Прескочи до съдържание

Наем на кола в Канкун.Къде е уловката?


SpeeDemoN5

Препоръчани мнения

Здравейте банда, след едно бързо търсене в carflexi.com за датите 17-21 март за Канкун ми излезе подозрително ниска оферта от 59лв (не на ден, ОБЩО) за Шевролет Спарк от America car rentals.

Знам че една от причините цената да е толкова ниска е че депозита е 600 долара и че при инцидент самоучастието е 1000 долара.

Това за мен не е проблем, понеже си имам отделна застраховка която ме покрива до 5000 долара, така че мога да си ги платя и да изискам сумата от застраховател по-късно

И все пак, цената не е ли прекалено ниска?

Carflexi упорито натъртват че цената е крайна и че вкючва всички летищни такси, задължителната мексиканса застраховка и не знам си какво още.

Чудя се дали на летището няма да пробват да ме набутат с допълнителни неща и дали има някаква друга уловка която не схващам?

Пробвах  да букна същата кола директно от America Car rentals , цената беше доста по-висока но пък и с включена пълна застраховка без самоучастие която беше задължителна и не можеше да бъда отметната.

 

Ааа и още нещо, трябва ли ми международна шофьорска книжка 😄

 

Връзка към мнение

Сайтът ми изглежда средна работа ок, едва ли е измамен, но ако те притеснява подобни са цените и в големите брокери - ренталкарс например, да има 20-ина лева разлика. След като резервираш, прати един имейл и на фирмата да потвърди, че всичко е ок с резервацията и така. При положение, че и Europcar имат за 110лв за 4 дни, аз не бих се притеснявал че цената ти е измамно ниска.

 

Огледай се за ограничени км само, не си спомням дали беше упоменато изрично че има/няма лимит. 

 

Не би трябвало да ти трябва международна книжка след като има имената и на латиница. Ама някои държави (ОАЕ) се правят на интересни и изискват, не знам как е с Мексико.

Редактирано от Георги
Връзка към мнение

 Ние наемахме кола на място през Ренталкарс от Плая дел Кармен от местен доставчик за следващия ден. Чак толкова евтино не беше, но цената беше много ниска. По спомен около 30 лв. на ден за среден клас кола. Като се замисля, в Мексико и на Тенрифе колите са били най-евтини.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 3 часа, SpeeDemoN5 каза:

Ааа и още нещо, трябва ли ми международна шофьорска книжка 😄

 

Доколкото си спомням трябва да си с международна шофьорска книжка. Почти сигурно е, че все за нещо ще намерят да те спрат, надушват чужденците от далече и ако си без международна книжка със сигурност ще се бръкнеш дълбоко за рушвети.

Връзка към мнение

Уловката е , че няма да ти дадат колата в Канкун, ако не доплатиш там на място за тяхната доста по-скъпа ГО и каско. Ако се дърпаш , ти казват , че нямат свободна кола...

 

В нета има описани хиляди!!! случаи на заблудени и излъгани туристи , скама е добре известен и върви с пълна сила в Канкун.

 

Наема там го реших по следният начин :
alamo.com.mx - избираш си автомобил с най-ниският задължителен праг на ГО , този с 750 000 песо , а каско представих от външна застраховка. Наема ще ти излезе около 20-25$ дневно , без каско. По-евтино няма да стане.

 

Всички рентакар коли са таргет за полицаите там ( писал съм из темите за Мексико ) , не те надушват , а те разпознават - рентакарите са с друг цвят лента на рег.номер ...

 

Задължително ползвай два портфейла или си дръж парите на друго място , иначе полицаите ти взимат всичко там на място ( гледат ти в портфейла, докато вадиш рушвета )

 

 

Цитираните от теб Америка Карренталс  са доставчика с най-висок рейтинг в Канкун, именно защото всичко е включено и в резултат = нула оплаквания . Те са направо задължителни за хора без опит , иначе най-евтино излиза през някой от .mx порталите с  включена минималната ГО от 750 000 песо.  Имай предвид , че ако се случи инцидент и нямаш задължителното минимално покритие и то платено в Мексико ( mx портал) , направо те откарват в местният арест , и стоиш там докато приключи делото.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Явно сме имали голям късмет - не са ни искали международна книжка за наема, нито ни спряха полицаи. Дори и не видяхме такива! 
Ние си платихме всичко към рентакарската компания, но ползваме специален код за отстъпка и така кола среден клас ни излезе под 400 долара за 11 дни. Като я връщахме, само погледнаха резервоара и ни приключиха сметката. Става въпрос за новогодишния период, който си е натоварен за там. 
Иначе съм чела, че ако стане нещо и има щета по колата, полицията задържа паспорта, а може и самия шофьор, докато не се оправят сметките и рентакарската компания не свали претенциите - това в трипа май беше. Изобщо доста страхотии четох, за щастие при нас всичко мина по мед и масло.

Връзка към мнение

Там не е до късмет , а до спазване на закона - ограниченията за скорост на доста места са безумно ниски ,и  ако има дебнещ полицай , много ясно че ще спре рентакар кола, а не някой местен , неприятното за ползвателите на рентакар е , че техните табели са различни ...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А, карахме като костенурки, заради ограниченията им. Само магистралата към Чичен Ица е 110 км/ч, там нямаше почти никой, но е и твърде скъпа.

Странното на ограниченията им е, че както е 100, изведнъж става 80, после 60, пак 90 и т.н. Нон-стоп се сменят ограниченията без видима необходимост.

Късмет беше, че откъдето минахме просто нямаше полицаи, никъде. Явно и те бяха в отпускарски период, хаха. 😂

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ние наехме кола от хотела - беше супер лесно и за 3 дни ни излезе  $59. Може да проверите дали вашия хотел предлага такава услуга.

Мъжът ми направи неразрешен обратен завой в хотелската зона и ни спряха. Полицаят ни обясни, че ще трябва да вземе книжката на мъжа ми и да сме се явили в полицейския участък в Канкун. Аз го питах дали може да платим глобата с карта, той каза, че не може, извадих му една шепа монети и дребни банкноти (общо по-малко от $20) и му обясних, че ни е последен ден и това са всичките ни пари. Той взе банкнотите и ни пусна като ни предупреди да внимаваме другия път. Винаги в Мексико имам под ръка дребни (около $20), а едрите банкноти, мъжа ми ги държи в джоба, отделно от портмонето. Не е чак толкова страшно да те спрат полицаи в Мексико, те гледат да си вземат рушвет, но и да не плашат туристите, защото от тях им зависи хлябът.

Връзка към мнение

Много благодаря на всички за мненията.Ще пробвам пък да видим какво ще стане.Ако не, поне гледам че има доста автобуси до дестинациите които искаме да посетим.

Ще пиша след това да кажа какво се е случило

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Ние бяхме наели кола директно от Мексико кар и като депозит бяха блокирали само около 60-70$,  цената на резервоар с бензин. Бяхме с пълна застраховка купена при тях. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Гледам че през rentalcars ми излиза с 50$ надолу, като сравнявам и двата варианта без застраховка и се чудя има ли някакво предимство в това да я наема директно?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Вече два пъти прави наем на коли в Мексико/Юкатан.

Играта всеки път е една и съща- ако се подлъжеш да вземеш кола без пълна застраховка започва зверско пазарене и изнудване за застраховката (която, разбира се, прави целия наем двоен).

Всичките компании, с офиси на летище Канкун са една и съща мафия.

Без забележки сме от Avant Rent A Car, които предлагат всичките коли с пълна застраховка.

Предния път за 3000км нямахме нито един проблем с полицията, но последния път ни спряха в щата Юкатан и ни изнудиха за рушвет заради пътници без колани на задната седалка.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз взех без пълна застраховка ( десетдневен наем) и никой не се е опитвал да се пазари за такава , Аламо (Канкун). Представих им обаче изпринтиран лист , че имам такава. За

здравей на човечеца му дадох 5$ , едва ли е повлияло за неизнудване, но се зарадва, като че ли...

Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Здравейте на всички. Оглеждам се за кола в Мексико и четох из форума, че задължително е през мексиканския сайт, защото застраховките не важали. И все пак да питам всички ли, които запазват коли през Канкун, минават през мексиканския сайт? Гледах например колите през Аламо, излизат с над 500 евро за 13 дни. Сега ми попадна една друга оферта през Брукинг (реалната фирма на място в Канкун е Фокс). Цената с пълна застраховка излиза 350 евро и ми се струва доста разумна. Може ли някой да хвърли един поглед да каже дали е ок?

 

 

Bildschirmfoto 2024-02-28 um 19.07.30.png

Връзка към мнение
On 1/30/2020 at 3:46 PM, stanislavpp said:

Уловката е , че няма да ти дадат колата в Канкун, ако не доплатиш там на място за тяхната доста по-скъпа ГО и каско. Ако се дърпаш , ти казват , че нямат свободна кола...

 

В нета има описани хиляди!!! случаи на заблудени и излъгани туристи , скама е добре известен и върви с пълна сила в Канкун.

 

Наема там го реших по следният начин :
alamo.com.mx - избираш си автомобил с най-ниският задължителен праг на ГО , този с 750 000 песо , а каско представих от външна застраховка. Наема ще ти излезе около 20-25$ дневно , без каско. По-евтино няма да стане.

Чакай да уточним нещо 🙂

Има 2 зарстаховки

ГО (third party) без което не може (или по-точно в Мексико не може без месно ГО).

И да го наречем каско - със или без самоучастие (excess).

 

Искаш да кажеш, че ако си букнеш през сайта ГО е на много по-добра цена отколкото ако букнеш на място. И на място без ГО не дават. Така ли?

Относно каското - на място и/или през сайта дават ли на нямаш каско (защото имаш външно каско или защото просто не искаш)?

