Topfly Публикувано: 8 октомври, 2019 Публикувано: 8 октомври, 2019 След Лондон за един ден с деца, дойде и ред на Скопие за един ден с деца 🙂 За по евтино на връщане от Малта ще направим трансфер през Скопие, като пристигаме в събота вечерта в 17:30 часа и тръгване в неделя в 15:30 часа. През Скопие до сега съм минавал само транзит с кола и единствено района на Охрид го познавам по добре. Въпросите са ми следните: До колко е “балканско“ летището в Скопие и за какво да внимавам? Има ли копърки и т.н.? Таксита ресторанти и т.н. приемат ли евро или е по добре в динари да плащам? На летището има ли чейндж с коректен курс? За толкова кратко време и какво да разгледаме, че да е интересно и на децата? Някой може ли да ми препоръча добро заведение в центъра на Скопие? За сега от един блог намерих препоръка за Скопски Мерак цък В неделя сутринта ще има ли нещо отворено? 1
Alexander Публикувано: 8 октомври, 2019 Публикувано: 8 октомври, 2019 Кръчмата е супер, миналата година беше 1 номер в трипа. Ако ще ходиш там, резервирай, винаги е пълно, има жива музика, хареса ми. - е, че се пуши, ако си с деца не знам как ще им е, но там навсякъде се пуши. 1 1
master_of_germs Публикувано: 8 октомври, 2019 Публикувано: 8 октомври, 2019 Почти всичко е отворено в неделя. По мои спомени в неделя на работеше църквата Св. Спас, където е гробът на Гоце Делчев, но сега намирам информация, че работи и през уикендите, от 9 до 13 ч. Обменни бюра в центъра има. На летището също има, но не знам, доколко дървен е курсът. Около 20 км е от летището до центъра. За такситата не мога да кажа, но има автобуси от/до летището: https://www.vardarexpress.com/index.php?id=28 За кръчмата потвърждавам, че е добра 🙂 1
Topfly Публикувано: 8 октомври, 2019 Автор Публикувано: 8 октомври, 2019 1 hour ago, master_of_germs said: Почти всичко е отворено в неделя. По мои спомени в неделя на работеше църквата Св. Спас, където е гробът на Гоце Делчев, но сега намирам информация, че работи и през уикендите, от 9 до 13 ч. Обменни бюра в центъра има. На летището също има, но не знам, доколко дървен е курсът. Около 20 км е от летището до центъра. За такситата не мога да кажа, но има автобуси от/до летището: https://www.vardarexpress.com/index.php?id=28 За кръчмата потвърждавам, че е добра 🙂 За съжаление разписанието на автобуса не ни устройва 😞 Освен кръчмата какво те впечатли в Скопие? Според Гугъл скопската чаршия е затворена в неделя. Това вярно ли е или информацията не е актуална?
Alexander Публикувано: 8 октомври, 2019 Публикувано: 8 октомври, 2019 Аз ходих до едно ждрело на разходка с лодка, но беше през лятото. Скопие става да се види един път, но няма какво да те впечатли чак. Доста различно е от всичко видяно, преди 20 год не е имало нищо от това което има сега по центъра. Има си стар град и нова част, просто се разходете и погледайте. 1
alexnpopova Публикувано: 8 октомври, 2019 Публикувано: 8 октомври, 2019 преди 10 минути , Alexander каза: Аз ходих до едно ждрело на разходка с лодка, но беше през лятото. Скопие става да се види един път, но няма какво да те впечатли чак. Доста различно е от всичко видяно, преди 20 год не е имало нищо от това което има сега по центъра. Има си стар град и нова част, просто се разходете и погледайте. да не става въпрос за каньона Матка? 1
cck Публикувано: 9 октомври, 2019 Публикувано: 9 октомври, 2019 На 8.10.2019 г. в 13:48, Topfly каза: Освен кръчмата какво те впечатли в Скопие? Разходката из централните части на града, ако е хубаво времето, би била достатъчна за достатъчно снимки на новопостроеното през последните години. А понеже е с деца, нали имат ваксина срещу морбили (още са в епидемиологична обстановка)? 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега