Прескочи до съдържание

Транспорт Китай, Hangzhou


Препоръчани мнения

Здравейте!

Как се оправяте по улиците на Китай? Чета в нета, че гугъл мапс не работи там :(. По принцип когато си правя план какво да посетя си набелязвам местата на картата. После като избера посока и ми казва с какво да отида, кой автобус или метро да хвана. В случая обаче не знам какво да ползвам. Четох във форума въпросите за транспорт обикновенно са за междуградски с влак или самолет. Но за придвижване в града не намерих.

 

Та това което ме интересува е:

1. как да се ориентирам в града;

2. каква карта да ползвам;

3. придвижване с автобус, такси, метро;

 

Мобилни програми в помощ на горните точки има ли, които да не са само на китайски 🙂

 

Смятам да пътувам до Тайпе с троен билет. На отиване Рим -> Тайпе и на връщане Тайпе към Hangzhou за 5 дена, Hangzhou -> Рим.

Връзка към мнение

Ханджоу не е голям град (според китайските класации)  така, че можеш да направиш следното:

Тъй като почти всичко е блокирано, ти трябва VPN - докато бях в Китай, аз лично ползвах WangVPN, Melon VPN (Най-често), WIndscribe и др. ЕxpressVPN , който се води добър - го блокираха в началото на ноември официално, сега в момента не знам дали работи.

За картите - maps.me е твоето приложение - работи безотказно, оффлайн , единственото което ти трябва е да си свалил преди това карта на града/провинцията, която искаш да видиш. Положителното е, че тази карта ти дава и китайските имена, което е много важно.

Набелязваш 5-8 места, които искаш да видиш и няма да имаш проблем.

Метрото e удобен и евтин вариант ( metroman или metro china subway са приложенията) - работи ок, оффлайн и също може да помогне в случая. 

Цените на еднопсочните билети са от 2-6CNY(RMB) - 10cny са около 2.50лв.

Трябва ти offline преводач, тъй като езиковата бариера е страшна, и са много малко хората, които говорят английски - Google translate offline, baidu translate и др. подобни.

Картите, които има в Китай в туристическите центрове  обикновено са на китайски, и не ти вършат много работа, освен чисто визуално да се ориентираш.

Независимо, че имат 5G мрежа, wifi e трагичен,  и почти няма по улиците, т.е. не можеш да се възпозлваш кой знае колко.

Такситата са удобен вариант, тъй като са евтини , имат начална такса 6-9CNY и после отчитат на неясен прицнип - в твоя случай, Ханджоу е не голям град, и таксито не би трябвало да ти излезе повече от 10-15CNY то единия до другия край на града.

Това се сещам на първо време, ако изкочи още нещо ще допиша. 🙂

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.