 

Връзка към мнение
преди 17 часа, t_petkov каза:

Цената с пълна застраховка излиза 350 евро

Това не е пълна застраховка, това е никаква застраховка + допълнителна продавана от ренталкарс. При инцидент си плащаш като поп, после си търсиш парите от РК. При пълна застраховка от доставчика не плащаш нищо. Доста сме писали за това из форума, ако има нещо неясно прегледай темата с пълните инструкции.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 2 часа, era123 каза:

Искаш да кажеш, че ако си букнеш през сайта ГО е на много по-добра цена отколкото ако букнеш на място. И на място без ГО не дават. Така ли?

Точно така , на локалният домейн през 2020год имаше постоянно промо -50%. 

 

преди 2 часа, era123 каза:

Относно каското - на място и/или през сайта дават ли на нямаш каско (защото имаш външно каско или защото просто не искаш)?

 

Не съм взимал каско, защото имам външно такова ( искат обаче доказателство , че имаш -  носех принтиран лист с моето име и застраховка , покриваща щети и кражба до 75 000$.

 

Връзка към мнение
преди 5 часа, Георги каза:

Това не е пълна застраховка, това е никаква застраховка + допълнителна продавана от ренталкарс. При инцидент си плащаш като поп, после си търсиш парите от РК. При пълна застраховка от доставчика не плащаш нищо. Доста сме писали за това из форума, ако има нещо неясно прегледай темата с пълните инструкции.

Коя тема имаш предвид за пълни инструкции? Доста прегледах, но нещо не успях да се ориентирам 😣

На 30.01.2020 г. в 16:46, stanislavpp каза:

Цитираните от теб Америка Карренталс  са доставчика с най-висок рейтинг в Канкун, именно защото всичко е включено и в резултат = нула оплаквания . Те са направо задължителни за хора без опит , иначе най-евтино излиза през някой от .mx порталите с  включена минималната ГО от 750 000 песо.  Имай предвид , че ако се случи инцидент и нямаш задължителното минимално покритие и то платено в Мексико ( mx портал) , направо те откарват в местният арест , и стоиш там докато приключи делото.

Добре, ето сега погледнах през Америка Карренталс. Излиза ми една ок оферта за 8500 песос за 2 седмици. Това, което те изброяват, това ли е всичко, което ми трябва? Интересува ме точно кола с всички застраховки. Опит с коли под наем имам само в България и Италия, та затова доста се лутам...

 

 

Bildschirmfoto 2024-02-29 um 18.38.47.png

Връзка към мнение
преди 3 часа, t_petkov каза:

Коя тема имаш предвид за пълни инструкции? Доста прегледах, но нещо не успях да се ориентирам 😣

Добре, ето сега погледнах през Америка Карренталс. Излиза ми една ок оферта за 8500 песос за 2 седмици. Това, което те изброяват, това ли е всичко, което ми трябва? Интересува ме точно кола с всички застраховки. Опит с коли под наем имам само в България и Италия, та затова доста се лутам...

 

 

Bildschirmfoto 2024-02-29 um 18.38.47.png

Отделно се сетих сега, че кредитната ми карта Miles and More на Lufthansa има пълно Каско включено към нея до 75 000 евро. Тоест аз би трябвало също да мога да взема кола, която е само с минимум ГО към компанията?

Връзка към мнение

Аз не виждам какъв е проблемът. Ревервирайте си откъдето искате без пълна застравохвка и си я доплатете на място. Така хем сте взели колата на по-евтината цена, хем пълната застраховка е от доставчика, а не от посредника.

Връзка към мнение
преди 6 минути , feel_the_rush каза:

Аз не виждам какъв е проблемът. Ревервирайте си откъдето искате без пълна застравохвка и си я доплатете на място. Така хем сте взели колата на по-евтината цена, хем пълната застраховка е от доставчика, а не от посредника.

Доколкото разбирам проблемът е, че тази застраховка на място е много по-скъпо, отколкото ако се плати предварително. А и аз имам пълно автокаско до 75 000 евро през кредитната карта, но никога досега не съм го включвал към наема на кола и ми е доста ново, та затова питам 100 пъти. 

Връзка към мнение
преди 9 часа, t_petkov каза:

Добре, ето сега погледнах през Америка Карренталс. Излиза ми една ок оферта за 8500 песос за 2 седмици. Това, което те изброяват, това ли е всичко, което ми трябва? Интересува ме точно кола с всички застраховки. Опит с коли под наем имам само в България и Италия, та затова доста се лутам...

Това е всичко, което ти трябва 😉. Въпросният провайдър НЕ позволява наем на автомобили без задължителната ГО и незадължителното каско.

 

преди 5 часа, t_petkov каза:

Тоест аз би трябвало също да мога да взема кола, която е само с минимум ГО към компанията?

Можеш, да - виж моят пост от вчера 👍, но не и от цитираният от теб провайдър.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 15 часа, t_petkov каза:

Коя тема имаш предвид за пълни инструкции? Доста прегледах, но нещо не успях да се ориентирам 😣

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.