Прескочи до съдържание

Lofoten през септември?


digitalpr

Препоръчани мнения

Идеята за Норвегия винаги е била в главата ми. След като миналата година обиколихме Исландия обаче, сега още повече искам да видя Lofoten. Времето в което мога да го направя е началото на септември. Не зная колко мога да съпоставя времето между Исландия и Лофотен, но от това което чета имам усещането че есента идва маалко по-рано в северна Норвегия отколкото в Исландия, а в Исландия ни валя сняг август месец 🙂

 

Първоначално си мислех да кацна в Осло и да се отправя към Берген минавайки през забележителности като Pulpit Rock и Trolltunga и чак след това да тръгна към Лофотен. Това обаче ще ми отнеме адски много време така и така не много дългото пътуване. Представям си го 10-12дни. Та... в крайна сметка мисля че ще е Осло - влак до Бодо и то там ферибот към Лофотен или Кола към Навик и Лофотен. В крайна сметка целта е Лофотен и островите на север от тях.

 

Какво мислите за времето през първата половина на септември? Голям ли е шанса да се прецакам така да се каже 🙂

 

И какво мислите за пътуването от Осло до Бодо с влак? Към 19ч е, но се надявам да има какво да се гледа от влака. Отсечката от Trondheim до Бодо казват че е изключително красива, а това е половината от пътя.

  • Замислям се 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Здравей,

 

Този отговор е с голямо закъснение и с оглед на вируса може би излишен, но все пак...

 

Ние ходихме втората половина на август и беше много топло (над 20 градуса), защото там има микроклимат, така че и първата половина на септември би трябвало да е приятно времето. Сезонът обаче приключва официално на 15 август и примерно във Викингския музей не можеш да се качиш на корабче и да пиеш медовина.

 

Ние пътувахме от Осло до Берген с кола под наем, минавайки по много живописни пътища, но не изпълнихме основната си цел (Тролтунга) поради лошо време. После от Берген хванахме самолет до Бодо и оттам с ферибот до О (А с две точки).  След това се движихме с автобуси, като крайната ни нощувка беше Сволвар. После обратно с ферибот до Бодо и оттам полет за Осло.

 

Навремето щях да ти кажа, че самолетът (авиокомпания Widerøe) като нищо може да е по-евтин от влака Осло-Бодо, но бъдещето засега е неизвестно.

 

Иначе Лофотен е едно от най-красивите места, които някога съм виждала, пожелавам ти да отидеш - ако не този септември, то някой ден:)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Засега плановете се оплескаха. Имам едно вече буукнато пътуване до о. Крит, което може и да се премести за Септември, нооо това не означава че няма да посетя Лофотен. Може би ще е малко по натам във времето просто 🙂 Аз съм с две ръце ЗА влак, така ще видя доста по пътя!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.