Прескочи до съдържание

Сайт за къщи/вили под наем в Европа


Locke Lamora

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Интересувам се, дали някой би могъл да ми препоръча сайт, чрез който да резервирам къща/вила за 1-2 седмици? На този етап, предпочитам Франция, Испания, Италия или Швейцария.

 

Разбира се, прегледах в Интернет, има достатъчно резултати от търсенето, но бих искал сайт с добри референции, който по възможност сте пробвали вие или ваши приятели.

 

Връзка към мнение

Виж във "Връзки -> Апартаменти под наем"

Ако минеш оттам, когато резервираш, някакъв процент отива за сайта, без да се отразява на цената, която плащаш.

Връзка към мнение

Здравей, в тия случаи често наемаш от хазяин, така че ако имаш неприятности няма да е по вина на сайта. Хубавото е, че повечето имат опции за ревюта, така че прочети дали предишни наематели са доволни от условията и хазяина. 

 

И да, във връзките споменати от neuromancer съм изредил такива, на които може да се разчита. Ето ги (всъщност нито един от тях освен wimdu не дава процент за сайта, изредил съм ги просто защото предлагат добра и стабилна услуга): http://magelanci.com/links/category/9-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC/

 

Airbnb са ползвани многократно от много хора, няма проблеми с услугата им. 

Wimdu са тяхно почти точно копие, даже ако се разровиш ще видиш колко от предложенията се повтарят в двата сайта. 

Housetrip е може би това, което търсиш - фокусиран основно върху цели апартаменти и къщи, особено във Франция

 

Липсващи от изброените са http://vrbo.com и http://homeaway.com Мисля, че даже са на един собственик. Vrbo съм го ползвал лично при апартамент в Прага. Но и като цяло всички подобни сайтове оперират на един принцип - те са просто посредник между теб и наемателя. При така поставените условия предполагам най ще ти допадне Housetrip.

 

Вече има и други сайтове, които примерно са на дадена агенция и там апартаментите и къщите се дават от въпросната агенция, но за такива не мога да помогна. 

Връзка към мнение

btw, само в добавка, че преди да открия airbnb и "сродните му души"... първо бях отворил https://www.roomorama.com/, та него ползвах, т.е. надежден е :) И както Георги е отбелязал - повтарят се сигурно над 90%...

 

п.п. дори бях издирил host'a извън пределите на сайта и си комуникирах с него, ако иска да "преметнем" сайта, та вместо 30-40 евро такси за него... да ги направим само 20, но за него :lol:  хареса му като идея, но пък още нямаше отзиви/оценки, а все пак искаше по-често да се появява из търсенията... : )

 

И да допълня, че не беше проблемът в 20те евро, а т.к. за първи път ползвах такъв сайт... и викам да не ме преметнат нещо с това изцяло предплащане, т.к. преди това бях плащал само капаро и сега исках нещо подобно да стане, но в крайна сметка - всичко мина добре, та после при airbnb съвсем спокойно запазих.

 

бая off се получи, ама... нищо :rolleyes:

Редактирано от SeeKnDestroY
Връзка към мнение

Абе таксата на сайта в тоя случай е вид гаранция, че наистина като идеш там ще те чака ключ и хост, щото иначе няма да си вземе парите. Иначе на едното юнашко доверие се разбирате :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

http://www.homelidays.com/ - Навремето този сайт беше много вървежен специално за Франция. Не съм го ползвал, но съм чувал само добри отзиви за него. 

 

http://bnb.ch/ - Това е най-доброто, на което съм попадал за Швейцария. 

Връзка към мнение

Когато резервирах за Флоренция бях си харесала един апартамент, но цената ми се струваше висока. Всеки ден проверявах дали е свободен за нашите дати и все не ми се даваха толкова пари. Заминахме за Рим, а аз така и нищо не бях резервирала за Флоренция. В един момент (вече в Рим) реших да пусна на търсачка името на апартамента и ми излезе в ей този сайт:

http://www.mondestay.com

 

с 40 евро на нощувка по-евтино. 

Резервирах без никаква предплата. Собственикът сподели после, че през този сайт много малко хора резервират и се чудеше защо така.

Връзка към мнение

http://www.homelidays.com/ - Навремето този сайт беше много вървежен специално за Франция. Не съм го ползвал, но съм чувал само добри отзиви за него. 

 

Още един глас за homelidays. Ползвал съм го два пъти.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много благодаря на всички, които се отзоваха.

 

Мненията ви бяха полезни и по-темата (много важно).

 

Специални благодарности и към основателя на форума - отличен информационен ресурс, с отлични магеланци в него! :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

За Франция - http://www.gites-de-france.com/ Това е техният вариант на Bed & Breakfast. В тази статия е обяснено подробно какви видове житове има, авторката е споделила и на какви цени е попадала, изобщо много полезен източник е. Лично аз от нея научих за този вид престой. Сайтът е достъпен и на английски, така че ако не говориш френски, това няма да е проблем :) Този сайт пък е специално за Прованс.

Редактирано от luni4kata
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В Испания за апартаменти и къщи също е известен niumba.com (който в момента гледам, че май е бил купен от tripadvisor), a за къщи също добри са toprural.com и clubrural.com.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте, може ли някой да ми помогне за резервация в http://en.gites-de-france.com . Писах си със собственика и той потвърди, че е свободно и крайната цена. Сега се чудя как да резервирам?!?

Благодаря

Връзка към мнение

Здравейте, може ли някой да ми помогне за резервация в http://en.gites-de-france.com . Писах си със собственика и той потвърди, че е свободно и крайната цена. Сега се чудя как да резервирам?!?

Благодаря

 

За първи път го чувам тоя сайт, дано някой е резервирал. Но като цяло не видях проблем с процеса на резервиране. Цъкаш на Book тук, превежда те през избор на дати, попълване на имена и после до плащането. Дай повече подробности къде се затрудняваш?

 

2014-03-29_00-36-48.png

Връзка към мнение

Още един за Рим, особено в централната част - http://www.romecityapartments.com/ (извинявам се ако вече сте го публикували в някоя тема)

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
  • 7 години по-късно ...

Видях, че е вече споменаван този сайт, ама почти без коментари, така че ако някой има впечатления и опит с резервации оттам, моля да сподели. 
Става дума за https://www.vrbo.com/ 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.