Прескочи до съдържание

Коронавирусът и magelanci.com


Препоръчани мнения

Само за броени дни това се превърна в темата на годината, ако не и на живота ни до сега. Безспорно посетителите на този форум са от най-силно афектираните. Това доведе и до разни безпрецедентни мерки тук като предварителното одобряване на мнения. Което може би пък не е одобрявано от одобряваните 🙂

 

Така че тук е моментът да зададете въпроси, ако имате такива, ако нещо ви притеснява какво предстои пред форума, и ако имате добри идеи какво можем да променим. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Мен ме безпокои, че ние сме се събрали тук с диагноза. И си говорим за пътувания, това е животът ни.

А заради цензурата на темата за вируса, който изключително се отразява на начина ни на живот и  ежедневни мисли и планове, сме принудени да държим активна само темата за оплаквания. Освен това хора, с които съм се чувствала едно цяло и с едни интереси, сега пишат обвинително и  съдят за безотговорност, че си си помислил да пътуваш евентуално, може би, ако има шанс. Ама аз така си се събуждам, така си живея и така си лягам. И не искам и тук да ме съдят за това, което съм. А някакви такива вметки проникват през одобрението на модератори. 

Дори да не бяхме пътували всички ние и всички наши съмишленици тази година, куриери, доставчици, студенти, имигранти, оставащи без работа, щяха пак да донесат този вирус на територията ни. И ми омръзна да ни сочат с пръст.

Натежа ми и единствено аз да пиша през уикенда за отминало пътуване. Все едно нося отговорност нещо все пак да е положително тук. Пиша, пиша, гледам снимки и вместо да ми е приятно, се притеснявам, че не става достатъчно бързо и магеланци няма с какво да се разсеят. 

Та.. ще помоля всеки, който има нещо против хората, споделящи плановете си, да си мълчи. И цензурата да обхване всеки критик на мечтите ни. 

И също...ясно е, че няма да летим и мърдаме до никъде поне 2 месеца. Дайте да приключим с поименната хроника коя страна какво не позволява и коя линия отпада. Както е с търсенето на билети в отделна индивидуална тема, всеки затруднен да си пуска негова и да получава помощ. А всеки с чудене за полета си да пише в темата на компанията или посредника. 

 

 

 

  • Харесвам 15
  • Браво 8
Връзка към мнение
преди 45 минути , Lindt каза:

А заради цензурата на темата за вируса, който изключително се отразява на начина ни на живот и  ежедневни мисли и планове, сме принудени да държим активна само темата за оплаквания.

Цензурата на темата за вируса е по причина, че не се минаваха 1-2 отговора без някой да се отплесне в собствени интерпретации. А точно тогава тръгнаха масовите отмени на полети, блокиране на граници и т.н. Никой не е казал че само тази тема трябва да бъде активна, но си нямаш на идея колко отпадна емоционалното натоварване след като бяха въведени тези мерки. Абсолютно разбирам, че от другата страна нещата са много по-различни и нямам намерение да се жалвам, едва ли някой би могъл да ми влезне в положение така и така, но аз също си имам капацитет. След като предварителното одобрение беше въведено в темата, трудът в нея спадна ДРАСТИЧНО. Ако щеш вярвай, ако преди това трябваше да се крият 50% от мненията заради отклонения и лични теории след това процентът спадна сигурно на 5% и то предимно по новини, които се повтарят. Темата не започна с тези мерки от нулата, те бяха принудителни след като на практика всичко друго се изчерпи. 

 

преди 45 минути , Lindt каза:

Освен това хора, с които съм се чувствала едно цяло и с едни интереси, сега пишат обвинително и  съдят за безотговорност, че си си помислил да пътуваш евентуално, може би, ако има шанс. Ама аз така си се събуждам, така си живея и така си лягам. И не искам и тук да ме съдят за това, което съм. А някакви такива вметки проникват през одобрението на модератори. 

