Прескочи до съдържание

Моите 6 дни в Холандия


Roberto Baggio

Препоръчани мнения

Здравейте, на мен също ми предстои пътуване до Холандия в близките месеци и моля за помощ с програмата. Двуомя се между следните варианти:

 

Вариант 1:

Ден 1. Кацана следобед в Айндховен. Влак до Ротердам, разглеждане и нощувка.

Ден 2. С лодка до Kinderdijk, връщане обратно. С влак до Хага, разглеждане и нощувка.

Ден 3. С обществен транспорт до Keukenhof, разглеждане, обществен транспорт до Амстердам. Разгледжадне, нощувка

Ден 4. Амстердам.

Ден 5. Екскурзия до Маркен и Едам - 10 euro гледам цената през http://www.localbus.nl/#hopontips. Нощувка Амстердам

Ден 6. Обществен транспорт до Giethoorn ( продължително, не особено евтино и с няколко смени на транспорт) Транспорт до летището в Айндховен. Късен полет.

Това е програмата само с обществен транспорт, притесняват ме деня с Keukenhof и деня до Giethoorn ( нито е особено бързо, нито евтино) Някой да е ползвал ексурзия от Амстердам до Giethoorn на нормални цени ? Това, което виждам online е от порядъка на 80-90 euro на човек, което е прекалено много.

 

Голямото желание да посетим Giethoorn ме кара да обмислям и втори вариант.

 

Вариант 2:

Ден 1 и 2 се повтарят.

Ден 3. Хага - Амстердам с влак. Разглеждане, нощувка.

Ден 4 Амстердам.

Ден 5. Вземаме кола под наем и към  Keukenhof. Разглеждаме, после Маркен и Едам. Ще успеем ли в един ден? ( по принцип не се моткаме). Да се връщаме ли да нощуваме отново в Амстердам ( предвид скъпите нощувки и проблема с паркинга) или може в някое от Маркен и Едам да нощуваме? Заслужава ли си или са прекалено малки и заспали градчета и може да умрем от скука вечерта?

Ден 6.  Пътуване до  Giethoorn, разглеждане, пътуване до Айндховен, връщане на колата и късен полет.

 

Като цена двата варианта излизат почти еднакво.

 

Keukenhof тази година затваря на 10 май, ние по план ще сме там около 5 май или малко преди да затвори. Някой ходил ли е толкова късно и дали си заслужава?

Приемам всякакви съвети и препоръки по програмата.

Връзка към мнение
преди 5 часа, Roberto Baggio каза:

Keukenhof тази година затваря на 10 май, ние по план ще сме там около 5 май или малко преди да затвори. Някой ходил ли е толкова късно и дали си заслужава?

Сега погледнах снимките си в Гугъл и сме били там на 10 май 2009 година. Лалетата си бяха в цъфтеж.

 

Зависи от годината и колко е била топла зимата, кога идва пролетта.

 

Може да следиш за цъфтежа на лалетата от уебстраницата им  https://keukenhof.nl/nl/home-park-open/bloei/

 

10 май е в неделя. През уикенда е много по натоварено откъм хора. Ако можете да преместите посещението през делничен ден, ще е по добре. Също и за Giethoorn, по малко хора, по добре.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

За съжаление нищо нямам от личен опит за Маркен, Едам и Гитхорн. Но да, силно вероятно да са малки и заспали градчета и да умрете от скука след 6 🙂 Ако търсите хора и живот, то определено Амстердам ще е мястото на тази нощувка, но аз лично бих спал другаде - малките холандски градове много си приличат и макар и изброените да са туристически, си заслужава да се поостане една вечер там, колкото да видиш как тече нормалния живот извън лудницата. 

 

Вариант 2 ми харесва повече. 

Връзка към мнение
Боян Димитров
преди 6 часа, Roberto Baggio каза:

 

 

Keukenhof тази година затваря на 10 май, ние по план ще сме там около 5 май или малко преди да затвори. Някой ходил ли е толкова късно и дали си заслужава?

 

 

И аз погледнах моите снимки. Ние сме били 04-09.05 в Холандия. Според мене е малко късно. Полетата с лалета няма да ги видите.  Дори за Keukenhof въз основа на доста топлата година е малко рисковано, но щом затварят на 10-ти вероятно е спокойно. 

 

Иначе за мене Холандия я правите по грешен начин. За Холандия според мене се каца в Германия, където се взема кола доста по-евтино. После си вземате спане на някакво удобно, но не туристическо място. Ние бяхме в alphen aan den rijn и откъм цена и разположение в Холандия бяхме изключително доволни. Нощувката ни беше на половина на най-евтиното спане в Амстердам, но разполагахме с цял етаж от 3 етажна къща. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@Боян Димитров сигурно си прав за Германия, но билетите до Айндховен вече са купени. Нощувките в Амстердам са на баснословни цени, точно за това и обмислям да се откажа от третата нощувка, но търся съвет къде по пътя ( предвид предвидената програма в ден 5) да нощуваме.

Връзка към мнение

Из Холандия пътувахме с кемпер и не мога да кажа нищо за организираните екскурзии.

След като съм била там, от селцата Волендам / на него му отделихме 3-4 часа / , Маркен и Едам / и на двете по час, даже им беше много  :laugh: /, най-много ни допадна Волендам, другите две бих ги пропуснала спокойно.  Волендам е по-туристическо, има много заведения и магазинчета на кея. Магазин за сирене „ Cheese Factory Volendam“/ работно време 10-17 часа/ , в който през определено време правят безплатни демонстрации и разказват как се произвежда.  Пред всеки вид сирене има чинийка да опиташ, за да разбереш кой вид ти харесва, и да знаеш какво да си купиш, ако желаеш. Голямо разнообразие и всичко беше много вкусно. Ние бяхме през септември месец там и след 17 часа селцето се изпразни и наистина настана скука.  Същото беше и с Giethoorn.

Ето наш клип от селцата  Маркен, Волендам и Едам. 🙂

 

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

@Роси 777, много благодаря за полезната информация. За сега май клоня към преместване на третата нощувка от Амстердам във Волендам.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.