Прескочи до съдържание

Семейна седмица през май в Европа- идеи и предложения


gingifilche

Препоръчани мнения

Здравейте, ще имаме една свободна седмица около 24 май в периода 17-24 май и търся идеи за едноседмично европейско пътешествие. Въобще се чудя накъде да поемем. И ще съм благодарна за идеи!!

- Условията са да сме с някои от нискобюджетните компании(билети от по 100-150 евро по 4 просто няма как да стане. В последните години с голямо дебнене и късмет все летим с няккави абсурдно ниски цени от по 5-10-15 евра). Да е в Европа. Да не е Гърция , Албания, Черна Гора, Хърватска,Италия, Шотландия, Ирландия- били сме, Испания (ще бъдем през април).

 - С две деца на 12 и 7, които са обичат да ходят  и обичат природни забележителности( миналата зима напр. бяхме в Йордания и два дни ги скъсахме от обикаляне из цялата Петра по 20 км на ден поне ,никога не казаха мрън, хареса им много),харесват и стари забележителности(хареса им колизеума в Рим), обичат животни- яздили са камили два пъти в Йордания и Израел,  непретенциозни са- спим по палатки, спахме в упстинята на доста непретнциозен, неотоплен кемп в Йордания . На практика не обичат шум и твърде голяма навалица - голямата ,както и височини и страшни неща- малката. Така че не си падат въобще по увеселителни паркове и подобни.

-Между полетите може да сме или с рент а кар или с рейсове и влакове- пътуванията и километрите не са проблем. Не е и задължително да кацнем и отлетим от едно и също място.

 

Ще се радвам на всякакви идеи и маршарути!!

 

P.S.Наясно съм че е мнооого широк въпроса, аз обичам да планирам пътувания.., цялото дълбане по маршарута, трънспрот, спанети и пр.. И ъъ-ами да- навсякъде ми се ходи. Просто всяка насока от типа- " така като ви гледам/чета- защо не пробвате- да кацнете в Айндховен- после.. оттам да минете през .. х, и да излетите през z.

Аз между x и  z е ясно че ще насложя и y и w r и всичко друго, като се заровя из темите.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
10 minutes ago, Гост said:

Можете ли да изместите 16 - 26 май? 🙂 

да,
НО с едно много идиотско условие- работя всяка събота от октомври до юни и свършвам в 13.00 всяка събота. Тази година няма да работя на 18 април  - Великден(тогава сме в Испания) и на 23 май- затова и ще пътуваме. Ако полета на 16-ти е след 13.00- става.

Връзка към мнение
преди 2 минути , gingifilche каза:

да

Полет до Базел и оттам Франция и изключителната околност на Colmar, както и Германия (Freiburg) може да се захапе. Само трябва да се проверят цените за настаняване, защото времето е едно от най-прекрасните за посещаване... 

 

 

image.png.4d711e1cdc01277738e453e1721b6316.png

Връзка към мнение
преди 13 минути , gingifilche каза:

НО с едно много идиотско условие- работя всяка събота от октомври до юни и свършвам в 13.00 всяка събота. Тази година няма да работя на 18 април  - Великден(тогава сме в Испания) и на 23 май- затова и ще пътуваме. Ако полета на 16-ти е след 13.00- става.

@gingifilcheКъсно публикувахте условието 🙂 Няма нищо, ще оставите прекрасния Колмар за друг път

Връзка към мнение

Будапеща - Братислава - Виена

17.05 София - Будапеща 29 лв.

24.05 Будапеща - София 58 лв.

24.05 Братислава - София 25€

23.05 Виена - София 23.44€

25.05 Виена - София 25€

Някои цени може и да паднат, други да се качат🙂

Връзка към мнение

@gingifilche,

На 14.02.2020 г. в 19:53, gingifilche каза:

Между полетите може да сме или с рент а кар или с рейсове и влакове- пътуванията и километрите не са проблем

хващам се за това изречение 🙂

Аз бих ти предложила да посетите Украйна и Полша,с прибиране през Братислава,евентуално.Май месец е особено подходящ,цените на билетите също са добри.Дори да дадете малко повече пари за път,разходите за храна и настаняване ще бъдат в пъти по-ниски от тези в Западна Европа.Ето един примерен маршрут,с малко Прага в него 🙂:

 

 

image.png.440d5daf63a2748de68348c859d05302.png

Билетите вероятно ще паднат,а и могат да се намалят през сайтовете значително. С идея за разходка до музея на открито в Пирогово,на децата може би ще им е интересно 🙂

 

image.png.9f93af716d0050af8495ae8868fa3182.png

Цената с WDC е около 40лв на билет.Ако нямате членство е добре да си вземете.Предвид,че пътувате 4 човека,че избиете инвестицията само с това пътуване.Още по-изгодно,ако някой от вас си извади карта Уиз на ДСК.

Вие си преценявате колко време ще ловите джуджета във Вроцлав 🙂 Децата са големи,но доста възрастни се кефят като деца на тези джуджета.