Може да ми изпратиш примери на лични съобщения. Не мисля, че има такива след въвеждането на предварително одобрение, но все пак ми е интересно кои мнения си възприела по този начин. Имаше мнения, които търсят съвет, логично е при това положение всеки да каже какво мисли. 

 

преди 45 минути , Lindt каза:

Натежа ми и единствено аз да пиша през уикенда за отминало пътуване. Все едно нося отговорност нещо все пак да е положително тук. Пиша, пиша, гледам снимки и вместо да ми е приятно, се притеснявам, че не става достатъчно бързо и магеланци няма с какво да се разсеят. 

Настроението навсякъде е минорно. Но ще свикнем скоро и ще се отблъснем от дъното. Тъпия вирус е окупирал ежедневието тотално и няма как ние да сме изключение. Аз искрено се зарадвах на това, което се опитваш да направиш, искрено се надявам и други хора да те последват, но и тотално разбирам ако реакцията е по-скоро вяла. Аз имам за едно пътуване да разказвам, което беше в известна степен провалено баш заради вирус, много тематичен ще съм...

 

преди 45 минути , Lindt каза:

Та.. ще помоля всеки, който има нещо против хората, споделящи плановете си, да си мълчи. И цензурата да обхване всеки критик на мечтите ни. 

Примери. На лично. 

 

преди 45 минути , Lindt каза:

И също...ясно е, че няма да летим и мърдаме до никъде поне 2 месеца. Дайте да приключим с поименната хроника коя страна какво не позволява и коя линия отпада. Както е с търсенето на билети в отделна индивидуална тема, всеки затруднен да си пуска негова и да получава помощ. А всеки с чудене за полета си да пише в темата на компанията или посредника. 

Информацията е полезно да я има в темата, дори да не е систематизирана, защото:

1. Никой не е длъжен да чете цялата тема и да я знае наизуст

2. Има хора, които я четат и при нужда могат да дадат отговор на някой веднага. 

 

Може на теб да ти се струва спамерска новина, че ЦАР затваря границата с Чад, но няма как обективно да кажа ей това е спам, ма Австрия и Швейцария не са. А и на някой точно това може да му свърши работа, забиваме се по не знам какви си кътчета и няма как да предполагам къде има хора от форума, които може да имат нужда от помощ. При всички положения очаквам това да затихне съвсем скоро. 

 

Също така, бях безкрайно лаконичен в първото мнение точно с цел да стане ясно за какво е тази тема. Не е за размахване на пръсти към други магеланци, а за евентуално търсене на отговор от мен, а не от трети лица. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 5
Връзка към мнение
Преди 1 час, Георги каза:

... ако нещо ви притеснява какво предстои пред форума...

Форума ще го има, дори и мен или други да ги няма. Хората ще продължат да пътуват, едни ще питат, по-опитните ще отговарят. Прочетох мнението на @Lindt, и да скоро не съм виждал мнение в темата искам да се похваля. Толкова ли няма с какво да се похвалим? Аз искам да се похваля , че аз и семейството ми сме в добро състояние на здравето и духа, и имаме достатъчно тоалетна хартия. На мен изолацията не ми действа подтискащо, даже ми действа добре. Чета книги, гледам научно популярни предавания. Естествено, че бродя из клюкарника. Видно е, че и из магеланциточкаком бродя. Но на мен също ще почне да ми липсва излизането навън, като се стопли още малко.Сега като не  можем да пътуваме, много се радвам на хора като @Lindt, които разказват за своите пътешествия. Искам да помоля и останалите магеланци да напишат пътеписи за минали пътешествия. Хора, не се притеснявайте ако пътеписа ви не е литературно правилен, ние ще обръщаме внимание само на пътешествията. Обещавам в най-скоро време да напиша пътепис за едно пътуване до Виена. Също така никой не ни пречи да споделяме добри оферти. Ето една от мен:

106.png.09f47ca6e2b2b956db3851dd6ec0262b.png

 

Хора, форума е такъв какъвто си го направим. И да понякога има нужда от цензура, макар че аз съм против каквато и да е цензура. 

