Прескочи до съдържание

Трансфер от Орли до центъра на Париж


ZORI

Препоръчани мнения

Искам помощ!... Моля помагайте! Толкова ме измъчи този Париж, не е истина. За кои ли път казнам, че не го долюбвам. Предстой ми кацане на ORLY.Въпросът ми е най бюджетно да стигна до Beauvais.

Първи вариант на място да пробвам с Блабла директно в Beauvais

Втори вариантда стигна до Gare Nord от там с влак до Бобе

Ако остане втория вариант план - RER C

airportOrly - Pont de Rungis/ с Bus GoCparis/ + RER C/lвлак/ до Айфеловата кула, Музея D`Orsay - цена 6.35 евро.

С една дума до по централно място, размотаваме се малко около Лувъла и където ни хареса там и после на гарата. Първият ми въпрос от къде да си купя билета, не намирам онлайн, в автобуса мога ли да закупя комбинацията GoCParis+ RER C за 6,35 евро. Откъде точно се хваща този автобус GoCParis, 'че като гледам картата много нива са на ж. линии и пътища как ще изляза точно на тази спирка, където спира въпросния автобус, аз и без друго не му намирам спирката, видях само, че спира на Orly Запад и Юг. Това също не ми говори нищо, кои терминал е това1,2,3,..4 . Автобус 183 също гледам, че ходи до гарата, но най важното за мен е да закупя билет на тази цена. Този Париж ми излиза почти  половината круиз, 50 евро  трансфери и една нощувка минимум още толкова.....мммммм мразя го

Връзка към мнение

Едит - мислех, че за летище Бове става въпрос. За град Бове нямам идея, може да има някакви автобуси бюджетно. Вижте flixbus/ouibus. 

Връзка към мнение

Преди 2-3 години смениха имената на терминалите на Орли, но много хора още ги знаят като "Запад" и "Юг".

Орли 1-2 = Орли Запад

Орли 3 = нова сграда

Орли 4 = Орли Юг

 

Шатълът Go C Paris спира на 2 места на летището:

- Орли 1-2 (Орли Запад) - на ниво 0, врата 15а, спирка 7

- Орли 4 (Орли Юг) - на ниво 0, врата 47д, спирка 5

Комбинираният билет за шатъла и РЕР С може да се закупи на летището, от гише за билети за градския транспорт (пона така пише на сайта на сайта на летището, аз не съм го ползвала).

 

Автобусът 183 се взема от Орли 4 (Орли Юг) - на ниво 0, врата 47д, спирка 4

Връзка към мнение

Роца, благадараря ти много , тази информация е аз я гледах , port 15, спирка 7 какво ще значи..това изходите ли са ...и спирка 7 е номера на спирката така ли? Съжалявам, че задавам тъпи въпроси, като първия човек...от толкова гледане на летищено през мапса и толкова нива много сложно ми се видя. А това разяснение за терминалите Запад и Юг ... ..пак Благодаря!

 

Връзка към мнение
преди 5 часа, ZORI каза:

Роца, благадараря ти много , тази информация е аз я гледах , port 15, спирка 7 какво ще значи..това изходите ли са ...и спирка 7 е номера на спирката така ли?

 

Охххх, аз от Орли съм пътувала точно 3 пъти в живота си. Последният път беше през август, ама бях на летището в 6 сутринта с едно полузатворено око и с едно напълно затворено, та не си спомням много :).

Но, ако логиката на организацията е като на Роаси, на всеки терминал, има изходи към "транспортната" част - таксита, паркинги, шатъли. Те са номерирани (т.е. Porte 1, 2, 3 и т.н.). След като намерите портата (вратата 15), и сте на нивото на улицата, потърсете да видите дали няма да видите автобусни спирки (с или без навеси). Те също би трябвало да са номерирани.

