Прескочи до съдържание

Наем на автомобил от Sicily By Car


Препоръчани мнения

Здравейте!

Ще летим до Бари и се престрашихме за сефте да ползваме кола под наем за обикаляне на района, досегашен опит с рентакар нямаме. След доста четене във форума и къде ли още не, се спрях на една супер изгодна оферта от Sicily By Car - 170 лева за 7 дни с 0 самоучастие при щета и кражба и депозит 300 евро. Не се покриват щети по стъкла, гуми и под, а за районите на Пулия и Базиликата, в които ще обикаляме, все пак има самоучастие от 200 евро при кражба или пожар. Като гледам на сайта на Sicily By Car, допълнително покритие за стъкла, гуми, таван и под, би струвало около 48 евро, на място може и малко повече да поискат.

 

Това ще ни е първо наемане на кола и моля за коментари  - правилно ли съм разбрал офертата, мнения за компанията и други препоръки.

 

image.png

image.png

image.png

Връзка към мнение

Правилно си разбрал всичко 🙂 Sicily by car се случва да имат противоречиви ревюта, но са доста голяма фирма, така че поне няма да го има факторът "гаражна еднодневка". Имай предвид, че октомври може да се води вече в зимния им сезон и на място ще ти набутат наем на вериги, няма как да се избяга от него за съжаление, задължителни са в региона. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Доколкото виждам в общите условия на Sicily by car веригите са задължителни между 15 ноември и 15 април, така че мен няма да ме засяга. Иначе днес цената беше още по-ниска - 145 лева, поради което вече букнах, като добавих за 20 лева Queue jump, че да избегнем евентуално дълго чакане на опашки. За последното обаче сега се сещам, че не са ми искани и съответно не съм дал данни за шофьорската книжка.

Все пак до 7 октомври имам право на free cancelation, така че приемам всякакви мнения, препоръки и алтернативни оферти за тази и за други компании.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Докладвам, че наемането и позването беше безпроблемно. На място вместо заявеното VW Polo или подобна ни дадоха Dacia Sandero Stepway. Цената от 145 лева за 7 дни с включени застраховки (от самата компания, а не от посредника), намалаващи самоучастието при кражба до 200 евро и ликвидиращи самоучастието при щета до 0 евро, мисля е без конкуренция. Ще имаме и дискаунт от 10 % под формата на кредити за Уиз еър, тъй като направихме резервацията оттам. Все пак на място решихме да доплатим за застраховка на стъкла, джанти, гуми, под и покрив на цена 55 евро за 7 дни, което може би беше излишно, тъй като депозита който блокираха по картата беше само 200 евро. Разблокираха го 2 дни след връщането на колата. 

 

Обръщам внимание, че в сайта на rentalcars.com тази оферта не излизаше на първа страница, а можеше да бъде видяна след като избереш опция за показване на оферти само от тази компания. SicilyByCar няма много добри отзиви в нета (както между впрочем се оказа и за реномирани компании като Hertz, Avis и др.), но цената от около 10 евро/ден с включена пълна застраховка за почти нулево самоучастие, ме изкуши да рискувам и сега категорично не съжалявам. Дано само не са ме засекли италианските камери с превишена скорост или в друго нарушение.

Препоръчвам ползването на SicilyByCar!

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
На 24.09.2019 г. в 10:38, Георги каза:

Имай предвид, че октомври може да се води вече в зимния им сезон и на място ще ти набутат наем на вериги, няма как да се избяга от него за съжаление, задължителни са в региона. 

А някой знае ли за кои райони точно важи това изискване (къде може да се види някаква карта, например), защото на няколко места чета "за някои райони на Италия''? 
Интересува ме по-конкретно Силиция, където по принцип ми се струва че е малко вероятно да има снеговалежи ...

Връзка към мнение

Ние доста години поред, ползваме рент-а-кар през декември, януари и март. Във Франция, Белгия,Нидерландия, Германия, Люксембург, Италия и на някой от КО.

Никъде до сега не са ни вземали наем за вериги,  дали заради пълните застраховки?
А кутии с вериги има.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.