И няма да е все така! Ще продължим да пътуваме. И на барбекю ще ходим @luba_rizova 🙂 

  • Харесвам 8
  • Браво 4
Връзка към мнение
преди 32 минути , Костов каза:

На мен изолацията не ми действа подтискащо, даже ми действа добре. Чета книги, гледам научно популярни предавания

@Костов и на мен така!

 Животът не е само пътешествия!Има толкова много занимания, с които човек може да уплътни времето си не само в условия на извънредно положение.Всяка крайност е вредна.И на мен ми е много интересно да чета пътеписи.

 

@Lindt,пишеш чудесно и ще се радвам да продължиш да разказваш интересни неща.Снимките ти са фърст.Радвай се,че носиш вдъхновение и усмивки!

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Жоро, аз започвам да се притеснявам да не станем съвсем виртуални магеланци с виртуални пътешествия покрай тази корона идиотия, но да се надяваме, че границите ще се отворят поне към края на май, защото за април изгубих вече надежда. Много неприятна ситуация наистина, но пък от друга страна, това ще накара много магеланци да започнат пак да оценяват отворените граници, защото мине се не мине време и се виждат ехидни коментари как еди коя си страна трябвало да се посети прреди да я демократизират. Еми ето сега все повече права ни се отнемат, вкл. правата на придвижване да си припомним готино ли е. Дори аз започвам все повече да оценявам свободата на придвижване сега при пълна карантина в Мадрид.
Колкото до цензурата, разбирам, че трябва да има някакъв ред и дисциплина. Мен единственото, което ме подразни беше, когато ми беше изтрит коментар с видео, в което се виждаше как китайските власти правят така, че хора, които съобщават за истинската ситуация в страната изчезват. Целта ми беше да илюстрирам, че не може да се вярва на китайците за данните, които изнасят и пътуващите към Китай да го имат предвид, а не да клепам китайските власти. То е ясно и очевидно че там е грозна диктатура и няма нужда дори да го пиша. На предишните страници на темата имаше откровено политически коментари, които не бяха изтрити. Но, здраве да е, щом така са преценили модераторите така да бъде. Не е като да нямам всекидневна възможност да си изразя политическите позиции.

 

@Lindt, тук в магеланци хората са много позитивни, аз затова съм тук. Ако искаш да видиш потресаваща злоба, просто посети някой сайт на популярна българска медия. Направо ужас, такава злоба се изписва срещу пътуващите, че чак не мога да повярвам. А, моят съвет е, не обръщай внимание на злобарите.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 8 минути , Crazy Horse каза:

Жоро, аз започвам да се притеснявам да не станем съвсем виртуални магеланци с виртуални пътешествия покрай тази корона идиотия, но да се надяваме, че границите ще се отворят поне към края на май, защото за април изгубих вече надежда. Много неприятна ситуация наистина, но пък от друга страна, това ще накара много магеланци да започнат пак да оценяват отворените граници, защото мине се не мине време и се виждат ехидни коментари как еди коя си страна трябвало да се посети прреди да я демократизират. Еми ето сега все повече права ни се отнемат, вкл. правата на придвижване да си припомним готино ли е. Дори аз започвам все повече да оценявам свободата на придвижване сега при пълна карантина в Мадрид.
Колкото до цензурата, разбирам, че трябва да има някакъв ред и дисциплина. Мен единственото, което ме подразни беше, когато ми беше изтрит коментар с видео, в което се виждаше как китайските власти правят така, че хора, които съобщават за истинската ситуация в страната изчезват. Целта ми беше да илюстрирам, че не може да се вярва на китайците за данните, които изнасят и пътуващите към Китай да го имат предвид, а не да клепам китайските власти. То е ясно и очевидно че там е грозна диктатура и няма нужда дори да го пиша. На предишните страници на темата имаше откровено политически коментари, които не бяха изтрити. Но, здраве да е, щом така са преценили модераторите така да бъде. Не е като да нямам всекидневна възможност да си изразя политическите позиции.

