Прескочи до съдържание

Мексико, Филипини или Южна Африка?


Препоръчани мнения

эдравеите искам да попитам имам следният каэус пътувал съм само в европа и искам да направя почивка някаде по далече само,че се колебая между мексико,филипини и южна африка. Става въпрос эа периода януари ,февруари.

Връзка към мнение

Аз бих се съобразила с времето и какво точно бихте желали да видите. Мексико и Филипините ми се струват еднакви като плажни дестинации повече, но малар да не съм ходила във Филипините, времето по това време на годината - горещо и влажно, ми се струва неудачно, докато в Мексико и ЮА е топло и сухо. 

На мен лично ЮА не ми хареса заради голямата социална разлика между бели и черни, но пък природата, Кругър парк, животните бяха уникални. В Мексико съм ходила доста пъти на различни места и е чудесно за почивка. Зависи къде точно мислите да ходите може да комбинирате плаж с малко археологични обекти.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, Marusinka каза:

ЮА не ми хареса заради голямата социална разлика между бели и черни,

Социалната разлика в Южна Африка не е между бели и черни, а между богати, заможни и бедни, точно толкова, колкото в Мексико и във Филипините. В по-голямата част на страната през февруари е топло дъждовно лято

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
1 hour ago, домосед said:

Социалната разлика в Южна Африка не е между бели и черни, а между богати, заможни и бедни, точно толкова, колкото в Мексико и във Филипините. В по-голямата част на страната през февруари е топло дъждовно лято

Е, добре, ама един черен не видях да си пие кафето и да си гледа кефа, навсякъде бяха само обслужващ персонал. И това беше по всички ресторанти, паркове, музеи, лоджи. Само по път за Нос Добра Надежда видях чернокож да тича сутринта в един хубав квартал на крайбрежен град. А бели сервитьори имаше само в ресторанта, който ти ми препоръча, не мога да се сетя за името сега, имаше стари куфари аранжирани по бара и супер храна.

Колкото до Мексико, това е така, но просто съм по-подготвена психически, а и там ходим на море, рядко съм била в същинско Мексико да се депресирам, повечето време прекарвам в американизираните курорти като Кабо и Роки Пойнт.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ами щом вече си ходила в РЮА, то защо да повтаряш? 

Аз гласувам за Филипините, влюбена съм в това място. Невероятни плажове и няма езикова бариера.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
1 hour ago, Happy_Traveler said:

Ами щом вече си ходила в РЮА, то защо да повтаряш? 

Аз гласувам за Филипините, влюбена съм в това място. Невероятни плажове и няма езикова бариера.

Не аз, @dracon1111 има нужда от съвет. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За рюа ,ако отидем с приятелката ми сме решили да бъде в курорта сън сити ти ,като ми се струва по сигурен и е близо до нац.парк тъи като не сме от хората,които спът по палатки на сред нищото . Искам да попитам и за евтини самолетни билети от къде да купим.

Връзка към мнение
преди 29 минути , dracon1111 каза:

За рюа ,ако отидем с приятелката ми сме решили да бъде в курорта сън сити ти ,като ми се струва по сигурен и е близо до нац.парк тъи като не сме от хората,които спът по палатки на сред нищото . 

Здравейте. 

 

Да споделя, че Южна Африка има толкова луксозни лоджи насред "нищото", щото Sun city може само да им гълта праха (говоря с впечатления от дистанция), а като цена могат да са в пъти по-скъпи. Съвсем заслужено. За лоджите говоря от личен опит. 

 

Мисля, че нямате реална представа какво предлага дестинацията и затова не взех отношение спрямо въпроса - трите дестинации са безкрайно различни.

 

Може би е по-удачно да споделите какво търсите и оттам избора. 

 

Поздрави. 

 

 

Връзка към мнение

Мисля, че трите държави са твърде различни, на първо време трябва да се поинтересуваш коя какво предлага,  да избереш една от тях и после да питаш за конкретно място. 

И трите предлагат много и различни неща.  

Освен това ЮАР има визов режим за българи за което не знам дали си наясно. 

 

Ако правилно се досещам какво търсиш бих избрал Канкун или Panglao  във Филипини(най-бюджетен вариант). 

