Прескочи до съдържание

Funchal, Madeira, 3 дни около 31 декември


Гост

Препоръчани мнения

Здравейте.

 

Имам нужда от вашите препоръки за три пълни дни на Мадейра през декември (28 декември кацане, 1 януари излитане).

 

Много магеланци са били там и съм прехвърляла съм неведнъж теми и мнения, но не успявам да съставя свое как да направя тази своя кратка ваканция възможно най-приятна. 

 

Ще бъда за кратко време и не съм убедена, че препускането е добра идея, макар че като цяло аз обожавам динамиката - характер.

От друга страна със сигурност не ми се стои на едно място, а нещо не съм ентусиазирана за кола под наем - някак ми е мързеливо.

От трета - времето там е меко, но не съм убедена, че е подходящо за трекове - с което Мадейра е известна.

 

Така че имам нужда от помощ и подсказване 🙂 

 

Може би ще ползвам препоръчаните от @luba_rizova Madeira Happy Tours - ако ми кажете какво да избера, може би друго...

Нямам слабост към ботанически градини - знам, че там има известна, но мра за разходки, гледки, рибарска атмосфера, селца, природа... И разбира се, хубавата храна и питиета 🙂 Ще се радвам и на идеи за хапване, ако имате някакъв изключителен спомен - ако не, където сваря.

 

Ще отседна в къща за гости в стария град - резервирана още януари. Искам да се наслаждавам на известните Новогодишни фойерверки. Стаята ми - на последния етаж - има директен поглед към пристанището и ако не измисля друга идея къде да съм в 12 часа (има много идеи, но както казах - мързеливо ми е), винаги мога да си взема бутилка вино и да се разположа на терасата.

 

https://www.booking.com/hotel/pt/vitorina-corte-guesthouse.en-gb.html?label=gen173nr-1DCAEoggI46AdIM1gEaFCIAQGYAQm4ARfIAQzYAQPoAQGIAgGoAgO4AvKEpe0FwAIB;sid=7c15f4e82387f6b232c67531f3d1f353 

 

image.png.4b14f95cd5a5daacd5fe2daafee43386.png

 

Благодаря! 

Връзка към мнение
Дани Магелани

Има 4 еднодневни екскурзии по четирите части на острова с цена 20 евро. Аз направих две от тях. Хубави гледки, добра храна, гид с английски. Всяко туристическо бюро ги предлага. Разгледай ги на място и избери подходящия тур. Има и Хоп он хоп оф автобуси. Аз бях с жълтите, но май червените са по-добър избор.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Това са фойерверките, с които Funchal печели Guinness.

 

Както казах, все още не съм решила откъде ще ги гледам, но има опции или от корабче - около 100 евро (но е нужна предварителна резервация със сигурност), или някъде от високо - само принципно знам, скоро не съм прочвала, като идеята е да обхване целият залив.

 

Ако мързелът ми остане на същото ниво - от прозореца на мансардата 🙂

 

 

 

Връзка към мнение

Времето през зимата в Мадейра е бързо променливо и влажно и по-скоро облачно отколкото слънчево (както е на Канарите, например). Трекове можеш да направиш, зависи само от това, колко ти е мързеливо. 🙂

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 4 часа, Гост каза:

@Дани Магелани Благодаря! А ти кои части на острова си избра? 

Тук съм описала двата тура:

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз подкрепям идеята на Поли за някой трек. От това което съм правила - Пико до руиво ми е фаворит. За да не вземеш кола под наем, може да ползваш тур. За лежерна разходка, но с гледка и без тур, а с градски автобус - отиваш ДО Cural des Freias - това е кестеновата долина, с рейса слизаш горе на гледките и после по пътеката си долу, като се разходи, хапнеш кестенови манджи, хващаш обратно рейса и следобеда си ти е свободен. @Lindt правиха много хубави трекове, може да погледнеш тяхната темичка. Също @Polina

Ботаническата градина за мен не си заслужава толкова, но Тропическата (която е горе до спирката на лифта), да. Лошото е, че на 1 януари не се знае какво ще работи като автобуси, гидове и т. Н. Иначе, от туровете си заслужава този до Порто Мониз. Оф, ама и Камара Дес лобос и Кабо Жирао не са лоши и то... ОтидЕ. 

П. С. Квартирата ти е на страхотно място, отдолу са хубавите ресторанти и въобще изглежда чудесно. Браво! 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@luba_rizova Благодаря ти много!

 

Значи ще се прави преход между Пико Руиво и Пико Арейро- стига само времето да е поне малко приемливо. Видях, че съм си заплюла това трекче още когато @Lindt публикува размаващите си снимки, и виждам че си ме посъветвала чудесно още тогава. Това значи ще ми е единия ден (надявам се), ще проуча как ще ми е най-удобно да отида. Ще ми дадеш ли за всеки случай контактите на вашия организиран преход? 

 

Пак ще питам, когато ми се прояснят и останалите идеи, за които ме съветвате тук 🙂 

 

 

Връзка към мнение
преди 10 минути , Гост каза:

Значи ще се прави преход между Пико Руиво и Пико Арейро- стига само времето да е поне малко приемливо. Видях, че съм си заплюла това трекче още когато @Lindt публикува размаващите си снимки, и виждам че си ме посъветвала чудесно още тогава. Това значи ще ми е единия ден (надявам се), ще проуча как ще ми е най-удобно да отида. Ще ми дадеш ли за всеки случай контактите на вашия организиран преход? 

Да, ама не - излиза, че зимата планината е затворена, поне според тази информация...

 

https://agreekadventure.com/pico-do-areerio-pico-ruivo-madeira/ 

Връзка към мнение

http://www.madeirahappytours.com/en/levada-walks/view-our-brochures.html

Аз пак на тях резервирах, че ми беше по-лесно, те са някакво общо от няколко фирми. Ами питай ги какво-що, любезни са, веднага отговарят. Иначе е логично да е затворено, все пак 1800 м не са малко, за тях сигурно е ехеее. Ние сме били почти винаги януари и времето беше 22 градуса, ама до късмет е. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.