Прескочи до съдържание

Планове за Иран


muchachote

Препоръчани мнения

преди 7 часа, Tisho каза:

Застраховката ти я правят там - 14 (или 16) евро. Формалност е. Аз (въпреки, че ме посъветваха!) си направих тук. Изгорях с 20 лв. Искат списък с хотелите (тоест програма) в които ще отсядаш и телефоните им (особено на първия, тоест за първата нощ!). Аз се обърках, защото ги имах само в телефона си, и той естествено заби точно тогава. Оправи се де, обаче се поизпотих. Последно пича ме пита дали имам някакви приятели в Иран. Казах, че нямам, но със сигурност ще си намеря. Той се ухили, и каза "Добре дошли в Иран..."  Мисля, че  е по-скоро формалност, както и застраховката, но все пак аз съм просто един обикновен турист, та те (със сигурност добре обучени) го разбират веднага!

 Успех и задължително отивай!!!

А как пътува от град в град? Може би с влак? На какво ниво са им жп превозите?

Връзка към мнение
преди 5 минути , Nevena каза:

Тази година направихмв второ ходене и  си извадихме визата на място,докато плащах дойде един господин който държеше паспоруоте ни и ни привика на разговор,пита защо пак посещаваме Иран,за колко дена ,къде сме ходили първият път,къде ще ходим сега всичко си записваше прегледа по 100 пъти паспортите .Видя ни и визите от Йордания(резидент) зададе и въпроси  точно какво правим там ,ходили ли сме до Израел и.т.н

така някокко пъти и накрая каза да чакаме ,върна се след 5 мин и бяхме приветствани с усмивка и "добре дошли".Забелязах че една млада германка също идваше за втори път и я пипитаха абсолютно същото и нея я пуснаха.Явно това е процедура  ако сне си за първи път там.При първото пътуване нищо не ни попитаха.

За тези който все още се притесняват да отидат там ще кажа ,че не е страшно ние и двата пъти бяйме  с детето

Заминавам май другата година. Тези дни ще купя билетите от Пегасус.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 1 час, Lorette каза:

И аз ще ходя, но другата есен, а билети за октомври 2020 още няма.

Напротив билети за октомври 2020 има налични в Pegasus и то на много добра цена.

Screenshot_20191115-155845_Pegasus.jpg

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
На 15.11.2019 г. в 6:27, muchachote каза:

А как пътува от град в град? Може би с влак? На какво ниво са им жп превозите?

Автобуси! Пътувах 3 пъти с автобус. Два пъти с V.I.P, и веднъж с обикновен. Разликата в цената не е голяма, обаче ВИП-а е с такова качество, че ... Повечето са чисто нови, седалките са по-малко, и могат да стават почти на легло. Има екран (ама менюто рядко е на английски), място да си заредиш телефона (!), и... безжичен интернет! В нощния автобус от Есфахан за Шираз интернета беше най-добрия за цялото ми пътуване в Иран! Освен това в цената е включена вода и чай/кафе в неограничено количество, както и сандвич (за нощните автобуси) и дребен сладкиш в дневните. Някой от пътувалите из Иран(мисля Оги) беше казал, че "автобусната мрежа там е мечта за пътешественика"!

 А от Язд до Техеран (около 700 км) пътувах с влак, който се оказа също на топ ниво, при това взе разстоянието (равно на Варна - Сандански) за 6 часа...  Всичките тия преходи (и с двата вида транспорт) бяха със средна цена около 10 - 12 лв (не евро, ЛЕВА)

 

Но тоя отговор май не е за темата с визите...

IMG_20190904_225448.jpg

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Ние пътувахме Шираз - Бандар Абас, нощен автобус, около 700 км май беше разстоянието - 4 евро, ВИП автобус с всички гореописани екстри. Между другите градове си наемахме трансфери, за да разглеждаме по пътя. За трима беше средно по 13 - 15 евро . Едното момиче от нашата група искаше да пътува сама по част от маршрута и се оказа, че няма свободно място за автобус Исфахан - Шираз, наложи се да пътува сама с такси, беше нещо като 30 - е евро за 500 км. Междсу градовете (поне големите) може и със споделени таксита, стига да знаеш откъде тръгват.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Привет! Имам въпрос към ходилите в Иран. От коя автогара в Техеран трябва да взема автобус до Шираз? Как е името й? Опитвам се да си изготвя някакъв план.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.