Прескочи до съдържание

Как да стигна до Санкт Петербург?


Alexander

Препоръчани мнения

След като бях пуснал тема с питане за билети до Петербург и Москва, решихме, че ще пропуснем Москва, визата и пътя между двата града и искаме да идем само до Санкт Петербург.

Бях направил план през Данск, с автобус до Калинград и след това самолет до Санкт Петебрург. След това понеже исках да посетя Минск започнах да мисля нови планове  и вчера цял ден съм се ровил и търсил полети за юли месец и бях стигнал да купувам и случайно разбрах, че не може да се каца в Минск от Русия без виза и всичко пропадна на финала, пак добре, че не купих билетите, гледам, че визата за Беларус е 150лв и всичко щеше да излезе през носа.

Маршрута беше София-Бергамо-Талин, нощувка в Талин и с вечерен автобус до Санкт Петербург.

Връщането беше през Минск за 22 часа до Киев и след това София. Дори без трикове цената беше 200-210 евро общо или със сигурност под 200евро дори само с еднократно минаване по някоя от схемите.

 

Ще може ли някоя идея за достигана до Петербург? Най-добрият вариант е с посещение по 20-24 часа на някои от  съседните Рига, Талин, Вилнюс, Калинград, но най-вече ми се иска да вмъкна Минск.  В момента най-евтино се достига до Минск от Вилнюс поне в едната посока може да се използва. Гледах най-различни комбинации с минаване през Бергамо, Виена, Гданкс и др, но все някъде цената скача драстично. Целта ми е да се съберем около  200 евро на човек, бях го направил вчера с вкарването на Минск на връщане, но явно е невъзможно. Не искам да има кацане през нощта, както Уиз каза в Санкт Петербург от Лондон.

 

 

 

Връзка към мнение

Ти нямаше ли планове за Русия през април или аз бъркам :)Все още ми се струва рано за билети,защото доста полети не са заредени в лятното разписание,цените на тези,които са заредени са високи, може да променят и разписанието.А и още много нови схеми за намаление ще излязат,надявам се.Миналото лято и аз гледах полети до Минск.Понеже не си дал конкретни дати или период на престой давам само идеи :)Например - полет до Киев с Раян,от там с UIA или  Belavia до Минск.От Минск най-евтиният полет,който намериш до някоя балтийска република.Миналото лято имаше някаква промоция,цените на Белавия бяха наполовина, Рига - Минск беше 20-30 евро еднопосочно. После до Талин с автобус,пак с автобус,както си го планирал до Петербург.

Или пък от Киев летиш двупосочно до Минск,може и за един ден да го разгледате с Белавиа или UIA и да се върнете в Киев и от там UIA до Петербург.За момента няма как да се докарат цени около 200 евро,но има време.Украинските авиолинии дават много вариати,но не са евтини,а и все още не са си заредили лятното разписание.Мисля си,ако зададеш полет Минск-Санк Петербург,задължително ще ти дадат маршрут през Киев,а в този случай вероятно изпълняваш условията на електронната виза.Същото би станало с Air Baltic - ще те прекара през Рига.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Имах, но се смениха, а от преди малко и Минск отпада, понеже ще се ходи вероятно  отделно в този град по Великден, взех си билети до Киев и ако изскочи някое намаление на Белавия ще го постетим. Ще чакам, защото при тях цените са еднакви за след седмица, месец и 6 месеца.

 

Та последно  за юли най-добре ще е да намеря нещо  на един билет от София до СП или с минимални разходки и престои.

Връзка към мнение
Йосиф Милчов

Защо не пробваш юли месец с полети през Варна или Бургас до Санкт Петербург, със сигурност може би ще намериш за под 200 евро двупосочен. Провери също тези сайтове за връзки и билети до Петербург. Виж тук и тук.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мои приятели пътуваха до Кьолн с Ryanair, a от там с руската “Победа “ до Петербург. Бяха хванали някаква промоция и билетите излизаха под 150 € . Полетите бяха с удобни часове. Не знам как ще е тази година, но нищо не пречи да се следи. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 2 часа, iMari каза:

да се върнете в Киев и от там UIA до Петербург.

Горното е невъзможно, понеже никоя украинска авиокомпания не лети до руски град, също и никоя руска авиокомпания не лети до  украински град.  До Петербург най- бюджетното пътуване може да бъде  в периода 1-15 юни с чартър от Варна/Бургас за 30-40 евро и връщане за 130-150 евро. Връщането да се надяваме да падне до 90-110 евро, ако започнат да летят по-активно лоукост компаниите  до Санкт Петербург след 2-3 месеца.

Връзка към мнение
преди 15 минути , epetkov каза:

Горното е невъзможно, понеже никоя украинска авиокомпания не лети до руски град, също и никоя руска авиокомпания не лети до  украински град

Намерили са начин 🙂Което пък подсеща да се проверят полетите на Finnair от Хелзинки.До Хелзинки лесно се стига през Виена с Лауда.

 

image.png.4a60395a721953d5f1e8a27718e85367.png

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 18 минути , dimitrov6 каза:

От Будапеща има с Wizz за 220 лв еднопосочен.

Хаха. Аз го купих този билет за лудата цена 180 лв ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ, но още през септември. Тогава беше на прИмоция.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Над 200 евро не мисля да дам и то от София. За 20-30лв по-малко на човек няма да ходя до Варна или Бургас.

И сега има за 270 евро с турците, без схеми през Будапеща, през която излиза дори повече.

За това и аз също мисля, че около или малко над 200 евро е съвсем нормална и очаквана цена.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 16 минути , iMari каза:

Намерили са начин

В пазарната икономика винаги се намира начин да се заобиколят политическите ограничения. Хелзинки е добър вариант. През лятото до там летят на добри цени Norwegian от Варна и Бургас. Вярно е, че не може да се продължи след това с влак за Санкт Петербург, но може с автобус.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 7 минути , epetkov каза:

В пазарната икономика винаги се намира начин да се заобиколят политическите ограничения. Хелзинки е добър вариант. През лятото до там летят на добри цени Norwegian от Варна и Бургас. Вярно е, че не може да се продължи след това с влак за Санкт Петербург, но може с автобус.

И за без пари, около 300 евро само.

Връзка към мнение
преди 2 минути , epetkov каза:

Винаги човек може да попадне на пикови дати 🙂

Пиковите са доста повече.

 

Ще чакам и ще дебна, ако изпадне нещо до 200 ще ходим.

Някак си над тая цена не бих  платил за полет в Европа.

Връзка към мнение

От Хелзинки и май от Талин има редовни фериботни линии, където се качваш вечерта и на сутринта си в Санкт Петербург като например тези: https://stpeterline.com/

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, saved_ каза:

От Хелзинки и май от Талин има редовни фериботни линии,

Този вариант не е подходящ за @Alexander

, защото надхвърля бюджета му от 200 евро.

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Забравил съм да актуализирам темата.

Бях решил да не давам повече от 200евро, но в крайна сметка билетите ги взех за по 100 евро на човек -директни от София с Уиз. Друг е въпроса, че реално дадох доста по-малко, защото имах точки.

Та началото на юли ще се ходи.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.