Прескочи до съдържание

Пролетната ваканция в Нидерландия - 10 дни


.♥.Fancy.♥.

Препоръчани мнения

Здравейте, 

Имам леки трудности как да структурирам маршрута за 10, почти 11 дни в Нидерландия. Билети имаме до Айндховен 10-20.04.2020 г. Като на 20-ти пътуваме с Раян вечерта. Една от основните цели е парка Ефтелинг заради десетгодишната. Най-логично ще е веднага след кацането да отидем в парка и да отделим първите два дни за него. Но ми се иска да избегна лудницата покрай католическия Великден и най-подходящи от тази гледна точка ще са някои от дните 14-17.04. Планирам Хага, Делфт, Амстердам, Кукенхоф, Kinderdijk, Zaanse Schans, крайбрежието Волендам и други, и може би Гитхорн. Освен това видях още един парк Walibi Holland за който не знам нищо, но ако е хубав, дъщеря ни ще е шастлива. 

Обичайно взимаме кола под наем и разделяме маршрута на няколко спирки за пане, като от всяка прави къси еднодневни маршрутчета наоколо. В случая изпитвам трудности, защото се чудя в Амстердам дали ще намеря хотел с паркинг и доколко е удачно например от там да обиколим с колата Кукенхоф и околните мелници и селища. А и датите за Ефтелинг разкъсват пътуването.

Ще се радвам да ме посъветвате как да структурирам маршрута. А и ако има друго нещо интересно за посещение, също ще ми от полза. 

Благодаря!

Връзка към мнение

Въпрос на сметка е, но смятам, че колата ще ви излезе най-евтино като цяло, защото сте трима. Иначе същия маршрут може да се направи и с обществен транспорт, но както паркирането е скъпо, така и влаковете също са скъпи. Т.е. според мен си вземете кола, а за Амстердам и евентуално Хага може да видите да ползвате park and ride. В пътеводителя за Амстердам съм писал подробности за park and ride. 

 

Със сигурност и за посещения на места като Keukenhof, Kinderdijk и т.н. колата е голямо удобство. Просто имай предвид, че скрития капан ще са таксите за паркиране, грубо го смятай около 2 евро на час. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря! Паркирането ме плаши единствено в Амстердам, но принципно сме свикнали да плащаме за паркинг и в Италия, и във Франция. 

Драмата ми е по-скоро да структурирам маршрута, така, че да няма връщане и излишни тегели. 

Връзка към мнение

Добри новини/Лоши новини 🙂

 

Добрите са, че като цяло разстоянията са малки, т.е. не трябва да се разкъсваш в 5 различни бази - изброените от теб неща спокойно се обикалят с една база в Амстердам или региона и една в Делфт/Ротердам/Хага. Лошите са, че задръстванията в час пик може да са брутални. 

 

Вече за това какви хотели ще изберете идва и другата дилема - по в центъра на градовете са повече хотели с дух и атмосфера, но със скъпи или направо липсващи паркинги. В покрайнините може да се намерят прилични хотели с паркинг и с лесен достъп до магистралите, но пък са малко тип Ibis. Трябва да прецениш кое ви е по-важно.

 

Ако искаш да си оптимална може да завъртите кръгче Айндховен - Делфт/Ротердам/Хага - Амстердам - Айндховен. Или обратно. Но най-голямата дистанция, която може да изминете в тази зона е преко сили 100-150км. Т.е. дори да се наложи да дублираш някоя отсечка не е драма, дори да се базирате само в Хага от там до Амстердам е под час извън час пик, а Кукенхоф също е близо. 

Връзка към мнение

Понеже в момента съм в Амстердам (служебно) и всички сме настанени в хотели около гара/спирка RAI: паркинги има колкото искаш, на хотелите наоколо и Q-park, който е обществен, покрит, платен паркинг. От тук връзки за центъра на града - трамвай, метро и влак (каквото човек предпочита). Вярно е, че хотелите не са от най-евтините, но поне е удобна точка за оставяне на кола и разглеждане.

Връзка към мнение
  • 2 години по-късно ...

Моля, препоръчайте хотел близо до Ефтелинг. Тези в парка са ми много над бюджета. Без кола сме, така, че търся хем да е близо, хем да е ефтино, хем да е прилично (ха-ха-ха)

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.