Diners Club Bulgaria Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 В момента, FULL_BASS каза: Вчера специално ми се обаждаха от ДСК за да ми потвърдят, че нито физическите, нито виртуалните им терминали приемат Diners Club. Здравейте, незнам кой точно Ви е отговорил, но това изобщо не е вярно
stanislavpp Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 преди 45 минути , FULL_BASS каза: Вчера специално ми се обаждаха от ДСК за да ми потвърдят, че нито физическите, нито виртуалните им терминали приемат Diners Club. Лично съм плащал многократно на ДСК терминал в различни магазини Метро. 1
Loverboy Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 Здравейте, Няколко не толкова бързи въпроса за Дайнърс. Досега не съм ползвал картата и компанията, но ви чета постоянно и се чудя дали да си вадя, при положение, че пътувам постоянно и ме блазнят салоните. Имам кредитна Mastercard Gold от Райфайзен, чиято такса на година е 94 лв. Минусът е, че кешбекът е само за български POS плащания, а не и за чужбина. Предимството е единствено застраховка + безплатен салон на Летище София и Виена. Засега мисля, че май няма смисъл да държа картата и мисля да си издам промоционална РайФикс + да си издам една Дайнърс. Така и така плащам по 100 лв на година за кредитна, направо да са две. Въпросът е... кога да пусна заявление за Дайнърс и дали е по-хубаво първо да закрия Райфайзена и тогава да поискам Дайнърс или да закрия, да издам Райфикс и тогава Дайнърс? Или мога още сега и Дайнърс няма да ми откажат? Нямам закъснения по кредитна карта, всичко се плаща на момента и лихва нямам. Лимитът ми е 5000 лв, като от Дайнърс ще искам пак минимум 2-3 хиляди. Доходите са са класифицирани от Райфайзен като "отлични" и не зная дали ще е проблем за Дайнърс. Питам, защото на една колежка Райфайзен й отказаха Мастъркард Голд, защото има вече кредитна карта от ФиБанк с лимит 5000 и има потребителски кредит (без просрочия и задължения). Изключително странно ми е, при положение, че тя е с много висок доход, но Райфайзен са й отказали. Второ - задължително ли ще трябва да подписвам Запис на заповед? Малко ме плаши това като идея, въпреки че проблеми с доходи нямам. Гледам по стари теми пише, че е отпаднало това, но според сайта на Дайнърс все още се изисква. Трето - като плащате с картата... и примерно какво... всеки път трябва да пробвам първо с чип, ако не стане - тогава с магнитна лента и така докато не мине? Каква е схемата? Странно ми е, защото с картите ми никога не съм имал проблем никъде - дебитни или кредитни. Трябва ли да гледам логото пред магазина дали го има или все пак да си пробвам? Има ли ПОС терминали на определени банки, на които няма смисъл дори да се пробва? Четвърто - 1% кешбек си е и за чужбински ПОС терминали, нали? Пето - ако имам гост със себе си в салона, той колко заплаща? Шесто - Има ли в онлайн банкирането на Дайнърс някъде дали КЪМ ДАДЕН МОМЕНТ И ДАТА имам право на безплатни салони или трябва да си смятам всичко сам? Седмо - през epay видях, че има такса плащане 0.95%... Това така ли е? Осмо - кажете ми какво друго трябва да знам за картата, което не се сещам на този етап, но е важно. Благодаря много предварително! *Ако въпросът ми не е за тук или е за нова тема, ще съм благодарен модератор да премести поста. 1
Гост 45#2 Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 (редактирано) 1. не закривай, няма да ти откажат Дайърс; 2. мен не са ме карали да подписвам, извадих картата преди година, вероятно е отпаднало с времето или е по преценка на издателя 3. гледаш за лого, следиш форума, даваш Дайърса първо и ако не стане, тогава даваш друга карта 4. да, но трябва да правиш необходимия оборот за период, за да ти дадат кеш бек 5. 24 евро, ти ги заплащаш, защото ги отчита на твоята карта 6. има 7. да, но в Дайнърс има панел за комунални плащания без карта и няма да ти се налага да ползваш epay в общия слъчай 8. да не се чудиш повече, а да вадиш Редактирано 9 март, 2018 от 45#2
Loverboy Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 В момента, Боби каза: 1. не закривай, няма да ти откажат Дайърс; 2. мен не са ме карали да подписвам, извадих картата преди година, вероятно е отпаднало с времето или е по преценка на издателя 3. гледаш за лого, следиш форума, даваш Дайърса първо и ако не стане, тогава даваш друга карта 4. да 5. 24 евро, ти ги заплащаш, защото ги отчита на твоята карта 6. има 7. да, но в Дайнърс има панел за комунални плащания без карта и няма да ти се налага да ползваш epay в общия слъчай 8. да не се чудиш повече, а да вадиш 7. А това брои ли се към оборота? Мога ли да зареждам с дебитна карта на Райфайзен Дайнърса т.е. да си погасявам без такса? Някой с опит? Защото знам, че някои банки като плащаш с КК го броят като теглене от банкомат и таксите са жестоки.
Гост 45#2 Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 (редактирано) преди 1 минута , Loverboy каза: 7. А това брои ли се към оборота? Мога ли да зареждам с дебитна карта на Райфайзен Дайнърса т.е. да си погасявам без такса? Някой с опит? Защото знам, че някои банки като плащаш с КК го броят като теглене от банкомат и таксите са жестоки. не се брои за оборот, то е вид такса, а не покупка - опа, имам предвид за таксата за придружител в салона, плащане през ипей или комунални услуги през май дайнърс се брои за оборот аз плащах към Дайърс с Визата от Рай, не са ми събирали такси, но може и да го променят, ако се усетят Редактирано 9 март, 2018 от 45#2
Loverboy Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 преди 1 минута , Боби каза: не се брои за оборот, то е вид такса, а не покупка аз плащах към Дайърс с Визата от Рай, не са ми събирали такси, но може и да го променят, ако се усетят Питам дали, ако плащам комунални сметки през My Diners, това се брои към оборота на картата? Гледах мнения тук във форума, че уж се брои, за това искам потвърждение.