В петък,например, взимате автобуса до Прага,около 4 часа,билетите започват от 5 евро.Нощувка.В събота отпътувате за Братислава(от 10 евро билета с Фликсбъс,но може да се смъкне с ваучер),откъдето в неделя хващате полета до София.

image.png.c38c78d0cffdd7d6afb481af10469cfb.png

Вероятно цените на самолетните билети ще паднат след месец.Това беше само идея за маршрут,но между Украйна и Полша има много и евтини полети на нискотарифки и може да си сглобите нещо по ваш вкус.Щом си падате по природа,може да си направите разходка из Татрите от полска или словашка страна,има полезни теми във форума.Краков със солната мина и селцето с рисуваните къщи също може да е интересно за децата.

Маршрута на @Гост също може да го направите,ама наобратно 🙂

image.png.9f9e80331165a642ddf981d4b95597bd.png

 

284916142_.png.bd0c1b55448282c92fa365f457783c50.png

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
On 2/14/2020 at 8:32 PM, Гост said:

@gingifilcheКъсно публикувахте условието 🙂 Няма нищо, ще оставите прекрасния Колмар за друг път

Страхотно предложение , благодаря, този район ми е абсолютно непознат, може би ще го оставим за края на юни или септември!!

Връзка към мнение

Виена как ти се вижда? Лесно за организация, включително по отношение на времето, защото полети има на практика всеки ден (от Виена или Братислава, а между двата града супер редовен транспорт за 1 час време).

Според мен е страхотен град и за децата. Има много интересни музеи, щом децата ти обичат. Зоопарк, градини..... Може да се съчетае с малко мърдане в прованса. Много опции има.

Или Лондон? Необятен град, за децата според мен ще е интересно обратното движение, музеят на науката (нашите не можахме да ги изкараме навън поне 6 часа). Гринуич, парковете ще са зелени.... Ще видят много неща, които 100% са виждали по филмите - Биг Бен, мостовете и за каквото ви стигне времето.

Европа с деца по това време на годината е супер.

п.с. ние ще сме в същия период в Белгия-Холандия, там също не е лоша идея.

Връзка към мнение

Помислете за тема на пътуването ви: замъци, детски паркове/Лего парк, Тиволи/, природа, музеи.

Така ще ви е по лесно да изберете дестинация, а после с логистиката всеки тук ще помогне.

Май месец е прекрасно навсякъде.

Близка Румъния да речем. Логистично перфектна, но не отговаря на "пътешествие"...що пък да не.

Има си високи планини и прекосяването им е с елементи на сървайвър, солните мини са впечатляващи, имат си и подобаващи замъци, интересни манастири.

Трябва ви кола, настроение и свободно време/което имате/.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
On 2/16/2020 at 11:20 AM, iMari said:

@gingifilche,

хващам се за това изречение 🙂

Аз бих ти предложила да посетите Украйна и Полша,с прибиране през Братислава,евентуално....🙂

image.png.9f9e80331165a642ddf981d4b95597bd.png

 

284916142_.png.bd0c1b55448282c92fa365f457783c50.png

 

Ехаа, това е наистина добро начало за приключение.!!!Не сме били никъде там. Много ми харесаха джуджетата. Замислям се сериозно  над предложението, благодаря!!!

Връзка към мнение
9 hours ago, jul said:

Виена как ти се вижда? ..

Или Лондон? ...

Мислих го за Виена, ако трябва да съм честна въобще не искам, защото като студентка живях там на обменни начала месец-два преди 15-ина години. Научих го наизуст. Харесвам го много, наистина, просто чисто егостично гледам да ходя на места, на които никога не съм била. А и децата не са първи почитатели на музеите все още- според мен им трябавт още 2-3 години, за да ги оценят, а там музеите... Ехх, музеите, обикалялал съм ги  с дни- имах безплатна студентска карта за всички музеи из Виена - невероятни са!! Имах си и любима бирария- всяка неделя сутрин гледах как варят бирата..
 

За Лондон и аз си мислех да е вариант, защото не сме били, а доколкото съм чела за деца е хубаво и интересно място.

 

Къде ще бъдете в Холандия и Белгия, би ли споделила маршарут?

Връзка към мнение

В Белгия ще сме на гости близо до Брюксел. От там правим еднодневни пътувания до Брюж, Гент, Маастрихт... Ама ставаме сутринта и решаваме, така че няма конкретен маршрут. За децата има много фамилни паркове, в Pairi Daiza много ни хареса на малки и големи, макар последните хич да не харесваме зоо-та. Много места и неща има за семейства с деца. 

А за Виена имах предвид музея на илюзиите и от сорта, едва ли има деца, които от малки се вълнуват от картини 😄 И да ти кажа Виена доста се променя през годините, за добро или за лошо. На мен винаги ми е било интересно да наблюдавам как се променят местата, а Виена не може да ми омръзне. 

Разгледай Лондон, определено си струва, докато се пътува нормално все още. 

 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.