 

@Lindt, тук в магеланци хората са много позитивни, аз затова съм тук. Ако искаш да видиш потресаваща злоба, просто посети някой сайт на популярна българска медия. Направо ужас, такава злоба се изписва срещу пътуващите, че чак не мога да повярвам. А, моят съвет е, не обръщай внимание на злобарите.

С оглед на новите мерки в Испания, си призован да споделяш в новата ми тема за карантината всичко, което ти се стори полезно - от рецепта за супа и интересна книга до позитивни открития като делфини във Венеция, намален трафик и видимост към Витоша. Е, вероятно чак от Мадрид не се вижда, но пък сигурно имаш други наблюдения. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

А ... оплаквам се, никъде не съм успяла да пътувам за удоволствие последните две години. Точно си направихме плановете и отпуските нагласихме това лято-есен да се ориентираме към два средиземноморски острова (и на двата не съм била) и то... гледай какво стана.

Пак ми се разминаха и Крит и Палма.

Само работа, работа, и ...от никъде взора надежда не види ;)

Ще ходя на разходка в Западен парк, и както вече две години е разкопан - все едно някъде off-road ;)

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Здравко Ангел
преди 2 часа, Lindt каза:

Мен ме безпокои, че ние сме се събрали тук с диагноза. И си говорим за пътувания, това е животът ни.

А заради цензурата на темата за вируса, който изключително се отразява на начина ни на живот и  ежедневни мисли и планове, сме принудени да държим активна само темата за оплаквания. Освен това хора, с които съм се чувствала едно цяло и с едни интереси, сега пишат обвинително и  съдят за безотговорност, че си си помислил да пътуваш евентуално, може би, ако има шанс. Ама аз така си се събуждам, така си живея и така си лягам. И не искам и тук да ме съдят за това, което съм. А някакви такива вметки проникват през одобрението на модератори. 

Дори да не бяхме пътували всички ние и всички наши съмишленици тази година, куриери, доставчици, студенти, имигранти, оставащи без работа, щяха пак да донесат този вирус на територията ни. И ми омръзна да ни сочат с пръст.

Натежа ми и единствено аз да пиша през уикенда за отминало пътуване. Все едно нося отговорност нещо все пак да е положително тук. Пиша, пиша, гледам снимки и вместо да ми е приятно, се притеснявам, че не става достатъчно бързо и магеланци няма с какво да се разсеят. 

Та.. ще помоля всеки, който има нещо против хората, споделящи плановете си, да си мълчи. И цензурата да обхване всеки критик на мечтите ни. 

И също...ясно е, че няма да летим и мърдаме до никъде поне 2 месеца. Дайте да приключим с поименната хроника коя страна какво не позволява и коя линия отпада. Както е с търсенето на билети в отделна индивидуална тема, всеки затруднен да си пуска негова и да получава помощ. А всеки с чудене за полета си да пише в темата на компанията или посредника. 

 

 

 

И аз тъкмо приключих един дълъг пътепис за Филипините, утре ще го пусна, та да не си самичка. 🙂

 

  • Харесвам 6
  • Браво 3
Връзка към мнение
преди 2 минути , Здравко Ангел каза:

И аз тъкмо приключих един дълъг пътепис за Филипините, утре ще го пусна, та да не си самичка. 🙂

 

Сложи и картинки, моля 🙂 Поне няколко пиленца!

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към мнение
Здравко Ангел
В момента, Lindt каза:

Сложи и картинки, моля 🙂 Поне няколко пиленца!

Затова няма да го пускам сега, че да подбера снимки.

