Прескочи до съдържание

Круз или полет?


TaniaG

Препоръчани мнения

Хора, дайте ми малко акъл. Мислим да пътуваме към Карибите за първи път догодина август (началото на август). Заради училището и спорта на децата можем да пътуваме само тогава, знам, че е горещо и задушно, но нямаме избор. Пътуваме от източния бряг (Мериленд). Дилемата ни е: круз от Балтимор или Ню Йорк или директен полет до някой остров? Говорим за 7-10 дни. Имаме безплатни билети със SouthWest, та цената на двете версии излиза горе долу една и съща. Имаме удобни полети до Аруба, Гранд Кейман, Пуерто Рико, Бахамите. Децата ще са на 11 и 14 и обичат шноркелинг и гмуркане. Никога не сме били на круз. Та въпросите ми са: круз или полет и към кои острови да се насочим като за първи път? 

Връзка към мнение

При равностойност на цената, аз винаги бих предпочела Аруба (там е сух сезон през август!) пред круиз от Източното Крайбрежие. Обикновено цената на престой в добър хотел + полет е доста по-висока, затова и някой предпочетат круиз. Но ри круиза имаш много ограничено време на брега, имаш губене на време в морето, струпване на прекомерно количество хора на едно място и т.н. Сруиза става да си набележите кой остров да посетите после за по-дълго. А и в Аруба са прекрасни плажовете!

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Август е ураганен период за Карибите. Та ако трябва да е тогава може би по безветрено го изберете - Аруба, Бонайре, Кюрасао, Панама, Белийз и т.н.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз по-скоро бих пропуснал този район точно в сезона на ураганите. Или поне изберете остров извън hurricane belt - напр. Barbados. За круиз сте много млади - там паролата е "65+" (шегувам се, но основно по-мъдрите пътуват с круиз)

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към мнение

Ураганите започват към края на август, ние мислим да пътуваме 4-15ти. Ако летим, мислим Аруба или Гранд Кейман (по-добър шноркелинг). Децата им е любопитно на круз. Ще го мислим... Чета внимателно всички съвети!

Връзка към мнение

Обяснете му на урагана, че му е рано да започва 🙂

Панама имаше някакви болести, които изискваха допълнителна ваксинация - дали не беше ЖТ.... И изобщо вижте ваксинациите за този район 🙂

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, TaniaG каза:

Ураганите започват към края на август, ние мислим да пътуваме 4-15ти. Ако летим, мислим Аруба или Гранд Кейман (по-добър шноркелинг). Децата им е любопитно на круз. Ще го мислим... Чета внимателно всички съвети!

Официално сезонът на ураганите започва на 1.06, пикът е август - септември.

Аз не бих избрала круиз от Ню Йорк до Карибите - загубено време са си няколко дена плаване, освен това лично на мен ми беше много лошо в деня, в който имахме само плаване.

 

Щом ще са ви безплатни самолетните билети, най-добре изберете някой от ABC islands - до там не стигат ураганите.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Едното и другото са много различни емоции. Но ако има дори и минимален шанс за ураган, аз бих предпочела Аруба или Барбадос. Дори с лек уклон към Аруба. 

Иначе круиз от Пуерто Рико е много хубаво изживяване. Както казва Травеолани, не губиш време в плаване, а всеки ден си на различен остров. Ние сме били на такъв Новогодишен круиз и беше страхотно, нищо че сме далеч още от 65+! 😉

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Незнам, колко е процентовата възможност за поранни урагани. Аз съм за круиз, това за 65+ не е вярно. Била съм на два круиза до сега, смятам на трети да отида. Много ни харесва. Круиза дава хубава възможност да си хем на лукс, хем да се поглезеш всичко ти е осигурено, нямаш грижа за нищо, за тенейжърите също има много предложения, басейни, вътрешни външни, спортни зали, дискотеки и клубове за пълнолетни и непълнолетни. йога и СПА за мама, излежаване по палубите и пълен релакс. Вечерите са пълни с програми, кино, театри, анимации, пантомими,  поне за където съм била с много хубави програми са били. Въобще не можеш да скучаеш. Същевременона сутринта те стоварва някъде ..е времето е ограничено, но можеш да видиш много места за къс период. Ако круиза е еднопосочен можеш да акустираш  и отседнеш някъде с определен престой  и да се прибереш със самолет.

