Прескочи до съдържание

Грузинска оферта, на която не можах да устоя


Crazy Horse

Препоръчани мнения

Здравейте, магелански приятели и особено почитателите на Кавказ!

 

Да ви се похваля, току-що се сдобих с билет Мадрид-Тбилиси-Мадрид през Киев с Ukrainian International Airlines за 11-20 юни за 179 евро! Мисля, че цената е отлична. Поправете ме ако греша.
Сравнявах аз цени и гледам Еdreams дават 206 евро с украинците, Оmio ми дава 320 евро с турските авиолинии като най-евтин вариант, а на самия сайт на Ukrainian International Airlines, цената беше 208 евро. Преди няколко седмици помолих един пакистански компютърен факир да ми спретне един сайт, който да генерира евтини оферти за самолетни билети. Кръстих го https://onsaletours.com и хоп, киндерсюрприз, точно този новороден сайт ми генерира офертa от 179 евро и ме прехвърли на сайта на mytrip.com за резервация! Разбира се, веднага купих!
Така, до тук добре! Еуфорията ми е на ниво!
Сега ще трябва да спретна един културно-кулинарен план.
Предварителната ми идея е 4 дни за Грузия и 4 за Азербайджан. Планът ми е гъвкав. Единственото сигурно нещо е, че ще опитам всички грузински и азерски вкуснотии.

 

Какво мислите вие?

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Първо честито за билета, аз също мисля, че цената е прекрасна. Аз взех за 5 юни еднопосочен София-Атина-тбилиси за 80 евро. Ние ще сме само за ден в Тбилиси и вечерта с нощния влак пътуваме към Баку. Връщането ще го взимам Баку-Истанбул и от Истанбул с автобус към София. Връщането в момента е 131 евро  с Turkish Airlines. Така общо билета ни стъпва на нас 211 евро отиване и връщане. Ще сме само ден в Грузия, защото този октомври бяхме за седмица там. Ако те интересува нещо свързано с Грузия питай, за Азербайджан не мога нищо да кажа и на нас ще ни е сефте догодина, но като ти гледам датите май ще сме по едно и също време в Баку. Ние искаме да хванем и присъстваме на 13 юни на мача от Евро 2020 на олимпийския стадион в Баку. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

@Йосиф Милчов, мерси за отговора. В Грузия мои бивши студенти ми обещаха да ме размотаят из Тбилиси, а за останалото ще те питам и теб като наближи лятото. А, за Азербайджан предполагам трябва да си изкарам електронна виза по някое време.
Съвсем бях забравил, че ще има европейски мачове в Азербайджан! Аз до 15 юни ще съ мв Грузия предполагам, но ще обменим координати за всеки случай. Като нищо може да изядем по едно хачапури в Тбилиси с теб.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да то и ние трябва да изкараме електронни визи. Аз мисля някъде април, май да се занимавам с визите. Струват 25 долара + 2-3 долара някаква такса, но стават бързо за 3 дни до колкото четох и са валидни за 3 месеца. Това е цена за еднократна виза.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Относно сайта, имай предвид, че е прост white label или с две думи, друга услуга предоставя цялата технология, пък каквото препратиш към тях като трафик и резервации, те ти дават малко центове. Мисля, че е коректно да ги обявиш тези неща за да са ясни, ако беше чисто нов потребител с такова небрежно вмъкване към някакъв сайт темата да е поела към вечните ловни полета вече 🙂 Технологията в случая е на Jetradar, които са доминиращо руска услуга, по принцип това от коя държава идва дадена услуга не е много важно, но в конкретния случай ми се стори доста любопитно 🙂

 

А за тези лога на IATA и ABTA, ако се ползват без позволение (сиреч без сайтът да е акредитиран от тях както предполагам е в момента, защото акредитацията не е жълти стотинки) толкова много главоболия можеш да си причиниш, че не е реално.  Силно се съмнявам и останалите картинки в сайта да са с платени авторски права, по-скоро изглежда като stock картинки, които са си дошли заедно с темата.

 

Системата на сайта е wordpress с тема travelerwp , в което няма нищо лошо, но wordpress е система, на която доста трябва да светиш почти ежедневно за да е винаги сигурна и стабилна. Дано лиценза за темата е платен, защото от местата, където се теглят безплатни си идват и със също толкова безплатни backdoor-ове. Не са направени и елементарни защити, админ интерфейса е отворен за логване от целия свят, сигурно в момента докато го четеш това десетки ботове яко въртят опити за да ти нацелят юзера и паролата. Скоростта на зареждане в момента не мисля, че е нещо което си заслужава хвалбата, а най-елементарна проверка показва 91 грешки и 31 предупреждения при зареждането:

 

image.png

 

image.png

 

 

 

С две думи - дано пакистанския факир да не ти е взел много, защото това, което е направено в момента е работа за един ден преко сили, при това доста направена през пръсти. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

@Crazy Horse и този сайт ли е твой? едно към едно като визия, и се стига до него като се метне поглед на твоята Privacy Policy, където само на едно място нещо не е проработил copy-paste и е останало името му.... за приложимостта на индийското право от Западен Бенгал да не отваряме дума 🙂

  • Смея се 1
Връзка към мнение
преди 2 часа, antea каза:

@Crazy Horse и този сайт ли е твой? едно към едно като визия, и се стига до него като се метне поглед на твоята Privacy Policy, където само на едно място нещо не е проработил copy-paste и е останало името му.... за приложимостта на индийското право от Западен Бенгал да не отваряме дума 🙂

Това чудо не е мое.