Alexander Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 5. Зависи от летището, има разлики в цената.
Ilian359 Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 Не е прецедент някой от ДСК да твърди врели-некипели.
Ilian359 Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 Преди 1 час, Loverboy каза: Имам кредитна Mastercard Gold от Райфайзен, чиято такса на година е 94 лв. На практика ти струва много по-скъпо, защото всички обменни курсове на тази банка са завишени с 1%. Многократно сме коментирали, че Diners club е добра втора карта, но не и основна, защото не е 100% използваема като Visa и MasterCard. Аз съм клиент на DC от година. С нея плащам всички комунални сметки (my.diners.bg), данъци и осигуровки(bpay), гориво, хранителни стоки (Фантастико), пица, бира и цигари. А отскоро я използвам и в Aliexpress. Всички тези плащания генерират съвсем приличен кешбек.
Ilian359 Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 Втора карта на същия титуляр не е допълнителна карта. Водят я основна и може да се използва пълноценно в my.diners.bg Аз се обаждах по телефона, за да ми я включат към съществуващия профил, но не помня преди или след това подписвах тестето документи в банката.
Loverboy Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 (редактирано) преди 5 минути , Ilian359 каза: На практика ти струва много по-скъпо, защото всички обменни курсове на тази банка са завишени с 1%. Многократно сме коментирали, че Diners club е добра втора карта, но не и основна, защото не е 100% използваема като Visa и MasterCard. Аз съм клиент на DC от година. С нея плащам всички комунални сметки (my.diners.bg), данъци и осигуровки(bpay), гориво, хранителни стоки (Фантастико), пица, бира и цигари. А отскоро я използвам и в Aliexpress. Всички тези плащания генерират съвсем приличен кешбек. Да, да, съгласен съм, аз нямам намерение да оставам без втора КК. Ще си извадя друга, която няма да е златна, ми стандартна, която също има 1% за местата, където не се приема Дайнърс. Голям плюс на Дайнърс е кешбекът и за чуждестранни ПОС - екстра, която Райфайзенбанк няма. А искам да я сменям, защото по-добре да плащам 100 лева за две карти и салони по цял свят, отколкото 100 лева за една карта, салон в София и Виена и без кешбек за чужбина. Редактирано 9 март, 2018 от Loverboy 2
chandni Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 В Бразилия са по-скоро изключения местата, на които НЕ се приема картата! Изключително широко разпространена! В Португалия също на повечето места минава. 1
Дани Магелани Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 преди 53 минути , chandni каза: В Бразилия са по-скоро изключения местата, на които НЕ се приема картата! Изключително широко разпространена! В Португалия също на повечето места минава. В голям супермаркет в Мадейра не мина.
Здравко Ангел Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 В "Касиопея" може да се плаща с Diners. Между другото в Мароко навсякъде, където може да се плаща с карта, приемаха и Diners. 6
jujo_si Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 Здрасти ако някой е пазарувал в долари след промените моля да каже дали курса е добър
chandni Публикувано: 9 март, 2018 Публикувано: 9 март, 2018 преди 11 минути , jujo_si каза: Здрасти ако някой е пазарувал в долари след промените моля да каже дали курса е добър Можеш да провериш курсовете им тук и сам да решиш дали ти е изгоден или е по-добре с друг тип карта.
Loverboy Публикувано: 10 март, 2018 Публикувано: 10 март, 2018 преди 11 часа, Алекс каза: Вече няма запис на заповед. Отпаднало е. Оки, а тогава какво - не се дава обезпечение? Иначе, ако може някой да покаже къде точно излиза това дали към даден момент можеш да ползваш салоните? Снимка?
Георги Публикувано: 10 март, 2018 Публикувано: 10 март, 2018 преди 22 минути , Loverboy каза: Оки, а тогава какво - не се дава обезпечение? Иначе, ако може някой да покаже къде точно излиза това дали към даден момент можеш да ползваш салоните? Снимка? Да, няма обезпечение. В my diners излиза, въвеждаш си датата, на която искаш да посетиш салон и ти казва дали при ситуацията която е днес имаш право. 1
Алекс Публикувано: 10 март, 2018 Публикувано: 10 март, 2018 Преди 1 час, Loverboy каза: Оки, а тогава какво - не се дава обезпечение? Нищо няма. Аз питах миналата седмица и ми казаха, че това са стари неща. 1
FULL_BASS Публикувано: 10 март, 2018 Публикувано: 10 март, 2018 На 3/9/2018 в 17:15, Diners club каза: Здравейте, незнам кой точно Ви е отговорил, но това изобщо не е вярно Мирослав Вълчиновски Старши оператор Дирекция Контaктен Център Банка ДСК София Tel: (+359) 98 819 2640
chandni Публикувано: 10 март, 2018 Публикувано: 10 март, 2018 В Praktiker плащането с Diners също е на терминала на ДСК, така че много поздрави на г-н Вълчиновски... 1 3
iMari Публикувано: 11 март, 2018 Публикувано: 11 март, 2018 Още преди Diners да станат популярни, терминалите на ДСК бяха едни от малкото,които ги приемаха. В международен план мойте наблюдения- В Германия на повечето места върви,в Италия и Гърция някъде да,някъде не-като тук,в Македония върви свободно.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега