Прескочи до съдържание

Пътуване до Израел и Йордания


Препоръчани мнения

Интересува ме пресичането на границата при Аленби, Кинг Хусейн.

Пътувам със семейството си . Ще кацнем в ТелАвив, от там ще вземем кола под наем, но ще трябва да я върнем пак там. Поне аз не открих друг вариант. Как да стигнем до Аман ? Някой правил ли е този преход ? От ТелАвив до Аман ?

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

 

Да , моля. През Jordan River четох ,че се стига с такси до Аман , но това са около 100 км. сигурно ли е , че ще има такси и колко ще ни струва ? Другото ми питане е ще можем ли да преминем  с Jordan Pass  

Връзка към мнение

Първо ползвахме  влак от летището на Тел Авив до Хайфа /Hashmona/.Горе долу на всеки час  минаваше такъв влак.На перона имаше машини за билети и  сравнително лесно  си купихме  подходящите такива.Пътувахме около час. След като излязохме  от  гарата на Хайфа /Hashmona/, питахме едни въоръжени непълнолетни момчета/доста от тях се мотат около гарата/   къде спира автобус 331 до Назарет.Спирката се намира точно пред самата  гара. Мисля че имаше и още  няколко автобуса, който също  пътуват до Назарет. Горе долу стигнахме за около 90 минути-имаше доста спирки по пътя.

Ние лично си направихме една нощувка в Назарет за да може да разгледаме и рано сутринта, на следващият ден хванахме автобус Назарет-Аман.Пътува се 5 часа, защото се минава през Ирбид,но пък ни беше интересно. Билети си купухме предварително онлайн ето от тук  ,където   ще намериш подробни обяснения за пътуването,цени,дати,визи и т.н.През КПП-то  си влязохме с Jordan Pass, като не забравихме да си  напазарим няколко високоалкохолни шишарки от безмитния.

В Аман автобуса спря на една импровизирана автогара.Веднага  разни хора започнаха да ни предлагат транспорт под всякаква форма и до къде ли не .Ние обаче в автобуса се запознахме с едни локални типове и те ни помогнаха да си спазарим такси до хотела на доста добра цена.

После  нощувахме в Аман,взехме кола под наем на сутринта  ,направихме 7 дена обиколка на Йордания, върнахме колата в Акаба и влязохме пак в Израел,Ейлат.От Ейлат взехме автобуса до Йерусалим,мотахме се няколко дена там и си излетяхме пак от Тел Авив.

Общо взето  Тел Авив/летище/-Аман/хотел/ излезе не повече от 50 USD на човек, а по път може да се разгледа Хайфа и Назарет.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.