 

Цялата работа обаче ми изглежда леко наивна и несериозна.  

 

Ако конкретизираш нещата първо за себе си (интереси,  бюджет и т. н.) ,  а после и за нас,  съм сигурен че хората ще ти помогнат с готовност. 

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

И аз се въздържах да дам съвет, защото са прекалено различни трите места, които сравнявате. Не е лошо да уточните дали ви интересува море, море с all inclusive, колониални градове или сафари + вино турове. Може да се сетим да предложим и друго в този ценови клас. Все пак има някои хора във форума с големи познания и много добри разказвачи. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, dracon1111 каза:

Искам да попитам и за евтини самолетни билети от къде да купим.

това е много интересен въпрос, но преди да е ясно къде ще ходите е много трудно да се даде отговор, различен от "оттам, където ги намерите тези евтини билети"

а за това си има цял подфорум, даже два: 

https://magelanci.com/forums/forum/55-въздушен-транспорт-авиокомпании-и-летищни-трансфери/

и

https://magelanci.com/forums/forum/9-оферти-за-самолетни-билети/

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ей сега погледнах тоя курорт Сън Сити, малко като занемарен хотел във Вегас ми се стори. Ако няма да спите в някой парк в ЮА или да посетите Кейп Таун, по-добре ще е Мексико или Филипините - със сигурност ще намерите доста по-евтин и лъскав вариант.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Клоня към юар поради факта ,че разполагам с ограничено време и бюджет максимо две седмици ,като сложим времето за политите остават максимо 10нощувки затова юар ми изглежда наи добрият вариант тъи като другите две дистинации изискват повече време ,а пък и бюджета ми е около 5000лв .

Връзка към мнение

Бюджет за добри хотели и добро сафари за ЮАР от 5000 лв. на човек ми се струват не много. Определено ще са по-достатъчни за Филипините.

Връзка към мнение

С уговорката, че не съм бил в ЮАР аз бих избрал Мексико.  

В момента гледам полети до Канкун от Испания за около 350€,  но принципно редовно се намират на цена до 400€ някъде от Европа. 

Добър хотел в зона хотелиера е в границите 70-80-100€ на вечер. В самият град е доста по-евтино, но ти явно си падаш по по-квалитетни работи.

Региона предлага разнообразни активности за всеки ден и като за първо излизане от Европа всичко е много  лесно и уредено.  

Има и ол-инклузив пакети, не съм ги гледал може би са изгодни.  Във всеки случай 5000 лв.  са добър бюджет за там. 

Не мисля, че ЮАР е особено близо.

Визите също са разход,  а и винаги има вероятност да откажат някому.

 

Син Сити го свързам с Мис Свят ли Мис Вселена ли беше,  но сред миските май беше голям хит преди 20-ина години,  може и още да е. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

5000лв за две седмици за двама са много на ръба : два билета - 2к лв, 14 нощувки х 200лв = 2,8к лв, общо 4,8к . Мен ми се струва, че дракон би трябвало да поувеличи бюджета , или да намали времетраенето , бюджета няма да стигне за две седмици за нормална почивка...

Връзка към мнение
2 minutes ago, stanislavpp said:

5000лв за две седмици за двама са много на ръба : два билета - 2к лв, 14 нощувки х 200лв = 2,8к лв, общо 4,8к . Мен ми се струва, че питащият би трябвало да поувеличи бюджета , или да намали времетраенето , бюджета няма да стигне за две седмици за нормална почивка...

Може в Мексико. Ол-инклусивите в Канкун са евтини, а ако решат да разглеждат пирамиди и да пазаруват сувенири, най-много $300 отгоре да им излезе след полета и нощувките. Но 2 седмици само на плаж мен ще ме хванат лудите. 

Връзка към мнение

Имате право след дълго чудене решихме да ви послушаме и да изберем мексико също ще намалим и броя на нощувките на 10 тъи като бюджета е ограничен и сега започваме да търсим сам.билети.

Връзка към мнение

https://www.secretflying.com/posts/madrid-spain-to-cancun-mexico-for-only-e370-roundtrip/

 

Януари/февруари е евтин сезон,  вероятно цените oт София до Мадрид ще са на дъното. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.