Връзка към мнение

Нормално е настроението да е минорно, когато почти всеки от нас отлага пътувания. Назидателно отношение, емоционални изблици и приемане прекалено  лично на коментари около ситуацията са присъщи за човека. Не бива да се задълбочаваме в анализи на чуждото мнение. Всеки е тук заради общата ни страст и всеки се радва(поне така мисля) когато научава нещо ново за света тук. Вероятно по - здравословно за форумния живот би било преди да напишеш нещо, да се “самоцензурираш”. 
Утре ще имам картата със снимките от последното ни пътуване с Деси и съм се нагласила да пиша. И без това стоя по цял ден сама в офиса. 

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Преди години, имах период в живота си, в който щом имах дори един свободен ден трябваше да пътувам някъде.

После осъзнах някои неща в живота и сега на стената ми виси следното. 

Happiness_is_Not_a_Destination_It_is_a_way_of_Life__54339.1389685213_1280_1280.jpg.372980769f9ab35af6cd7711837eee3d.jpg

Честно казано въобще не ми дреме за рестрикциите по границите и купищата забрани, които въведоха. Дори и сега имам хиляда и един плана какво да правя и как да уплътня времето си.

И за да завърша - хубаво е да се фръцкаш насам - натам, но най-хубавото е да знаеш кой си. Използвайте времето, за да го разберете...😉

 

П.П. Надявам се да бъда разбран правилно.

П.П. 2 Бъдете отговорни към себе си и дваж повече към останалите.

 

  • Харесвам 19
  • Браво 8
Връзка към мнение

Ама защо, това минорно настроение? Да, отлагат се пътувания, да губят се пари. Ама , това ли е ни е най- важното в живота? Едно време, като не пътувахме, пък пак , си живеехме нормално.
Погледнете нещата така: нищо не се е случило, толкова притеснително, все още. Една седмица в къщи - поне половината от нас, са си го мечтаели преди. Включително и аз, и продължавам да си го мечтая, щото, няма как да стане.:(( Поне има интернет и връзка между хората. 

Понеже следя нещата непрекъснато, къде, какво се случва, не дай Боже, нещо подобно на това, което е сега, в Бергамо.Или, което беше в Ухан.

Тогава, какво?
Животът ме е научил, когато съм зле, да гледам надолу - към тези, които са по- зле. И които имат нужда от повече помощ, отколкото аз. 

А когато съм добре - да гледам нагоре - към тези, които са по - добре, за да имам движение и развитие.

Няма как, всеобщата тревожност, да не се отрази и във форума. Всички си  имаме страхове и притеснения. В такива моменти си мисля, колко са блажени хората, настрани от медицината...

Но има и друго, което съм забелязала в екстремни моменти у нас - хората някак се сплотяват, сближават, стават по- добри.

Така че, сега е моментът,  да го направим и тук:)))))

 

  • Харесвам 33
  • Браво 8
Връзка към мнение

Това е интересно - какво предстои пред форума. Ами - форум за "диагностицирани пътешественици", при затворени граници, а вече и градове е ясно, че ще преживее временен застой. Очевидно ще има няколко ОФФТОПИК теми, ама няма да станем БГ Мама 😄 
За мен цензурата в другата тема беше необходима, даже съм доволен, че и едно мое мнение изчезна, бях на доста Chiang, като го писах в (ядосан) отговор на някакви необосновани теории. Но темата си е доста важна, за мен беше много важна до 14ти, за много хора ще важна още бая време. Тази криза по един или друг начин ще премине, дали и как ще пътуваме след това - ще се разбере, но мненията и информацията от темите тук - винаги ще са ценни 
 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 8 часа, stormbringer каза:

Това е интересно - какво предстои пред форума. Ами - форум за "диагностицирани пътешественици", при затворени граници, а вече и градове е ясно, че ще преживее временен застой. Очевидно ще има няколко ОФФТОПИК теми, ама няма да станем БГ Мама 😄 
За мен цензурата в другата тема беше необходима, даже съм доволен, че и едно мое мнение изчезна, бях на доста Chiang, като го писах в (ядосан) отговор на някакви необосновани теории. Но темата си е доста важна, за мен беше много важна до 14ти, за много хора ще важна още бая време. Тази криза по един или друг начин ще премине, дали и как ще пътуваме след това - ще се разбере, но мненията и информацията от темите тук - винаги ще са ценни 
 

