Прескочи до съдържание

Първомайско европейско трипче - предложения за маршрут


Mamas

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци,

Обмислям първомайско европейско трипче между 01.05 и 10.05, като пътуването ще е с автомобил и единственото задължително и букнато вече е 08.05 - 10.05 - Будапеща за началото на Джирото. Поради пролетните температури предполагам, че по-високите Алпи ще са още снежни.  Правихме подобно пътуване: Клагенфурт, Кицбюел, Оберамергау, Бормио, Кортина д'Ампецо с преминаването на култовия Пасо Стелвио.

Та ... събирам идеи за места за посещение, не са задължителни по-големите градове, защото повечето сме ги обиколили, предпочитам малки, китни градчета или селца, езера и пр. подобни на изброените по-горе.

Връзка към мнение

Не ви е много на път, но внезапно се сетих за ето това: Spreewald, из източните части на Германия. Ходила съм преди много много години, (срам ме е да кажа колко), имаше разходки с плоскодънни лодки, лодкаря ги управляваше с прът, подобно на годнолите из Венеция, ... приятно място, определено.

Сега  виждам, че съм ти дала линк към зимната версия на сайта, но в дясно има едно зелено "бутонче", да хвърлите поглед на летните възможности.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Да завъртиш през Босна, Хърватия, Сърбия? При 10 дни и при положение, че сте минали през Алпите и Доломитите ми се струва като най-достъпния регион да се фокусирате. Друг вариант е Румъния с Трансилвания, но там не мога да се изкажа от личен опит. 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

И аз така си мисля, и защото е ранна пролет и може в по-високите части да не е много добро времето. Преориентирах варианта към езерата Комо, Маджоре и Гарда за по 2 дни и след това през Марибор покрай Балатон ... 😉 езерно някак си. Само на Комо в Беладжио и Комо сме били за един ден, така че ще се води нова дестинация.

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.