получихме в Ко Самуи, като го бяха доставили на лентите за международни полети, един вид минахме с него през тамошната митница, ако мога така да се изразя. Можете пак да питате катарците как стоят нещата с бордните карти и чекирането на багажа, възможно е и първите служители, на които сте попаднали да не са добре информирани.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Тhe Lawer, много ти благодаря , аз също до сега съм имала същия опит и бях крайно изненадана от странния отговор. Най-вероятно ще си взема виза от БГ, за да избегна драмата с чакане за VOA. А това гише , което е в страни какво е по-различно- само за транзитно преминаващи ли е ? Летях преди 2 години и минавах този път, но нямам никакъв спомен-имах 3 часа трансфер и явно лежерно и безпаметно съм се мотала:)

 

Връзка към мнение
Дани Магелани

Нормалните авиокомпании имат в Банкок гишета за чекиране в транзита на ниво излитащи. Писала съм за моя опит с тях вече. Но аз не влизах в държавата. И си спестявах транзитната виза.

Показвайки вторият билет на информацията в транзита, ми даваха бележка и ме насочваха към ескалатор към ниво излитащи. Показвах бележката и ме пускаха към излитащи. Там чекирах втория билет към следващата държава. Бях без чекиран багаж. Но ми искаха бежката, ако имам такъв да го вземат и да го чекират към следващото летище. На връщане , при два билета, ми чекираха багажа до крайната точка. И отново чекирах в транзита на Банкок.

При теб случаят е различен, но имай предвид написаното. Ако можеш да минеш граница направо в Пукет, което не ми се вярва много.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Пътувахме с катарците през Доха и Банкок за Краби, като третия полет беше опериран от Банкок еъруейз. В София ни чекираха багажа до Краби и ни дадоха по три бордни карти. Имахме предварително изкарани визи та на летището в Банкок минахме през имиграционните и направо отидохме към вътрешните линии. Имахме престой 2.20 часа и се оказа повече от достатъчно. Даже прекарахме доста време в Лодж стаята на авиокомпанията. Тай еъруейз имат подобна стаичка при вътрешните линии. Багажа си го взехме направо в Краби. Трябва да питаш не летището като чекираш багажа. Там ще ти обяснят подробно. Аз си мисля, че багажа ще си го вземеш направо в Пукет.  

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.