@Георги, благодаря за информацията. Аз съм аматьор в тези работи и пакистанецът се е възползвал. Сега се загледах, наистина много неща е сложил, а лицензи никъде не съм плащал. Това е едно на ръка, другото е, че не знам какво е правил и какво е вързвал, но снощи след резервацията, която направих нито един цент не е дошъл като комисионна от никъде. И да, за сайта си прав, извинявай. Правилата трябва да се спазват дори и посред нощ, когато съм супер щастлив от организирането на ново пътешествие, така че, моля, редактирай ми първия постинг и изтрий адреса на сайта.

 

Това, че е ползвал руски технологии е също притеснително. Ще трябва да се позанимая по-сериозно и да видя какво точно е свършил преди да се радвам.

 

Връзка към мнение

@Йосиф Милчов, това за европейското ми хареса катo идея. Виждам, че има мачове в Баку на 13 и 17 юни. Мен ме устройва по-скоро идеята да ида на мач на 17 юни. В тази връзка имам към теб няколко въпроса. Откъде си купихте билети? Правилно ли разбирам, че мачовете ще са изненада, защото не се знае още кой ще играе май?

Какво препоръчваш като задължително да се види в Грузия за 3-4 дни?
Идеята ми е да прекарам 4 дни в Грузия и 4 в Азербайджан, но може да направи и 3 дни в едната и 5 дни в другата страна, ако видя, че едната е по-интересна.
Имаш ли вече план за Азербайджан?

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@Crazy Horse, почвам подред на номерата.

1. Билети още не сме си взели за мача, пускат ги от 1ви декември в сайта на УЕФА. За Баку най-евтините ще са с цена от 30 до 50 евро.Ние ще сме само на мача на 13 юни, на 14 юни летим на обратно към Истанбул, отпуски няма за повече.

2. Да правилно си разбрал. Единствено се знае, че Италия са в тази група, но те ще играят и 3те мача в Рим. Чакаме жребия на 30ти ноември и ще разберем мачовете.

3. За 3-4 дни нямаш много опции. 2 за Тбилиси и 1 за Мцхета с манастирите, ако имаш още ден направи Уплисцихе, ще ти стигне и ден за там.

4. Да имам план за Азербайджан. Ще сме точно 1 седмица там. Като 4  дни задължително ще посветим на Баку и нещата около столицата. Гобустан, Калните вулкани, Янардаг и Атешгах. Останалите 2-3 дни ми се е загнездила една идея да отидем до анклав Нахичеван. Има полети от Баку, като цената им е фиксирана 70 маната на човек в посока. Общо взето това ни е плана на кратко.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@Йосиф Милчов, много благодаря за подробния отговор.

 

Цените на билетите за мачове изглеждат разумни. Сега остава да видим какви мачове ще има.

За Грузия ще те послушам. Ще остана 2 дни в Тбилиси и 1 в старата столица Мцхета. Ще наблегна на грузинската кухня така или иначе, както и на разговори с местните.

Планът ти за Азербайджан е отличен. И аз смятам да посветя 2 дни на самия Баку, а после един ден за Гобустан, калните вулкани, Янардаг и Атешгах и евентуално на четвъртия ден може да отскоча поне до Лахидж. Ако добавя още ден, ще ида и до Шеки.

Общо взето това е засега като идея.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@Crazy Horse Екстра е и твоя план. Грузинците са супер като хора и много гостоприемни, няма да останеш разочарован. Кухнята им е чудна, каквото и да поръчаш е супер вкусно и хубаво направено. Първоначалния план и при нас беше ден в Шеки и 2 дни в Гянджа, но някак ме тегли все към Нахичеван, та там ще е. Относно мачовете се надявам да хванем интересни мачове, само си представи Турция да играе мачовете си в Баку, не ми се мисли какво ще е. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ох, прекрасни страни! Ако обичаш зеленина и планини - остави азерите и си изкарай времето в Грузия. Иначе за 4 дни - два в Тбилиси, ден за Мцхета и то не остана. Ние бяхме и в Кутаиси и с такси разгледахме манастирите наоколо.

 Азербайджан - Баку и извън него Гобустан. Може и ден до Габала, много е красиво.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 4 минути , Happy_Traveler каза:

Ох, прекрасни страни! Ако обичаш зеленина и планини

Съгласен, Местия и Ушгули няма такава красота. Част от мен остана там.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Обърни внимание и разучи за пещерния град и манастирски комплекс Вардзия. Не е много близо до Тбилиси, но бил  уникален,според отзивите, които четох. Ние не успяхме да го вместим в програмата, остава за следващо ходене. А кулинарията... не съм чревоугодник, дори по чужбински заведения съм внимателна с избора на храна, за да няма беж лиске до тоалетната, но тук се разпищолих сериозно и заслужих място в дантевия АД🤣

  • Браво 1
Връзка към мнение

@Crazy Horse Направо уцели шестица от тотото, ако успееш да присъстваш на мача на 17 юни в Баку. За мен ще е най интересния мач който ще се проведе там Турция-Уелс. Атмосферата очаквам да е много яка. Спомни си какво ти казах, ако Турция играе мачовете си в Баку. 😉

Съвет, ако държиш да присъстваш на мача, започни да се оглеждаш за билети от 4ти декември. Турците 200% ще изкупят бързо местата на стадиона.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Еха, звучи интересно. Ще взема да се ориентирам тогава. Къде е най-доброто място за търсене на билети? Аз искам да съм сред турските фенове.

Връзка към мнение
преди 18 минути , Crazy Horse каза:

Еха, звучи интересно. Ще взема да се ориентирам тогава. Къде е най-доброто място за търсене на билети? Аз искам да съм сред турските фенове.

Сайта на UEFA и сайта на турския футболен съюз. Това са официалните източници от които можеш да вземеш. Също, ако имаш познати турци и те предполагам, че могат да ти помогнат чрез техния футболен съюз. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.