Прескочи до съдържание

12 дни релакс в Тайланд


Марина Бенчева

Препоръчани мнения

Марина Бенчева

Здравейте, Магеланци!

Аз съм новобранец, който има нужда от вашата помощ 😉

Предстои ми второ пътуване до Тайлант през януари 2020, първото беше през март тази  година, кацнахме в Краби и разделихме нощувките в Ао Нанг и Ко Ланта.

Сега обаче кацаме в Пукет, този път сме две семейни двойки, едната от които са за пръв път в Тайланд. За първите 6 нощувки съм запазила апартамент в близост до Ката и Карон бийч. Големият въпрос е обаче какво да правя с останалите 6, като не е зле да кажа че храмовете не са ни приоритет. Искаме хубави и спокойни плажове, бял пясък и кристални вода, може и корали и цветни рибки, както и вкусна морска и местна храна ))). Първоначалната ни идея беше 5 нощувки да изкараме на остров  Ko Ngai,  който посетихме за около 30 минути с една екскурзия от Ко Ланта и много ни харесаза и за който имам и резервация с безплатна анулация. Но все повече се разколебавам, най-вече заради разстоянието, което трябва да изминем с всичкия багаж, както и заради всички мнения, които прочетох в букинг и агода относно настаняването и ресторантите. Иска ми се нещо по-близо до Пукет, но в същото време да хубав и спокоен плаж. От няколко дни чета за Као Лак, но не знам дали това е, което търсим...

Ще съм ви благодарна да споделите опит и съвети. Също така се интересувам и какви екскурзии ще ни препоръчате от Пукет, заслужават ли си Симиланските острови и какво друго? В моят план до момента влиза екскурзия до Railay beach, може би трябва да заведем до Пи-Пи нашите приятели, въпреки че ние ходихме през март.

Ами това е май, благодаря ви предварително и до скоро!

 

Марина

Връзка към мнение

Као Лак е добра отправна точка за Симилановите острови, но не разчитайте на "хубави и спокойни плажове, бял пясък"... поне по моите представи за такова определение.

Връзка към мнение

Споделям горното мнение за липсата на "хубави и спокойни плажове" на Пукет. Бяхме  2016 февруари и така като се замисля, Пукет е мястото, където не е спокойно, нито има прозрачна вода, а и е достатъчно скъпо за това, което предлага. Ходихме на Ката бийч, Карон бийч, Пи Пи айлънд, Мая бей и на други места. Така го усетих, лично мнение.

Връзка към мнение
Преди 1 час, Марина Бенчева каза:

Благодаря ви! А според вашите представи какво или по скоро къде бихте препоръчали да се насочим? ))

Според моите представи - Ко Панган и Ко Тао. Но това при вас води до разход на време, а вие го нямате в изобилие. Разбира се и транспортни разходи. Ако все пак се решите, имате възможност за 7-8 часа преход с миниван и катамаран да достигнете до там или по-бързият начин - полет от Пукет до Ко Самуи и оттам с катамаран до другите острови. Проблема е, че в края на пребиваването следва същото упражнение, защото доколкото разбирам обратния ви полет към БГ е от Пукет.

Спокойните плажове, рибките и коралите са откъм източната и отчасти северната страна на островите.

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.