Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци,

Кога да резервирате ваканцията си?

Ето тема, която повдига много въпроси и дебати! С други думи, колко предварително трябва да планирате пътуване? Или какво ще кажете за последната минута? Ами училищните празници? Разбрахте, има много фактори, които трябва да вземете под внимание.

1. Кога да резервирам полет на дълги разстояния?

Като цяло седем до осем месеца предварително, особено за популярни дестинации като Ню Йорк или Банкок. Най-лошият период за резервиране е, според Каяк, единадесет месеца преди заминаването.

Кога да резервирате самолетните си билети и празници на най-добрата цена? - 4
2. Кога да резервирам полет до Европа?

Между един и два месеца предварително в нисък сезон и между четири и шест месеца предварително във високия сезон. В Европа високият сезон често съответства на лятото, докато ниският сезон на зимния. Някои дестинации обаче са популярни и през зимата като Норвегия или Исландия през сезона на Северното сияние или Швейцария през ски сезона.


3. Кога да резервирам хотел?

Един до три месеца предварително за европейска дестинация и един до два месеца предварително за далечна дестинация. Според услугата за сравнение на полети Kayak можете да спестите средно 37% на хотел в Европа и 51% на международен хотел.


Кога да резервирате самолетните си билети и празници на най-добрата цена? - 2
4. Кога да резервирате, за да напуснете по време на училищните празници?

Между четири и шест месеца предварително за дестинация в Европа през летните ваканции и между три и четири месеца за останалите училищни ваканции. Позволете също четири месеца да прекарат Нова година в европейска столица.

За далечна дестинация разрешете седем до осем месеца, както за полети на дълги разстояния (1).


5. Кога да резервирате полет, за да отидете през уикенда?

В нисък, както във високия сезон, ако искате да си тръгнете от петък вечер до неделя вечер, не забравяйте да резервирате предварително между четири и шест месеца.


Кога да резервирате самолетните си билети и празници на най-добрата цена?

6. Кога да отидете на почивка, като резервирате Last Minute?

В нисък или средно нисък туристически сезон и извън училищните ваканции. Всъщност последната минута работи, когато хотелиерите и авиокомпаниите понижават цените поради липса на клиенти. Това се случва много малко в разгара на сезона.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Тези въпроси мисля са в основата на създаването на форума и досега май не са еднозначно потвърдени, въпреки многото статистики. Практиката е доказала, че статистики не ни ловят. Например едва ли отчитат error fare от които често се възползваме и куп други неща. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За съжаление не става с две страници описание да се реши толкова сложен проблем. Като груби насоки, ок, но много, много груби и с много условности. Тук-там и много неточности. Не мисля, че дълги полети се купуват 8 месеца предварително, ниският сезон си е нисък и в Норвегия и Исландия въпреки сиянието. А спестявания от 37% и 51% за хотели...спестявания спрямо какво?

 

А иначе текстът не знам от къде е взет, явно е превод от чужд материал, има 1-2 думи, които го издават. Каяк например не е кой знае колко популярна услуга в България. А и "allow 7-8 months" е по-удачно да се преведе "оставете 7-8 месеца", а не "разрешете 7-8 месеца".

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

И за различните региони е различно. Все повече се убеждавам, че при мен колкото по-рано, по-добре.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мен вече ме е страх да резервирам по-далеч от няколко дни напред,защото след 2 месеца примерно съм вече на друг акъл и въобще не ми се тръгва.Затова в момента повече ме привличат пътувания с автобус и влак,където мога утре да тръгна и цената е еднаква.Това е изгодно главно за съседни държави-Румъния,Гърция.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 5 часа, Георги каза:

А иначе текстът не знам от къде е взет

Посочил съм откъде е взет (voyagespirates.fr),френската версия на  известния HolidayPirates. Нямам претенции за авторство върху текста, при превода стремежът е бил да е максимално близо до оригинала без да коригирам смисъла или изразявам някакво лично мнение, не че нямам такова. Всякакви други мнения различни от тези на автора (препоръки,критики,допълнения ,забележки и т.н.)  са добре дошли! 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.