Ааа, подсети ме! Пропуснах.
И на мен ми забърсаха няколко мнения, които не бяха екстремни. Първо се ядосах, / всяка цензура ме дразни/, после , като размислих и си рекох - и да не съм се изказала по въпроса, не е беда. Не може  да съм “ на всяко гърне мерудия”, пък и не държа. И погледнах  нататък:)))).Ред трябва да има, правилата трябва да се спазват. И да не ми харесва - това е общност и си трябва ред.

На мен, по принцип, кат се разсърдя, ми минава бързо:kiss3::kiss3:

Освен това, се отнасям изключително сериозно и към форума, и към всички вас. По много интересен и специален начин, някои от вас, са ми много близки, за което съм  много благодарна.:drinks:

И не, като няма пътувания, няма да станем ни, като бг- мамата, ни като ФБ.

По простата причина, че тук “ материалът” е друг. :girl_dance:

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Връзка към мнение

Алекс, права си, разбира се. Но, мисля, че повечето хора, започват да си развалят настроението, защото не просто не можеш да пътуваш, което се преживява, а защото просто те закотвят вкъщи да не излизаш никъде. И аз, както много магеланци тук, пътувам веднъж на 3 месеца средно, но не съм свикнал да не мога дори да близкия парк да изляза с жена ми и децата. В Испания мерките са наистина драконовски. Но, ето и аз от вчера пак се мотая по час на ден, уж да пазарувам и това определено ми се отрази отлично на настроението.
И аз не мисля, че ще се превърне форума тук в бгмама, защото хората тук са наистина други. Ти примерно си един от хората, който не познавам лично, но коментарите ти са толкова свежарски, че винаги с удоволствие те чета. А, и положителното е, че с толкова часове вкъщи, все повече хора и все по-често пишат във форума сега. Аз пиша също по няколко коментара всеки ден, а преди имаше периоди по 2-3 седмици, в които не намирах време за magelanci.com

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 7 минути , Crazy Horse каза:

Алекс, права си, разбира се. Но, мисля, че повечето хора, започват да си развалят настроението, защото не просто не можеш да пътуваш, което се преживява, а защото просто те закотвят вкъщи да не излизаш никъде. И аз, както много магеланци тук, пътувам веднъж на 3 месеца средно, но не съм свикнал да не мога дори да близкия парк да изляза с жена ми и децата. В Испания мерките са наистина драконовски. Но, ето и аз от вчера пак се мотая по час на ден, уж да пазарувам и това определено ми се отрази отлично на настроението.
И аз не мисля, че ще се превърне форума тук в бгмама, защото хората тук са наистина други. Ти примерно си един от хората, който не познавам лично, но коментарите ти са толкова свежарски, че винаги с удоволствие те чета. А, и положителното е, че с толкова часове вкъщи, все повече хора и все по-често пишат във форума сега. Аз пиша също по няколко коментара всеки ден, а преди имаше периоди по 2-3 седмици, в които не намирах време за magelanci.com

Благодаря ти!
Ето още едно положително нещо в тая карантина - ще се виждаме по- често и ще се опознаем още по- добре:)))))))

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@AlexandraKo, всъщност мненията не са премахвани заради "екстремност", а до колкото могат да предизвикат отклонение от основната цел на темата. Всяко една прашинка по медицинската гледна точка провокираше една камара теории, недоказани и доказани, връзки към проблематични източници, хора които репликират тези източници че не са официални, връзки към официални източници, хора които репликират тези източници че ни манипулират и т.н. Един безкраен цикъл, от който нямаше излизането. 

