Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 11 минути , slujitel каза:

Е как да ти обясни,  като просто се заяжда?

Бе де да знам, може да вижда нещо дето аз не виждам.

Иначе наистина ми е интересно на един ваксиниран какво му допринесе сертификата .

На неваксинираните имам наблюдение че преди показваш хартийката и минаваш за секунди. Сега предполагам ще е същото - показваш кода( като проработи сертификата за тестванията) , сканират и пак минаваш.

Та за това питам де.

ПП. И за да не реши @stanimir, че се заяждам - не. И не отричам ни ваксини ни тестове с питането ми . Само се опитвам да разбера разликата преди-сега и въпроса ми е към него, защото то ни го честити.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Който не работи 🤣🤣 като избереш опциятя изледван може ли да ми каже някой как продължаваш след като полето за НРН на ваксината седи и не мога да го прескоча?

7953B8D3-02D0-44A7-B605-EA52595AEA56.jpeg

Ако имаш в предвид, че не знаеш кой е твоя НРН, и аз не го знаех. Звънях на някакъв тел. на РЗИ и по име и ЕГН ми го дадоха. Не помня обаче на кой тел. звънях...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Яничка каза:

Ако имаш в предвид, че не знаеш кой е твоя НРН, и аз не го знаех. Звънях на някакъв тел. на РЗИ и по име и ЕГН ми го дадоха. Не помня обаче на кой тел. звънях...

Не. За тестваните не би следвало да има НРН. Към момента е само за ваксинираните.

Връзка към коментар

Сега не ми става ясно нещо. Нашите сертификати са от европейските, но са качени на телефона (имаме и разпечатан вариант). Утре летим обратно за БГ - трябва ли и някъде другаде да ги качим? Като сканират кода, не може ли да го сканират от телефона или от разпечатката? 

Връзка към коментар
преди 9 минути , DaBo каза:

Сега не ми става ясно нещо. Нашите сертификати са от европейските, но са качени на телефона (имаме и разпечатан вариант). Утре летим обратно за БГ - трябва ли и някъде другаде да ги качим? Като сканират кода, не може ли да го сканират от телефона или от разпечатката? 

Сутринта дамаата от РЗИ която проверява на Кулата каза , че техния таблет най-добре чете QR кода на сертификата от хартиена разпечатка. Така че не мисля че има какво още да направиш - имаш го и на хартия и на телефона, пък на кой както му е удобно да го чете или гледа.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, chandni каза:

Като стана дума за his.bg, снощи влизах и ми направи впечатление, че са премахнали опцията за вадене на сертификат с КЕП и са оставили само новата - с Национален Референтен Номер, Е може ли такава малоумщина? Хубаво, че въвеждат нова опция за оторизация без КЕП, ама защо трябваше да премахват КЕП-а?

При мен опцията съществува, но може би защото във фаворити съм запазил директен линк към "вход с КЕП"

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , bibi каза:

Не. За тестваните не би следвало да има НРН. Към момента е само за ваксинираните.

За ваксинирани говорех. Не съм обърнала внимание, че @Ivkoпита за тествани.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може да е ставало дума в предходните страници - моето питане е Националния референтен номер го издава лаборатория ли, в която ще си направя тест?

Доколкото разбирам и passenger location form остава, или вече престава да бъде изискване, след като има този прословут сертификат?

Връзка към коментар
преди 27 минути , Радо каза:

Може да е ставало дума в предходните страници - моето питане е Националния референтен номер го издава лаборатория ли, в която ще си направя тест?

Доколкото разбирам и passenger location form остава, или вече престава да бъде изискване, след като има този прословут сертификат?

PLF-a си е PLF, едното няма връзка с другото, или по-точно в едното попълваш, че влизаш с другото 

п.с. той вече си е точно "за да те следят" (буквално това му е името), за разлика от чипа в рамото 😉 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

който е с ваксина Модерна (за @Duke се сещам), от утре ще е добре да си изтегли отново ЕС-сертификата, добре че @bibi писа за онова приложение, с него като сканирах "разбрах", че съм с Comirnaty, а после и две други европейски официални приложения - германското и люксембургско, потвърдиха, от което стана ясно, че грешката е при кодирането, а не при декодирането, а всякакви несъответствия между хартиен документ и цифрови данни биха дали основание за съмнение в автентичността на документа

та, с малко офанзива насам-натам, това е отговорът от преди малко

Спойлер

Здравейте отново,

След направен анализ, проблемът с визуализирането при сканиране на сертификатите на хора с поставена ваксина Moderna, е идентифициран. Техническият екип на компанията ще направи необходимата корекция.

Считано от утре, 03 юли 2021, след 10:00 ч сутринта, ще можете напълно безплатно да изтеглите Вашия нов сертификат с коректни данни на QR кода, на следния интернет адрес: https://www.his.bg/bg/dgc

Обръщаме внимание, че изтеглянето на новия сертификат ще изисква да посочите номера на настоящия си сертификат.

Моля, да ни извините за допуснатата грешка и създадения дискомфорт!

Поздрави,

Екипът на ИО

• Харесвам 8
  • Шок 3
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 33 минути , antea каза:

който е с ваксина Модерна (за @Duke се сещам), от утре ще е добре да си изтегли отново ЕС-сертификата, добре че @bibi писа за онова приложение, с него като сканирах "разбрах", че съм с Comirnaty, а после и две други европейски официални приложения - германското и люксембургско, потвърдиха, от което стана ясно, че грешката е при кодирането, а не при декодирането, а всякакви несъответствия между хартиен документ и цифрови данни биха дали основание за съмнение в автентичността на документа

та, с малко офанзива насам-натам, това е отговорът от преди малко

Скрий

Здравейте отново,

След направен анализ, проблемът с визуализирането при сканиране на сертификатите на хора с поставена ваксина Moderna, е идентифициран. Техническият екип на компанията ще направи необходимата корекция.

