Прескочи до съдържание

10 дневен тур в Мароко през април 2020


Valery

Препоръчани мнения

Здравейте,

планирм пътуване за 4-ма проятели до Мароко през април, за да се въползваме от почивнит едни около Великден ( всеки ден отпуск е ценен). Вече имаме купени билети за периода 15-26 април 2020 с кацане в Маракеш и отпътуване от Танжер т.е. разполагфаме с 10 пълни дни, които искаме да оползотворим максимално. Планираме да наемем кола от Маракеш, която да върнем в Танжер, а по-долу поствам примерният ни маршрут за сега:

Ден 1  17.04.2020 - Маракеш

Ден 2- Маракеш/ или водопадите Узуд

Ден 3 Маракеш – евентуално водопадите Узуд (160 км, 2,5ч) Аит-Бен-Хадду и Уарзазат (от водопадите до Уарзаат е 212 км – около 4, а без вдопадите от Маракеш също е 4 часа). Нощувка в може би в Аит-Бен-Хадду преди или след като разгледаме Аит-Бен-Хадду и Уарзазат в зависимост кога успеем да стигнем ( с или без водопадите)

Ден 4. Разглеждане ако нещо не сме успели да видим от Аит-Бен-Хадду или Уарзазат и пътуване към  Мерзуга през каньонът Дадес ( път 6 часа – 400 км). След обяд/привечер тур с камили, каране на бордове по дюна, залез Erg Chebbi sand dunes, вечеря и нощувка. Примерен тур съм си харесала тук

https://www.morocco-excursion.com/Camel-trekking-in-Morocco.htm#merzougaovernight

Ден 5: За сутринта да потърся разходка с бъгита и после  пътуване към Фес – 500 км, 7 часа, нощувка във Фес

Ден 6: Фес

Ден 7: Фес-Рабат – Казабланка (300 км, 3,5 часа) нощувка в Казабланка може би

Ден 8 Казабланка – Шефшауен (400 км- 5 часа). Може би нощувка там?

Ден 9 Шефшауен – Танжер (колко 2,5 часа =120 км)

Ден 10 Танжер

Ден 11 – сутрешен полет

Общо около 2100 км и 32 часа път за 10 дни. Най-долу в поста съм сложила картата на пътуването.

Километрите не са малко, но не ни плашат, обичаме да пътуваме по света скола, а пък сме и четирима шофьори и не на последно място някакси не ни се иска да изключваме нищо от нея. По принцип Казабланка изглежда като "трън в петата" на целият маршрут, но част от нас искат да я видят.

Пиемем съвети относно програмата, препоръки за места за нощувка и всичко друго.

Моля и за съвет от къде да потърся разходка с бъгита из пустинята. Може и някакъв общ тур с камили, бъгита, залез, нощувка/ изгрев и т.н... Тура който съм сложила в линка по-горе за сега ми е примерен.

Благодаря предварително!

image.png.1b5c4e85f7b75534f84e346a5b6d265f.png

 

Връзка към мнение

ако ме питате отделете повече време на Мекнес и нощувайте в Рабат ...Казабланка не си струва усилието...

за мен Казабаланка беше разочарование ...мръсна и не приветлива...Има една джамия , една католическа катедрала и един площад...

славата от филма е отдавна отминала...

Връзка към мнение
преди 29 минути , giafil каза:

ако ме питате отделете повече време на Мекнес и нощувайте в Рабат ...Казабланка не си струва усилието...

за мен Казабаланка беше разочарование ...мръсна и не приветлива...Има една джамия , една католическа катедрала и един площад...

славата от филма е отдавна отминала...

 

Подкрепям за Казабланка.  То и в Рабат няма кой знае какво.  Маракеш и Фез са интересните градове според мен.  Има едни римски руини близо до Мекнес - Volubilis - които са интересни и си струват отбивката.

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте,

след вашите съвети и промяна в един от полетите, който съкращава престоя ни в Мароко, модифицирах малко програмата. Новата програма е:

Ден 1&2  17-18.04.2020 - Маракеш, наем на кола на 18 .04. вечерта или на 19.04. сутринта и връщане в Танжер след 7 дни.

Ден 3  Маракеш-водопадите Узуд-Маракеш

Ден 4- Маракеш-Аит-Бен-Хадду и Уарзазат

Ден 5- пътуване към  Мерзуга през каньонът Дадес ( път 6 часа – 400 км). След обяд/привечер тур с камили, каране на бордове по дюна, залез Erg Chebbi sand dunes, вечеря и нощувка.

Ден 6: пътуване към Фес – 500 км

Ден 7: Фес

Ден 8: Фес-Шефшауен

Ден 9 Шефшауен-Танжер (колко 2,5 часа =120 км) и на другия ден сутринта отпътуване от Танжер.

Имам няколко конкретни питания и чуденки и ще се радвам на вашите съвети:

 

- Можете ли да ме посъветвате къде ще е е по-добре да нощуваме: в Аит-Бен-Хадду и Варзазат?

- А как се посещават филмовите студиа във Врзазат? Никъде не им намирам сайт с условия за турове, цени?

- Моля, ползвалите кола под наем за съвет как се справяте с франшизата? До тук за всички коли, които намерих през различни сайтове виждам, че има самоучастие в порядъка 10 -14 000 дирхама, което хич не ми се нрави. До сега сме ползвали няколко пъти коли под наем, но все в САЩ и никога не сме имали никакво самоучастие. Идея от къде да вземем кола без самоучастие или застрахвока, която да го покрие?

- Полседният ми въпрос е необходимо ли е да си купуваме билети за градините Мажорел и берберския музей в Маракеш предварително или може и на място? Някой от другите музеи в Маракеш може ли да препооръчате или няма нещо, което да си струва.

 

Връзка към мнение
преди 38 минути , Valery каза:

- Полседният ми въпрос е необходимо ли е да си купуваме билети за градините Мажорел и берберския музей в Маракеш предварително или може и на място? 

 

Не е необходимо предварително купуване на билети. Има опашка на касите, но върви бързо. Лявата каса е за посетители с малки деца, хора в неравностойно положение, туристически агенции. Но пренасочваха и към нея при голям наплив. При късмет и документ/бадж, че си от туристическа агенция, може да те пуснат безплатно 😀

Аз имах по-големи очаквания от Мажорел. Нещо не ме грабна.  Имах чувството, че някаква част е затворена. Много малка площ, еднотипни растения.  Съжалявам, че нямах време да разгледам градините Менара. Но всяка вечер бях на Джема ел Фна. Уникално място от звуци, колорит, хора от друга епоха. Липсва ми. 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

С огромна тъга днес отказах всички резервации за риади, както и за колата под наем. Надявам се Раян да отменят някаква част от полетите ни. Ако ли пък не, ще се възползвам от опцията за промяна на полетите за април, която пуснаха днес и ще сменя  за някакви есенни дати. 

Тъжно ми е, дали защото го чаках с ограмно вълнение или заради цялостната обстанавка в световен мащаб, ....но ми стана ммого тъжно след като отказах всичко 😔

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.