Връзка към мнение

Круиза бих избрал за двуседмичен период, да се видят различни места, но не и през август. АБС са overrated , бих препоръчал като първа опция Барбадос, или ако не искате да се съобразите с пътя на ураганите, американските и британски Вирджински острови са много добър вариант , веднага след тях Гранд Кайман.

  • Смея се 1
Връзка към мнение
преди 23 минути , ZORI каза:

това за 65+ не е вярно.

Съгласна съм, не съм сигурна защо на круизите им се носи такава слава. На нашия круиз имаше много млади хора и беше толкова динамично и натоварено като цяло (програма и забавления на кораба и посещения на островите), и си мисля, че за повечето по-възрастни хора сигурно ще им е too much.

Връзка към мнение

Може да пробваме и двете: полет от Балтимор до Пуерто Рико, няколко дни на плаж и оттам круз до Аруба. 

Ураганите догодина трябва да почнат след 15ти август, т'ва е...

  • Смея се 1
Връзка към мнение

Ами на круизовете има много възможности - и за млади, и за стари, а и за хора с най-различни вкусове, от всички възрастови групи.  Някои носят три куфара тоалети и вечер си ги разхождат по барове и казина.  Други вечер стоят на палубата и броят звездите, а сутрин посрещат изгрева.  На пристанищата едни си прекарват времето главно в шопинг, други търчат по баирите, трети наблягат на плажовете.  Та има от всичко за всеки...  Не е само 65+ - има много млади хора.  То зависи и от дестинацията, де - има по-приключенски и по-мързелешки маршрути. 😉  Кой каквото си хареса...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Направихме комбинация: летим до Порто Рико, 3 дни там и хващаме круз до Aruba, Curacao, Boniare, St Maarten. Ще чета из форума за четирите острова, ако някой има съвет какво да правим за един ден на всеки, да казва. Търся и препоръки къде да отседнем с Сан Хуан, хубави плажове и забележителности. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Били сме в Сан Хуан точно за круиз, но за по-малко време. Беше преди Нова година и хотелите бяха доста скъпи, затова избрахме студио от airbnb - https://www.airbnb.com/rooms/5006581?source_impression_id=p3_1576164920_tUx%2BDSgV%2F8PlMYcl

На същата локация има още няколко апартамента на същия собственик. Ние останахме много доволни от настаняването. Никакви проблеми със самото студио или с комуникацията с хоста. Хубави места за хранене наблизо, магазини също, спокоен квартал, на две пресечки от страхотен плаж (сега не се сещам за името). В самия Сан Хуан се разхождахме в стария град и много ни хареса. До там ходихме с такси от студиото. В общи линии имахме време за Стария град и малко за плаж.

На St. Maarten си взехме такси от порта до прословутото летище с ниско кацащите самолети, където изкарахме половин ден. Интересно е, особено когато кацат големи реактивни самолети. После с такси се върнахме на плажа, който е точно срещу корабния терминал. Разгледахме градчето и това беше - за толкова имаше време. 😉

@Травеолани също са били там година преди нас. Тя има много хубав пост за Сан Хуан в блога си - https://www.traveolani.com/?p=946&lang=en

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@DaBo 😍
Ето и поста за Сан Хуан на български: https://www.traveolani.com/?p=915&lang=bg

 

Ние бяхме февруари месец в Сан Хуан за 1 ден. Цените на хотелите бяха убийствено високи и наехме Airbnb в стария град. 
Старият град е много приятен за разходка - в поста съм обяснила какво посетихме. 
 

На другите острови не съм била - приятно изкарване!

Връзка към мнение

Мерси за препоръките! Ние ще сме там август, цените са доста по-ниски от през зимата. Ще гледаме да сме до плаж някъде (Isla verde?), хлапетата ще се кефят. Травеолани, мерси за поста!

Връзка към мнение
преди 2 часа, TaniaG каза:

Мерси за препоръките! Ние ще сме там август, цените са доста по-ниски от през зимата. Ще гледаме да сме до плаж някъде (Isla verde?), хлапетата ще се кефят. Травеолани, мерси за поста!

Моля! Дано ви е бил полезен 🙂

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.