Считано от утре, 03 юли 2021, след 10:00 ч сутринта, ще можете напълно безплатно да изтеглите Вашия нов сертификат с коректни данни на QR кода, на следния интернет адрес: https://www.his.bg/bg/dgc

Обръщаме внимание, че изтеглянето на новия сертификат ще изисква да посочите номера на настоящия си сертификат.

Моля, да ни извините за допуснатата грешка и създадения дискомфорт!

Поздрави,

Екипът на ИО

На мястото на НРН ли трябва да се посочи номера на настоящия сертификат?

Връзка към коментар
В момента, zzxxcc каза:

предполагам, че или ще се появи ново поле /и съответното съобщение/ или може да се пробва това, което ти предлагаш

аз ще си го тегля с ел.подпис, но ще проверя и какви са другите опции утре

Връзка към коментар

Добре....Моите въпрос е следният: На 09.07 летя за Рим с ПЛФ и бърз антигенен тест. На връщане летя с Уиз от Неапол до Виена и от Виена до Варна с Райън. Писах на летището във Виена и там ми отговориха, че не ми е нужно нито тяхната форма нито тест, тъй, като съм транзитен пътник и ще остана на Терминал за да изчакам полета на Райън за Варна. На летището в Неапол, ще ми искат ли някакви документи и какви от Уиз, за да се кача на борда? И преди да се кача на борда на полета на Райън от Виена за Варна, ще ми искат ли някакви документи и какви /тест, форма...т.н./

Връзка към коментар
преди 5 минути , mitrov каза:

Добре....Моите въпрос е следният: На 09.07 летя за Рим с ПЛФ и бърз антигенен тест. На връщане летя с Уиз от Неапол до Виена и от Виена до Варна с Райън. Писах на летището във Виена и там ми отговориха, че не ми е нужно нито тяхната форма нито тест, тъй, като съм транзитен пътник и ще остана на Терминал за да изчакам полета на Райън за Варна. На летището в Неапол, ще ми искат ли някакви документи и какви от Уиз, за да се кача на борда? И преди да се кача на борда на полета на Райън от Виена за Варна, ще ми искат ли някакви документи и какви /тест, форма...т.н./

И още нещо, за Италия, формата ПЛФ една ли е за влизане и излизане от Италия

Връзка към коментар
преди 13 минути , mitrov каза:

Здравей,

На летището в Неапол ще ти изискат документите, които са необходими да предоставиш за влизане в Австрия, защото за тях това е крайната ти дестинация.

Подготви си всички документи за влизане в Австрия, които са описани тук - ЛИНК

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Няма просто да "останеш"  на Терминал да си изчакаш полета на Райън, защото напускаш вътрешношенгенското пространство и трябва да минеш през паспортен контрол.  Това е различно от да си просто транзитен пътник. Дали на летище Неапол ще ти поискат нещо зависи изцяло от  wizz служителите там,  и дори от това на кого точно ще попаднеш. От Виена към София не би трябвало да ти искат тест. 

Връзка към коментар
преди 12 минути , mitrov каза:

Реално обаче не си транзитен пътник - имаш 2 отделни билета на 2 отделни АК. Гледай изискванията за влизане в Австрия първо.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Яничка каза:

Реално обаче не си транзитен пътник - имаш 2 отделни билета на 2 отделни АК. Гледай изискванията за влизане в Австрия първо.

Писах много подробно писмо до летищните власти във Виена и от там ми казаха, че не ми трябва тест или форма, имам го запаметено писмото на топа си...

Връзка към коментар
преди 3 минути , mitrov каза:

Писах много подробно писмо до летищните власти във Виена и от там ми казаха, че не ми трябва тест или форма, имам го запаметено писмото на топа си...

Летището във Виена няма сила върху наземния персонал на летището в Неапол, където ще бъде извършен бординга ти от Уизз. Трябвало е да пишеш на Уизз и да ги питаш дали ще те качат на самолета от Неапол за Виена, без тест, ваксинация или доказателство, че си прекарал болестта и попълнена форма.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , agenta каза:

Летището във Виена няма сила върху наземния персонал на летището в Неапол, където ще бъде извършен бординга ти от Уизз. Трябвало е да пишеш на Уизз и да ги питаш дали ще те качат на самолета от Неапол за Виена, без тест, ваксинация или доказателство, че си прекарал болестта и попълнена форма.

Благодаря!

Връзка към коментар
преди 11 минути , mitrov каза:

Питаш, аз и другите ти казваме как реално стоят нещата. Няколко страници по-назад в същата тема имаше подобен случай, който не се е развил благоприятно. Ако Уиз не ти искат нищо, по-скоро ще е изключение и в зависимост от служителите, на които ще попаднеш, а не нещо, на което по принцип да разчиташ.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, zzxxcc каза:

между другото, сега го проверих това, което предлагаш, и този номер работи - на мястото на НРН ако се въведе номера на сертификата, ти позволява да си го изтеглиш - може да е полезно за някой, който го има само на хартия и не разполага с НРН-то и няма ел.подпис, така ще си го свали директно, вместо да го сканира от хартията си, примерно май @Фил се интересуваше от такъв вариант

• Харесвам 3
  • Благодаря 3
Връзка към коментар

Аз не успявам да продължа след НРН - изписва ми несъществуващ номер. Сертификатът ми е от няколко дни - на хартия, като единственият номер е една комбинация от 24 букви цифри наклонени черти и #. Или аз нещо не откривам?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.