 

Опитахме какво ли не в тази тема, нищо не проработи по приемлив начин и за това се стигна до предварително одобрение. Смятам, че резултатът е добър, до колкото може да се постигне нещо добро в такъв хаос. Мисля, че всеки получи отговор на съмненията си, други споделяха опит от връзка с авиокомпания/колцентър и т.н. А това все пак е най-важното в контекста на този форум, а не кой вярва, че вирусът е с естествен или лабораторен произход. 

 

Наясно съм, че подобни мерки могат да дистанцират някой от форума, и може би точно по тази причина малко се позабавих с тях. Много е гадно, когато трябва да избираш между тъпа и мега тъпа ситуация. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 13 минути , Георги каза:

@AlexandraKo, всъщност мненията не са премахвани заради "екстремност", а до колкото могат да предизвикат отклонение от основната цел на темата. Всяко една прашинка по медицинската гледна точка провокираше една камара теории, недоказани и доказани, връзки към проблематични източници, хора които репликират тези източници че не са официални, връзки към официални източници, хора които репликират тези източници че ни манипулират и т.н. Един безкраен цикъл, от който нямаше излизането. 

 

Опитахме какво ли не в тази тема, нищо не проработи по приемлив начин и за това се стигна до предварително одобрение. Смятам, че резултатът е добър, до колкото може да се постигне нещо добро в такъв хаос. Мисля, че всеки получи отговор на съмненията си, други споделяха опит от връзка с авиокомпания/колцентър и т.н. А това все пак е най-важното в контекста на този форум, а не кой вярва че вирусът е с естествен или лабораторен произход. 

 

Наясно съм, че подобни мерки могат да дистанцират някой от форума, и може би точно по тази причина малко се позабавих с тях. Много е гадно, когато трябва да избираш между тъпа и мега тъпа ситуация. 

Все пак аз си мисля, че темата за вируса вероятно е най-всеобхватният източник в българския интернет, що се отнася до мерките и рестрикциите по света.

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 31 минути , Георги каза:

@AlexandraKo, всъщност мненията не са премахвани заради "екстремност", а до колкото могат да предизвикат отклонение от основната цел на темата. Всяко една прашинка по медицинската гледна точка провокираше една камара теории, недоказани и доказани, връзки към проблематични източници, хора които репликират тези източници че не са официални, връзки към официални източници, хора които репликират тези източници че ни манипулират и т.н. Един безкраен цикъл, от който нямаше излизането. 

 

Опитахме какво ли не в тази тема, нищо не проработи по приемлив начин и за това се стигна до предварително одобрение. Смятам, че резултатът е добър, до колкото може да се постигне нещо добро в такъв хаос. Мисля, че всеки получи отговор на съмненията си, други споделяха опит от връзка с авиокомпания/колцентър и т.н. А това все пак е най-важното в контекста на този форум, а не кой вярва, че вирусът е с естествен или лабораторен произход. 

 

Наясно съм, че подобни мерки могат да дистанцират някой от форума, и може би точно по тази причина малко се позабавих с тях. Много е гадно, когато трябва да избираш между тъпа и мега тъпа ситуация. 

Да, нали и аз това казвам - щом така е трябвало, значи, така е трябвало:)))))

Важното е, да няма докачени, обидени, набузени, мрънкащи и пр.

То, в тая ситуация, човек, често се чуди как да постъпи, какво да каже, не винаги успява да намери точните думи, та не бива да е проблем, ако се тури малко ред:)))))

Връзка към мнение
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Важното е, да няма докачени, обидени, набузени, мрънкащи и пр.

А, има, има ;) Аз още преди месец като казах, че по летищата в Европа и в София няма никакви мерки, не ми харесахте мнението ;)

 

Закачам се, разбира се.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, Lyubina каза:

А, има, има 😉 Аз още преди месец като казах, че по летищата в Европа и в София няма никакви мерки, не ми харесахте мнението 😉

 

Закачам се, разбира се.

Абе, то и аз , преди месец, като постнах една статия, дето описваше днешната ситуация, пък  всички ревнаха дружно, че са глупости, мислех да се докача, ама карай:)))

Нали сме широко скроени:)))))))))

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.