Също така, както на всяко летище, има и указателни табели "Bus", "Shuttle", "Orlybus", "Suburban trains" (демек РЕР) и т.н. Ориентирайте са към автобусите, би трябвало да ви заведат на правилното място.

  • Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към мнение

така си го и представях и аз...ще каже човек, че на летище не съм кацала...но признавам много сложно ми се видя от виртуалната разходка...

безкрайно  благодаря! 

Връзка към мнение

@Роца, ти си истинско съкровище за този форум. Всеки път с търпение, подробност и  точност успяваш да напътиш объркания магеланец. По твоите инстукции направо излязох от Орли без виртуални карти🙂

👏 за начина, по който обясняваш🙂

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към мнение

Здравейте. Благодаря на Рода за разясненията за терминалите. Ще кацна на Орли терминал 2, а трябва да излетя от терминал 3. Идеи как най- бързо да го направя. Извинявам се за вероятно тъпия въпрос, на който вече може би е отговаряно или е очевиден при преглед на картата. Дни след това ми предстои трансфер от Орли до летище Бове. За там вече прочетох някои неща. Благодаря ви.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 32 минути , Маги каза:

Ще кацна на Орли терминал 2, а трябва да излетя от терминал 3. Идеи как най- бързо да го направя. 

Според мен, пеша. То не знам дали има и шатъл между отделните терминали, както е на Роаси.

Терминалите са един до друг и разстоянието е малко (така, като го гледам на гугъл мапс е около 100ина метра), а и самото летище е с човешки размери (горе-долу като софийското)

plan-aeroport-orly-v5.jpg?sfvrsn=91c3ecb

преди 8 часа, ДиянаВ каза:

@Роца, ти си истинско съкровище за този форум. Всеки път с търпение, подробност и  точност успяваш да напътиш объркания магеланец. 🙂

☺️ Благодаря, ти!

Между нас казано, аз все се страхувам, че винаги влизам в страшно много подробности и съм твърде обяснителна, което може да е досадно за четящите 😂

  • Браво 1
Връзка към мнение

Благодаря, Роца! Наистина съкровище за форума. Писах, пътувайки в метрото. Сега го погледнах и аз на картата. Нямам много време между двата полета и ми е важно да не е далеко. Ако стигна дотам, защото преди това имам прекачване в Ница🤣. Благодаря отново за отзивчивостта и не мисля, че подробностите са излишни, особено за по-неопитните.

Връзка към мнение
На 26.11.2019 г. в 8:11, Маги каза:

Здравейте. Благодаря на Рода за разясненията за терминалите. Ще кацна на Орли терминал 2, а трябва да излетя от терминал 3. Идеи как най- бързо да го направя. Извинявам се за вероятно тъпия въпрос, на който вече може би е отговаряно или е очевиден при преглед на картата. Дни след това ми предстои трансфер от Орли до летище Бове. За там вече прочетох някои неща. Благодаря ви.

Маги, ще споделиш ли после  този  твой трансфер  Орлу- Бобе. Че на мен ми предстои тази гимнастика през декември

 

Връзка към мнение

Аз ще пътувам през февруари. Фичо и някои други магеланци споделят няколко възможности за трансфера Орли -  Бове. Ще потърся темата и ще ти пратя, но сега нямам възможност.

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Трансфера е възможен-направих го по следния начин-самолета  ми пристигна около 10.50 ч -излизане от самолета-паспортна проверка-тоалетни около 1 ч-следваме табелките за бусовете и стигаме до стоянките-мисля че се казваха BUS_DIRECT-това са шатълите до Триумфалната арка-13 евро билет от автобуса-има две спирки и третата е на Триумфалната арка-пътуване около час и нещо.Спряхме да хапнем и продължихме пеша около 10 мин до  Porte Maillot -поради ремонт има табелки които насочват към шатълите към Бове-пътувахме около 2ч.пристигнахме около 17ч. навреме за полета ни до България-това преди Коледа в условията на транспортната стачка

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.